Jisp de parel van de Zaanstreek

Jisp, de parel van de Zaanstreek, heeft een rijk historisch verleden dat zaterdag 13 mei aan het grote publiek zal worden verteld. Een lezing en een eendaagse, unieke tentoonstelling, in de Jisperkerk, zal de bezoeker meenemen vanaf de eerste bodemschatten uit de 12de eeuw tot het prachtige dorp van nu. Voorafgaand zal Burgermeester Judith Michel-de Jong en Wethouder Jeroen Schalkwijk van Wormerland, twee nieuwe informatieborden onthullen die de prachtige geschiedenis van Jisp in woord en beeld vertellen aan de vele bezoekers die jaarlijks dit prachtige lintdorp komen bewonderen.

Op 13 mei zal de onthulling van het eerste informatiebord plaatsvinden om 11 uur, aan het begin van Jisp, ter hoogte van basisschool de Harpoen. Daarna loopt het gezelschap naar ‘het kommetje’ bij de Lepelaar om daar het tweede bord te onthullen voor het publiek. Aansluitend wordt de tentoonstelling in de Jisperkerk geopend  en starten de lezingen door de gemeentelijk archeoloog van de Zaanstreek, Piet Kleij en Nico Koelemeijer van de Oudheidkundige Commissie Jisp. Om ca. 16 uur zal de eendaagse tenttoonstelling sluiten.

De Jisper Contactcommissie nodigt u allen van harte uit op 13 mei a.s.

Vergelijkbare berichten

Biljarten in De Lepelaar   De Jisper Biljartclub begint aanstaande dinsdag 6 september weer aan het nieuwe seizoen 2016 – 2017. De competitiestrijd gaat dan weer van start. “Iedereen wil winnen en
Nog meer punaises in Jisp   Sinds maandag 18 juli zijn er straatwerkzaamheden aan het Weiver. De bewoners zijn op de hoogte gesteld door de gemeente Wormerland over het aanbrengen van vijf
Van alles wat In de jaarvergadering van de Contactcommissie met burgemeester en wethouders werden de bruggen in Jisp besproken. Jarenlang was er geen onderhoud en dat is duidelijk te zien.
Ladder(s)zat in Jisp   In ons buurtje staan al diverse houten ladders tegen de gevels van de huizen. Aan deze ladders hangen de patiënten van de ledenzetters die van 1606
Uitslagen Luilakpolder en...   Onder een stralende zon renden 125 lopers tijdens de 27e Luilakpolderloop langs wapperende vlaggen door ons dorp. Mooi weer dit keer tijdens de Mini- en Luilakpolderloop