Het anti-verspil-kastje!

Mieke Konijn heeft een vrolijke voortuin aan de Walvischstraat 4 in Jisp. Het valt direct op dat zij van knutselen zoals timmeren houdt. Zij kwam op het idee om een anti-verspil-kastje te plaatsen. Er staan uiteenlopende producten in. Thee, pindakaas, hagelslag, meel, zeep en soms zelfs een paar flesjes bier.

“Het kastje heb ik bij de kringloop gehaald, want het mag niet teveel kosten en het had een leuk kleurtje. Ik denk: zo, dat is klaar! Het moet er natuurlijk wel een beetje catchy uitzien,” vertelt de goedlachse Mieke. Rondom heeft zij het een beetje gezellig gemaakt met kleurige houten katten op het hek.

“Het is hartstikke leuk, ik merk het nu al na anderhalve week.” Het is een succes, mensen die langsrijden met de auto stoppen en komen kijken. Ze reageren met: “Ik pak er niets uit want ik heb het niet nodig.” Mieke vertelt dat het daarom niet gaat. “Het gaat erom dat mensen producten in de voorraadkast hebben staan die ze zelf niet lekker vinden. Niet weggooien, ook niet als de houdbaarheidsdatum voorbij is, dat is zonde.”

Iedereen mag wat pakken en er natuurlijk ook iets inzetten. De mensen die langslopen steken hun duim op. Allemaal leuke reacties en het zorgt weer voor saamhorigheid. “Dat hebben wij al in het dorp hoor, die contacten, maar het kan altijd beter,” aldus Mieke.

De producten die lang blijven staan brengt ze naar Wormer. “Daar is iemand van de voedselbank, ik gooi niks weg.”
Zij roept de mensen op om vooral even langs te komen voor het doorgeefkastje.

Wat een mooi initiatief van Mieke!

Vergelijkbare berichten

Tegenslag voor hobbyboer ... Ondanks dat er hier in Jisp geen druppel regen valt zijn sommige weilanden toch drassig. De koeien zakten vorige week nog door het ‘malse’ weiland heen. Hoe het
Pinksterkermis Jisp Op vrijdag 26 mei begint de kermis in Jisp. Eigenlijk donderdagmiddag al. Dan kunnen er bonnen worden aangeschaft in De Lepelaar. Of die bonnen de ‘echte’ kermis
Vrijwilligers gezocht! Op zondag 10 april wordt voor de tiende keer de Korendag in de Jisperkerk georganiseerd. Een oergezellige dag met diverse koren zoals: Over de dijk, AMC-kamerkoor, Meisjes
Nieuws van één week   Vorige week zondag mochten alle vrijwilligers aanschuiven voor koffie en taart in de Jisperkerk. Verschillende taarten werden geproefd, heerlijk, wat een verwennerij. Tijdens deze gezellige bijeenkomst werd de film
Afhaalmaaltijden bij De L...   Restaurant De Lepelaar biedt de mogelijkheid om 7 dagen per week maaltijden te bestellen en af te halen op de afgesproken tijd. Fantastisch! Lees hieronder het menu en de