Uitnodiging voor alle bewoners

 

Natascha Minnebo is sinds januari de wijk- en kernmakelaar voor OVER-gemeenten, gemeente Wormerland en Oostzaan.

Zij is aangenomen om de burgerparticipatie te stimuleren en door te ontwikkelen binnen de gemeentes. Een van de projecten waar zij zich mee bezig houd is BUURbook. Dit is een online platform met diverse mogelijkheden voor de buurt. Op 15 mei is er een bijeenkomst in De Omslag waarbij er meer over BUURbook verteld wordt.

BUURbook flyer Wormerland-def1 copy

Een prettige buurt is erg belangrijk: u woont er, u loopt er iedere dag over straat en u hebt contact met buurtbewoners.

BUURbook flyer Wormerland-def 22 copy

De gemeente wil graag samen met haar inwoners zorgen voor een fijne leefomgeving. Om een goede samenwerking te ondersteunen wordt binnenkort het online platform BUURbook Wormerland gelanceerd. Een plek waar bewoners, professionals, ondernemers en de gemeente elkaar op de hoogte houden van allerlei activiteiten in de buurt: een evenement, een bewoners initiatief of een herinrichting van een straat… Dit platform kan tevens de onderlinge contacten met buurtgenoten versterken. Bent u ook benieuwd naar alle mogelijkheden van BUURbook en wilt u ook meewerken aan een betere samenwerking met de gemeente, kom dan op dinsdag 15 mei naar SCWO (Faunastraat 62 in Wormer).

Het programma:

19:00     inloop met koffie/thee

19:15     opening door wethouder

19:30     presentatie door Maarten van der Velde (van BUURbook) en gelegenheid tot het stellen van vragen

20:30     napraten en borrel

21:00     einde

Neem uw eigen laptop of smartphone mee, zodat u meteen mee kunt doen. Nieuwsgierig wat BUURbook is? Kijk op http://buurbook.nl/content/folders/BUURbook-folder.pdf of meldt u meteen aan op https://wormerland.buurbook.nl/mijn-buurbook!

 

U kunt zich aanmelden tot en met 14 mei bij Carlijn Schopman via carlijn.schopman@over-gemeenten.nl

Wij hopen uiteraard op een grote opkomst en verwelkomen u graag op 15 mei.

 

Vergelijkbare berichten

Een gezellige zondagochte...   De Recreatiecommissie Jisp organiseerde afgelopen zondag de jaarlijkse Ouderenochtend. Dit keer werd het in De Lepelaar gehouden. Ongeveer zeventig Jispers en oud-Jispers kwamen naar het Dorpshuis
Kerstboom stormvast? Recreatiecommissie worstelt met kerstversiering – Vier dames van de Recreatiecommissie Jisp gingen op zaterdag 12 december voortvarend aan de slag. Eerst naar onze voorraadruimte. Dat was gelijk
Winkelen in Jisp? Het kan...   Vandaag werd De Harpoen omgetoverd tot een heus warenhuis waar van alles te koop en te doen was; van knuffels tot kaarsen en van invlechten tot
Jongste kandidaat-raadsli...   Na een tip over Bente Ferwerda (17) uit Jisp werd ik nieuwsgierig. Bente staat op de verkiezingslijst van GroenLinks Wormerland. Ik heb haar een aantal vragen
Afronding werkzaamheden J...   De werkzaamheden op de Jisperdijk verlopen volgens de planning. De laatste werkzaamheden (bermen op hoogte brengen, verwijderen noodbruggen et cetera) zullen in de week voor Kerst