Van alles wat

In de jaarvergadering van de Contactcommissie met burgemeester en wethouders werden de bruggen in Jisp besproken. Jarenlang was er geen onderhoud en dat is duidelijk te zien. Inmiddels is de brug naar het Raadhuis en de Jisperkerk voorzien van een nieuw loopgedeelte. Ook dat was hard nodig! De stalen liggers waren vrijwel doorgerot en de loopplanken deels vergaan. De brug is prachtig hersteld met gegalvaniseerde stalen liggers en hard houten delen met anti-slipprofiel.

De hellingshoek van de brug naar de Nieuwe Buurt (Barkenlaantje) is verkleind. Volgens voorzitter Esther is de skischans verleden tijd.
De ophaalburg bij het Raadhuis wordt volgend jaar aangepakt. Hopelijk wordt het een soortgelijke brug als er nu staat.

Glasvezel
Vorige week stond er een bericht op Facebook over Delta Fiber. “De rechtbank van Rotterdam heeft besloten dat zij binnen twee jaar alsnog glasvezel moeten aanleggen in het buitengebied van Westland.” Een paar jaar geleden is hier volop actie gevoerd voor de aanleg van glasvezel en vanwege de vele aanmeldingen kon het doorgaan. De taarten werden aangesneden en het werd groots gevierd. En toen was het wachten op…….. ja waarop? Met de smoes dat de grond in het buitengebied ernstig vervuild was werd de stekker er door Delta Fiber uitgetrokken. Hebben wij nog wel zin in zo’n onbetrouwbare partij? Misschien wil KPN ooit nog eens het draadje vanaf het Oosteinde een paar meter doortrekken richting Jisp? Dan wel graag in een stevige mantelbuis, zodat de weg niet meer wekelijks opengemaakt hoeft te worden vanwege alle storingen.

Deze week hebben de dorpelingen een nieuwsbrief in de bus gekregen over de Jisperkerk. De Hervormde Gemeente Jisp gaat, na een lange voorbereiding, samenwerken met de Nieuwe Kerk in Wormer. Zij vormen nu de ‘Protestante Gemeente Wormer-Jisp’. Het vertrouwde gele kerkblaadje, dat Anne Heijn zo mooi verzorgde, is verleden tijd. Hiervoor in de plaats komt één of twee maal per jaar een nieuwsbrief, die wordt verzorgd door vrijwilligers.

Kerstavond
Op zaterdag 24 december – aanvang 19.45 uur – wordt kerstavond ‘De schapen zijn de herder kwijt’ gevierd in de Jisperkerk. Het koor ‘Zang en Vriendschap’, onder begeleiding van Arie van Ballegooien op het orgel, zingt bekende kerstliederen. Iedereen is van harte welkom.

foto’s: Trees Korver.

Vergelijkbare berichten

Winterflight over Jisp   Donar Alofs, de nieuwe bewoner van de Kaasboerderij Van Dalsem, heeft gisterochtend een prachtige film van Jisp gemaakt. Met ijs in de sloten! Een Bannetocht Jisp zit
Een gezellige zondagochte...   De Recreatiecommissie Jisp organiseerde afgelopen zondag de jaarlijkse Ouderenochtend. Dit keer werd het in De Lepelaar gehouden. Ongeveer zeventig Jispers en oud-Jispers kwamen naar het Dorpshuis
Senioren ochtend Jisp Iedereen is weer bijgepraat!   Ieder jaar in september organiseert de Recreatiecommissie Jisp een Bejaardentocht. Alle Jispers van 65plus en ouder worden daarvoor uitgenodigd. Ineens is 65plus niet
Plastic opruimactie Zwet ...   Zaterdagochtend 19 oktober: Plastic opruimactie Zwet vanuit Jisp Help je mee? Steeds meer mensen maken zich zorgen over de gevolgen voor mens en dier van plastic
Paasei zoeken!   Beste dorpsbewoners, 2e paasdag, maandag 13 april, stond onze paasactiviteit op het surflandje gepland. Eitjes zoeken, eier-parcours, ei vangen enz. U begrijpt door de corona crisis