Van alles wat

In de jaarvergadering van de Contactcommissie met burgemeester en wethouders werden de bruggen in Jisp besproken. Jarenlang was er geen onderhoud en dat is duidelijk te zien. Inmiddels is de brug naar het Raadhuis en de Jisperkerk voorzien van een nieuw loopgedeelte. Ook dat was hard nodig! De stalen liggers waren vrijwel doorgerot en de loopplanken deels vergaan. De brug is prachtig hersteld met gegalvaniseerde stalen liggers en hard houten delen met anti-slipprofiel.

De hellingshoek van de brug naar de Nieuwe Buurt (Barkenlaantje) is verkleind. Volgens voorzitter Esther is de skischans verleden tijd.
De ophaalburg bij het Raadhuis wordt volgend jaar aangepakt. Hopelijk wordt het een soortgelijke brug als er nu staat.

Glasvezel
Vorige week stond er een bericht op Facebook over Delta Fiber. “De rechtbank van Rotterdam heeft besloten dat zij binnen twee jaar alsnog glasvezel moeten aanleggen in het buitengebied van Westland.” Een paar jaar geleden is hier volop actie gevoerd voor de aanleg van glasvezel en vanwege de vele aanmeldingen kon het doorgaan. De taarten werden aangesneden en het werd groots gevierd. En toen was het wachten op…….. ja waarop? Met de smoes dat de grond in het buitengebied ernstig vervuild was werd de stekker er door Delta Fiber uitgetrokken. Hebben wij nog wel zin in zo’n onbetrouwbare partij? Misschien wil KPN ooit nog eens het draadje vanaf het Oosteinde een paar meter doortrekken richting Jisp? Dan wel graag in een stevige mantelbuis, zodat de weg niet meer wekelijks opengemaakt hoeft te worden vanwege alle storingen.

Deze week hebben de dorpelingen een nieuwsbrief in de bus gekregen over de Jisperkerk. De Hervormde Gemeente Jisp gaat, na een lange voorbereiding, samenwerken met de Nieuwe Kerk in Wormer. Zij vormen nu de ‘Protestante Gemeente Wormer-Jisp’. Het vertrouwde gele kerkblaadje, dat Anne Heijn zo mooi verzorgde, is verleden tijd. Hiervoor in de plaats komt één of twee maal per jaar een nieuwsbrief, die wordt verzorgd door vrijwilligers.

Kerstavond
Op zaterdag 24 december – aanvang 19.45 uur – wordt kerstavond ‘De schapen zijn de herder kwijt’ gevierd in de Jisperkerk. Het koor ‘Zang en Vriendschap’, onder begeleiding van Arie van Ballegooien op het orgel, zingt bekende kerstliederen. Iedereen is van harte welkom.

foto’s: Trees Korver.

Vergelijkbare berichten

Benefietconcert Metakids   Robin Mak, al jarenlang speler van het 1e elftal van vv Jisp, organiseert samen met zijn vrouw Rozanne Mak-Schermer een benefietconcert waarvan de opbrengst gaat naar
Nico wint de Zaanse Erfgo...   Op 6 oktober jl. ontving Jisper Nico Koelemeijer een brief van de Vereniging Zaans Erfgoed. Daarin stond dat hij genomineerd was voor de Zaanse Erfgoedprijs 2018. De
Vrolijke komedie!   Toneel vereniging ‘Herleving 1898’ speelt op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart de komedie ‘Zusters in Zaken’. De toneelgroep Herleving voert dit jaar een vrolijke komedie
V. V. Jisp E1 kampioen!   Zaterdagochtend… een snoeiharde wind en af en toe hevige regenval. Het maakte voor de jongens van V. V. Jisp E1 helemaal niks uit. Want kampioenen waren ze eigenlijk
Avond what’s app be... Dinsdagavond werd – in het gemeentehuis van Wormerland – een avond voor what’s appgroep beheerders, politie en boa’s georganiseerd. Hieronder het verslag van Carlijn Schopman: Een goedbezochte