Het nieuws ligt op straat!

 

Deze week ging ik een wandeling maken. Heerlijk rustig in Jisp sinds zaterdag de slagboom op de Jisperdijk alle verkeer tegenhoudt. De hond liet ik thuis want die ruikt aan elke grasspriet en dat schiet niks op. Lekker doorstappen dus!

Eenmaal voorbij het Hoffie stond Ina Eggers in haar tuin te praten met Wil Spruit. De dames hadden ook net gewandeld en waren nog niet uitgepraat. “De auto’s rijden gewoon langs de slagboom,” vertelde Wil verontwaardigd. “Je kan de bandensporen in het zand zien staan.” Wil had al met het Hoogheemraadschap gebeld want ook de stekkers van de slagboom lagen open en bloot in de berm. “Iedereen kan die er zo uittrekken. Ga maar kijken hoor,” was de boodschap. Jan Scholtens kwam er ook nog even bijstaan om mee te ‘buurten’.

Na het bewonderen van Ina haar tuin liep ik weer verder. Bij de voetbal kwam Jan Koene het terrein aflopen. “Jan, we moeten meer bewegen,” riep ik naar hem.
“Ik beweeg genoeg, ben hier uren per week aan het werk.” Ik vertelde Jan wat de dames hadden gemeld over de slagboom. Jan sprong direct in zijn auto om te gaan kijken en kwam even later alweer terug. “Nee hoor, met geen mogelijkheid kan je met de auto langs die slagboom,” meldde hij nog even.

slagboom JW.2 v

(foto Jan Wezel)

Doorstappen maar weer om het zelf eens te bekijken. Daar stopte Anke Jansen bij het Tilbruggetje om even te praten over de Oudheidkundige Commissie. Eenmaal weer bijgepraat vervolgde ik mijn wandeling. Aangekomen bij de slagboom zag ik inderdaad de stekkers op straat liggen. Verder waren er wat bandensporen van een kleine auto te zien. Die heeft dan flink moeten sturen om er omheen te rijden!

slagboom JW v

Oeps slagboom, effe wennen. (foto Jan Wezel)

Eenmaal weer op de terugweg kwam Garry Klopper aanfietsen ter hoogte van de S-bocht. Even bijpraten met buuf en ondertussen kwamen er steeds fietsers langs. Wat heerlijk rustig zo zonder autoverkeer. Alleen jammer dat er steeds een zoemende vlieg om mijn hoofd vloog. Garry opperde nog om eens onder de douche te stappen! Een groep jongelingen met helm reden op de fiets voorbij richting Jisp.

Dat zag er buitenlands uit want wij dragen geen helm op de fiets. Garry vertelde net dat haar haren weer een fris blond kleurtje hadden gekregen, verzorgd door kleindochter Tessa. Om dan een helm op te zetten….. dat zou zonde zijn. Eén fietser riep: “Hey girls.” Eerst keek ik maar eens om mij heen. Garry en ik waren de enige vrouwelijke personen die daar stonden op de dijk. Het gaf ons meteen een heerlijk gevoel om als meisjes begroet te worden. Garry sprong direct weer fier op de fiets en ik liep met geheven kin en schouders naar achteren weer kwiek richting Jisp. Zo lekker en oh wat rustig.

Wat een ervaring, de rust hier op de dijk. Heerlijk! Bij de oprit van Ron en Elly zag ik ineens een rugtas op het pad liggen. Hé, dat is vreemd! Van de buitenlandse fietsers? Ik tuurde maar eens richting Tilbruggetje, er was geen fietser meer te bekennen. Wat nu? Meenemen en zo snel mogelijk naar huis om de auto te pakken. Op het bankje bij de rustplek zaten twee fietsers even uit te puffen. Ik liet de rugzak zien en vertelde het verhaal van de buitenlandse groep met helmen op. Ja, die hadden zij ook gezien. Daarna ben ik maar weer snel doorgelopen.

Hijgend kwam ik thuis en sprong ik in de auto richting Wormer. Eerst even gluren naar het terras van Bets en Klaas Kwadijk. Nee, daar zaten ze niet voor koffie met een plakje cake. Ook bij De Lepelaar was het rustig. Doorrijden maar weer. Uiteindelijk zag ik de groep fietsers aan het einde van de Zandweg. Ik herkende de helmen! Het stel dat in Jisp zat uit te puffen stond met ze te praten. Daar was ik wel blij mee want welke brug naar Wormerveer had ik dan moeten kiezen om ze te achterhalen!

“How did you find us?”
“Straight up.”

Er klonk gejuich toen ik uitstapte met de rugzak en ik kreeg een Engelse klapzoen. Tja, als iemand je op deze leeftijd begroet met ‘hé meisje’ dan vlieg je zelfs naar de maan om die rugzak terug te brengen!
De volgende keer neem ik mijn hond weer mee als ik ga wandelen want dan ben ik veel sneller thuis.

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Glasaal uitgezet in Worme...   Er zijn vier beroepsbinnenvissers in het Wormer en Jisperveld; Simon Bark, Piet Ofman, Jaap Schoute en Arnold Werkhoven. Vanmorgen is uit een gezamenlijk opgebouwde pot voor 44
Zusters in zaken De toneelgroep “Herleving 1898” uit Jisp voert dit jaar een vrolijke komedie op, geschreven door Ton Davids, dat zich afspeelt in een klooster. Hierin bevinden zich moeder-overste
Ladder(s)zat in Jisp   In ons buurtje staan al diverse houten ladders tegen de gevels van de huizen. Aan deze ladders hangen de patiënten van de ledenzetters die van 1606
Iets aardigs voor je site...   Bart van der Laan stuurde mij deze week een bijzonder verhaal over een oud-Jisper en de Lange Lummel. Lees het hieronder… Ik heb misschien nog iets aardigs
V. V. Jisp E1 kampioen!   Zaterdagochtend… een snoeiharde wind en af en toe hevige regenval. Het maakte voor de jongens van V. V. Jisp E1 helemaal niks uit. Want kampioenen waren ze eigenlijk

One comment on

Comments are closed.