Nieuw; Glasvezel internet / telefonie en televisie in Jisp en omgeving

 

Begin volgend jaar wil het bedrijf “Glasvezel Buitenaf” in onder anderen Jisp, glasvezel gaan aanleggen. Glasvezel is de toekomst voor internet en andere moderne diensten. Glasvezel kan snelheden halen die de kabel en (veelal verouderde) telefoonlijnen nooit kunnen bereiken en dit met veel minder storingen. Ook is de verbinding van huis naar internet toe vele malen sneller en dit wordt steeds belangrijker.

Over deze glasvezel kunnen verschillende aanbieders diensten gaan aanbieden.

Woon je in ons gebied heel landelijk en kan je geen kabel aansluiting krijgen, dan kan Glasvezel buitenaf eindelijk glasvezel aanleggen, maar betaal je wel 17,50 per maand extra. Kan je nu wel een kabelaansluiting krijgen (of heb je deze al), dan kan je je huis op het glasvezel netwerk laten aansluiten door een abonnement af te sluiten voor minimaal een jaar, bij een van de diensten aanbieders en heb je de extra kosten van 17,50 per maand niet.

Als 40% van de huishoudens in Jisp en omgeving voor 17 december 2018 deze keuze voor glasvezel maakt, wordt er in Jisp glasvezel aangelegd. Dit is erg belangrijk voor de toekomst, voor de kinderen, voor het aantrekkelijk blijven van Jisp om in te wonen voor de volgende generaties, maar ook voor zo iets simpels als de waarde van je huis.

Het is erg bijzonder dat er een bedrijf is die hier brood in ziet en deze kans moeten we naar mijn mening met beide handen aangrijpen. Vertel AUB iedereen in Jisp en omgeving hierover. Er komt binnenkort ook een krantje in de bus met alle informatie. Het is voor de prijzen van de huidige aanbieder Ziggo ook erg belangrijk dat er een concurrent bij komt, anders is er geen serieus alternatief (de XS4ALL aansluiting bij mijn huis is helaas maar maximaal 6Mbps, niet van deze tijd dus).

Let goed op nieuwe aanbiedingen van je huidige aanbieder de komende tijd, deze zullen dit initiatief misschien proberen aan te vechten. Zij willen graag nog wat langer winst maken op de al lang afgeschreven oude koperdraden. Ik zou je willen aanraden om nu niks te veranderen en neem geen zaken aan die inhouden dat je contractverlenging krijgt. Je wilt hopelijk voor de toekomst van Jisp binnenkort voor minimaal een jaar overstappen naar een glasvezel internet aanbieder.  Als de 40% aanmeldingen niet gehaald gaan worden, kost het je niks en wordt er helaas niks aangelegd. Maak je geen gebruik van deze aanbieding en wil je over een paar jaar alsnog aansluiting op glasvezel, dan gaat dat je minimaal 995 euro ex. btw. kosten.

Alle informatie over de internet/telefoon/tv pakketten (op de site van het bedrijf wat het netwerk gaat aanleggen): https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/zaanstreek-waterland-geenvastrecht/aanbod/dienstaanbieders/

Dan kan je zelf kijken wat je nodig hebt. Pas op voor verraderlijke eenmalige kosten, borg, prijzen die alleen de eerste 2 maanden gelden en exclusief btw prijzen. Voor je verder gaat lezen, verzamel even alle kosten inclusief btw die je nu kwijt bent voor je internet, je telefonie en je tv aansluiting voor 1 jaar. Dan kan je dit vergelijken.

De meeste aanbieders zijn i.v.m. exclusief BTW prijzen en eenmalige kosten, allemaal duurder dan de 3 voorbeelden die ik hieronder ga opsommen, om je een idee te geven van de kosten.

Optie 1.

De goedkoopste manier om glasvezel aan te schaffen, je wilt alleen internet, of je gaat het nog niet gebruiken, maar je wilt de aansluiting doen samen met iedereen, zodat je huis op glasvezel is aangesloten voor volgende generaties en een telefonie aansluiting hebt. CAIWAY “Internet en Telefonie Slim” (let op; geen tv): 570 euro inc. btw per jaar (minimale afname van een jaar).

Optie 2.

De goedkoopste optie, die voor de meeste mensen de beste keuze zal zijn, alles-in-een (internet+telefonie+tv), prima als je je computers en apparaten gebruikt op je wifi (dan heb je toch niet meer snelheid nodig). CAIWAY “Buitengewoon Voordelig” 624 euro per jaar inclusief BTW (minimale afname van een jaar).

Optie 3.

Vind je TV minder belangrijk (ze hebben een wat ouderwets tv product voor 12,50 ex. btw. per maand), maar gebruik je het zakelijk, dan kwamen de mensen van www.heldenvan.nu erg goed over, gelijk iemand aan de lijn die het echt snapt en producten met goede back-up mogelijkheden. Hun goedkoopste oplossing is 641.78 euro voor 1 jaar, inclusief btw.(zonder tv) dat is 53,50 per maand. Een website en email onder eigen domein naam is 5 euro ex. btw extra. Deze optie heeft ook goede support en de waardering, de reviews over dit bedrijf zijn erg goed. Kortom, denk je goede support/helpdesk nodig te hebben dan zou ik deze nemen.

Verder heb je nog de aanbieder Delta, deze lijkt prijzig, maar herkende mijn adres nog niet (waardoor ik de pakketten niet kon bekijken) Bij Fiber was voor de goedkoopste aansluiting van minimaal 12 maanden 779.3 euro incl. btw per jaar, maar behoorlijk wat negatieve reviews gevonden.

Ik hoop jullie hier alvast redelijk mee geïnformeerd te hebben. Lees de informatie van de aanbieders zelf a.u.b. goed door. Kom op, laten we Jisp mobiliseren voor internet via de glasvezel!

M.v.g.,
Donar Alofs
Dorpsstraat 18

 

*Bovenstaande foto is gemaakt door José Korver.

 

Vergelijkbare berichten

Jongste kandidaat-raadsli...   Na een tip over Bente Ferwerda (17) uit Jisp werd ik nieuwsgierig. Bente staat op de verkiezingslijst van GroenLinks Wormerland. Ik heb haar een aantal vragen
Ons Huis even voorstellen   De meeste kinderen van De Harpoen kennen Ons Huis wel. Je hebt er vast wel eens geknutseld of iets lekkers gemaakt in de keuken. Aan de
Wie heeft Jisper Gerrit K...   Via Martine Bonnema kreeg ik onderstaand bericht over Gerrit Kroon, inwoner van Jisp, die in het verzet is opgepakt bij de overval op de boerderij van Kramer
Repetities van ‘De IJze...   Inmiddels is de kaartverkoop gestart van het toneelstuk ‘De IJzeren Duim’. Dit openlucht theaterstuk gaat over de leedzetters te Jisp en wordt opgevoerd door spelers van
Ons Huis gaat te water!   Jawel, op vrijdag 7 september a.s. organiseren we een SUP-workshop. SUP staat voor Stand Up Paddling, wat betekent dat je jezelf staand op een surfplank met

7 comments on “Nieuw; Glasvezel internet / telefonie en televisie in Jisp en omgeving”

 1. by Donar Alofs on

  Uit de oude doos:

  https://www.youtube.com/watch?v=FTHtANzbtfs

  https://www.youtube.com/watch?v=_V5ry138sNE

  Maar hij heeft gelijk…

  Een vriendin van me heeft net 10miljoen subsidie gekregen voor de “Quantum Internet”, quantum meganica gaat over licht wat deeltjes maar ook golfeigenschappen heeft en dat kan je gebruiken voor computers en communicatie. Moet je wel een glasvezel voor de deur hebben.

  https://www.delta.tudelft.nl/article/first-version-quantum-internet-making

  Beantwoorden
 2. by Brecht on

  Nu de folders om de oren vliegen.
  Wat worden de maandlasten ongeveer vergeleken bij mn huidige ziggo. De internet snelheid maakt hierbij momenteel niet uit. Met 3 netflixen tegelijk aan meer dan genoeg mbs met huidige ziggo 40mb (welke ook nog te verhogen is )
  Dus bv caiway
  1Tv hd / internet 52e
  2. 3 decoders 10e
  3 ziggo sport voor max f1 natuurlijk 16e
  3 Vrij bellen 15 e
  4 vastrecht 17.50
  Totaal : 110.50 euro

  Betaal nu 60 euro

  Beantwoorden
  • by Donar on

   Vastrecht is alleen voor mensen die GEEN Ziggo kunnen krijgen op hun adres. Kortom die 17.50 kan er af. Ik neem niet aan dat je bij Ziggo zo een luxe packet hebt voor 60 euro p/m? De downstream, de verbinding als je dingen van internet af haalt maakt op dit moment inderdaad niet zoveel uit. Maar als je zaken naar internet toe gaat zenden scheelt het een heleboel (bv. vloggen, beveiligingscamera, etcetc). Nadeel als je het niet doet is dat je geen glas op je adres hebt en je dus eigenlijk alleen maar klant van Ziggo kan zijn/blijven, met een postcode check kan Ziggo dat ook zien. Ik denk dat dit een negatieve invloed heft op de prijsontwikkeling van Ziggo. De glasvezel begint met een aanbieder of 5/6 maar dit zullen er meer worden. Een jaartje overstappen loont zoiezo omdat je dat in iedergeval die glasaansluiting hebt.

   Beantwoorden
 3. by Donar on

  Het lijkt er op dat DELTA toch het goedkoopste pakket heeft, 540 euro inc. BTW per jaar. Dus wil je glasvezel aangesloten hebben bij je thuis. En opzeggen na een jaar omdat je het nog niet wilt gebruiken. Dan is dit de goedkoopste optie om je huis op de glasvezel aangesloten te krijgen.

  Zie: http://deltaglasvezel.nl/

  Beantwoorden
 4. by Donar Alofs on

  Het eerst jaar is Ziggo sport bij Caiway trouwens 5 euro per maand en geen 16 euro. Je kan Max ook gewoon zien op een Duits kanaal wat bij Caiway zit, je hebt dan dezelfde beelden maar wel ander commentaar.

  Voor meer vragen over de TV pakketten (ik weet veel over internet maar niet zoveel over TV) kan je bijvoorbeeld Vincent van Caiway bellen, 088-2249099 .

  Ik zou toch iedereen aanraden minimaal 1 jaar over te stappen op een aanbieder op de glasvezel. Of je in je huis maar 1 aanbieder (Ziggo) of 6 aanbieders kan hebben maakt op termijn zeker uit op de prijs die je voor je internet/tv/telefonie moet betalen (ja het is dus zoiezo op termijn goedkoper). Je wilt keuze hebben. TV via de kabel gaat steeds minder belangrijk worden, moderne TV’s hebben al gewoon een wifi / rj45 internet aansluiting om de beelden binnen te halen en met een Chromecast of Nvidia Shield kan je je oudere TV hier ook geschikt voor maken.

  Landsmeer heeft nu 5 dagen geen internet door een Ziggo storing. Vroeger maakte het je niks uit, nu is het erg vervelend, maar in de toekomst is dat waarschijnlijk onwerkbaar/ onleefbaar. Je kan allerlei dingen niet meer doen, bedienen, bestellen en je kinderen kunnen hun schoolwerk niet meer doen. Als de school straks op snel internet zit hebben je kinderen ook een hoge en betrouwbare upstream nodig, dit gaat eigenlijk alleen goed via een glasvezel verbinding.

  Als je straks wat ouder bent kan het goed zijn dat een dokter je lichamelijke conditie alleen maar nog goed kan monitoren via internet, als je dan omdat je geen goed internet hebt meer moet betalen omdat je in het ziekenhuis moet gaan liggen zal de zorgverzekering misschien zelfs duurder voor je worden. Internet gaat gewoon steeds bealngrijker worden. Wat deed je 5 jaar geleden met internet, wat doe je er nu mee en wat doe je er over 5 jaar mee.

  Beantwoorden
 5. by Donar on

  Nog een leuk weetje, na dit eerste jaar met de 5 pilot providers van nu krijg je zelfs 12 aanbieders van diensten op het glasnetwerk. Dus kwa breedtband aanbod heb je dan naast Ziggo (op de kabel) nog 12 concurrenten (op de glasvezel erbij).En dit worden er misschien nog wel meer. Als je nu dus niet mee doet met het glasnetwerk veroordeel je jezelf (vendorlock) tot maar 1 aanbieder. Als deze aanbieder eventueel de gederfde omzet wil gaan vehalen op de nog aanwezige klanten (deze hebben niet mee gedaan met het glasvezel project dus kunnen heel moeilijk overstappen naar iets anders en gaan toch niet weg). Dan met je mooi de klos.

  Beantwoorden

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *