Even voorstellen:

 

de nieuwe voorzitter van VV Jisp, Hans Seitner.

Hans Seitner vv Jisp T. Korver 2019

Hij is geboren en opgegroeid in Krommenie. Tot zijn 21e heeft hij daar gewoond, daarna vertrok hij naar Almere waarna hij na 26 jaar naar Purmerend verhuisde. Een rijk voetbalverleden heeft Hans. In zijn jeugd begon hij al te voetballen bij GVO. Als keeper stond hij 9 jaar bij het eerste team onder de lat. “Dat was een katholieke voetbalclub in Krommenie. Ik heb gehoord dat de pastoor het zelf heeft opgericht in 1924. Vroeger stond er R.K.S.V. (Rooms Katholieke Sportvereniging) voor de naam GVO (Gestaag Volharden Overwint)!
Als goed katholiek – kijk maar naar mijn voorletters J.J.H.M. – ging je daar voetballen.” Verder was hij actief in de hoofdklasse van het zaalvoetbal onder andere bij ABS BOKO en Van Dam & Deurholt. Hij noemt het een machtige tijd, iedere dag bezig zijn met voetbal. Als scheidsrechter maakte hij zich toen ook verdienstelijk voor de KNVB.

“Hoe ik hier in Jisp terecht ben gekomen? Het is een apart verhaal. Ik las in de Zaanse Sportkrant een verslag over de wedstrijd WSV-Knollendam. Langs de lijn werd er alleen maar gesproken over de bestuursperikelen bij Jisp. In plaats van het praten over voetbal was dit het gespreksonderwerp tijdens de voetbalwedstrijd. Toen ik dat las heb ik twee maanden nagedacht: ‘is dat wat voor mij’? Daarna nam ik meteen contact op met voorzitter Jaap Luttik om eens te komen praten.”

Mooi complex

Hans vindt het leuk om in het bestuur te zitten van de club. “Natuurlijk zijn er dingen die iets minder leuk zijn maar er ligt hier een uitdaging voor mij.” Met enige trots vertelt hij dat veel gasten die het complex betreden hun ogen uitkijken. “Zo’n mooi complex, wij krijgen veel complimenten. Ik vind het jammer dat zoveel mensen het als vanzelfsprekend ervaren en er geen notie van hebben hoeveel werk er hier wordt verricht door alle vrijwilligers om het zo spic en span te krijgen.” Er zijn plannen om het nog aantrekkelijker te maken zodat er meer mensen komen voetballen.
“Het hele jaar door hebben wij kunnen trainen op het gras, ook in de winter. Wij blijven ook lekker op gras voetballen. Alleen het maaien van de velden besteden wij uit. Vanaf de privatisering zijn er goede investeringen gedaan. We hebben zelf een trekker en een maaimachine voor de overige klussen.” Van de zondag heeft Jisp nu de overstap naar het zaterdagvoetbal gemaakt. Hans denkt dat er nog veel meer clubs gaan volgen, het bevalt goed. Na de wedstrijd een lekker biertje drinken doen ze graag en dan is er daarna nog de zondag om bij te komen.

Hans Seitner T. Korver 2019

Een wensenlijstje ligt al klaar want Jisp heeft meer spelers nodig, vooral ook jeugd. “Volgend seizoen willen wij meer elftallen. Er komt een nieuwe trainer die al veel ervaring heeft bij een grotere dorpsclub.” Met de ervaren en enthousiaste Peter Tania hoopt Hans VV Jisp in sportieve zin verder te laten groeien. Als dan ook meer vrijwilligers, zoals barpersoneel en handige mensen, zich aanmelden wordt Hans nog blijer. Als nieuwe voorzitter zorgt hij ervoor om veel aanwezig te zijn op het complex. Zelfs uitwedstrijden van de jeugd bezoekt hij met plezier. Met iedereen kennismaken vindt hij belangrijk. “Ik wil weten hoe alles precies werkt hier.”
Op maandagochtend is hij aanwezig bij de MOP-ploeg en op donderdagochtend helpt hij mee met het snoeien, schilderen en nieuwe spotjes aanbrengen in de kantine. “Ik had nog nooit een snoeischaar in mijn handen gehad! Maar, samen met Jaap ‘Snoei’ lukt dat tegenwoordig aardig. Binnen twee weken hebben de vrijwilligers van de donderdagochtend een beschoeiing neergezet. Wat ben ik ongelofelijk blij met deze mannen die zoveel werk belangeloos verzetten.”

V V Jisp Hans Seitner 2 v

Foto: Hans Seitner.

Trots zijn

“Wat ik een beetje teleurstellend vind, is dat de verbondenheid met de inwoners van Jisp minimaal is. Zij horen trots te zijn op een zelfstandige voetbalclub in het dorp,” vindt Hans. “Wij bieden mooie velden en een gezellige vereniging. Iedereen is van harte welkom en hopelijk komen er meer mensen naar ons complex want, meer mensen hoe meer vreugd!” Samen met Bianca Busse en Kiki van de Nes (penningmeesters), Ron Luttik (secretaris), Jos Wezel, Sander Smit en Tjeerd Beijaard (bestuursleden) hoopt Hans op een mooie toekomst voor VV Jisp.
Aan deze enthousiaste, nieuwe voorzitter van VV Jisp zal het niet liggen.

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Nico wint de Zaanse Erfgo...   Op 6 oktober jl. ontving Jisper Nico Koelemeijer een brief van de Vereniging Zaans Erfgoed. Daarin stond dat hij genomineerd was voor de Zaanse Erfgoedprijs 2018. De
Gesprek aan het tuinhek Er wordt tijdens deze Coronatijd in Jisp veel gewandeld. Zo kom je inwoners tegen die graag even een praatje met je maken. Deze week waren dat Piet
Bingoavond druk bezocht Vrijdagavond was het volle bak in De Lepelaar –   Het was gezellig druk in de achterzaal van ons Dorpshuis. Stoelen tekort maar dat werd snel opgelost. Rania stond met
Coronavirus!   Toneelvereniging ‘Herleving 1898’ uit Jisp heeft besloten om de toneeluitvoering op 20 en 21 maart te annuleren. Dit naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen van de
‘Veldschoonmaak’ Jisp   Op de landelijke schoonmaakdag gaan wij met vrijwilligers het Wormer- en Jisperveld ontdoen van zwerfvuil in het natuurgebied. Met bootjes gaan we het water op en wij