Jisp de parel van de Zaanstreek

Jisp, de parel van de Zaanstreek, heeft een rijk historisch verleden dat zaterdag 13 mei aan het grote publiek zal worden verteld. Een lezing en een eendaagse, unieke tentoonstelling, in de Jisperkerk, zal de bezoeker meenemen vanaf de eerste bodemschatten uit de 12de eeuw tot het prachtige dorp van nu. Voorafgaand zal Burgermeester Judith Michel-de Jong en Wethouder Jeroen Schalkwijk van Wormerland, twee nieuwe informatieborden onthullen die de prachtige geschiedenis van Jisp in woord en beeld vertellen aan de vele bezoekers die jaarlijks dit prachtige lintdorp komen bewonderen.

Op 13 mei zal de onthulling van het eerste informatiebord plaatsvinden om 11 uur, aan het begin van Jisp, ter hoogte van basisschool de Harpoen. Daarna loopt het gezelschap naar ‘het kommetje’ bij de Lepelaar om daar het tweede bord te onthullen voor het publiek. Aansluitend wordt de tentoonstelling in de Jisperkerk geopend  en starten de lezingen door de gemeentelijk archeoloog van de Zaanstreek, Piet Kleij en Nico Koelemeijer van de Oudheidkundige Commissie Jisp. Om ca. 16 uur zal de eendaagse tenttoonstelling sluiten.

De Jisper Contactcommissie nodigt u allen van harte uit op 13 mei a.s.

Vergelijkbare berichten

Openbare vergadering De nieuwe leden van onze Contactcommissie Jisp nodigen iedereen uit voor de openbare vergadering van de Contactcommissie Jisp op : Woensdag 29 juni, aanvang 20.00 uur in
Hulp in de buurt!   Deze week kregen wij een brief in de bus van buurjongen Devinho. Lees zijn verhaal hieronder, schattig toch?
Busvervoer en glasvezel i...   Geweldig bericht van de Vervoerregio Amsterdam over de buslijn die vanaf Purmerend – door Jisp – naar station Wormerveer rijdt. De huidige Openbaar Vervoer-concessie voor het
Bingoavond druk bezocht Vrijdagavond was het volle bak in De Lepelaar –   Het was gezellig druk in de achterzaal van ons Dorpshuis. Stoelen tekort maar dat werd snel opgelost. Rania stond met
IJsfeest in Jisp Jetty Rinkes heeft prachtige foto’s genomen van de ijspret rondom Jisp.“Heel graag wil ik de Jisper IJsclub en alle vrijwilligers heel erg bedanken voor het prachtige ijsfeest dat