VV Jisp 90 jaar

Na de laatste competitiewedstrijd van Jisp 1 was het feest in de kantine van VV Jisp.

Een Spaans buffetje zoals het jaren geleden op trainingsavonden werd georganiseerd door Mercedes Graas en Wilma Muns. Een zanger zorgde voor de muzikale omlijsting van het geheel. Garry en kleindochter Tessa stonden achter de bar om iedereen van een drankje te voorzien. Paul Beunder praatte de boel zoals gewoonlijk weer lekker aan elkaar.

Allereerst werd de opbrengst van de paasactiviteit bekend gemaakt. Karin (Recreatiecommissie) en Jeroen (jeugdtrainer van VV Jisp) organiseerden op tweede paasdag een sponsorloop voor de jeugd. Ondanks de regen op die dag werd er een flink bedrag opgehaald. Vier jeugdspelers lieten één voor één de cijfers 2 0 6 8 zien. Een mooi bedrag voor de jeugdafdeling van VV Jisp en dat was wel een applaus waard.

Spelers trekken!
“Wij gaan straks een loting doen. Er is een mix gemaakt van spelers, oud-spelers en spelers die vanuit de jeugd naar andere verenigingen zijn gegaan,” vertelt voorzitter Peter Heijkamp. Twee oud-trainers, Marcel Blank en Jan Koene, die lange tijd ook voor de selectie hebben gestaan als hoofdtrainer, trekken straks de lootjes.
“Zo worden er twee jubileumteams samengesteld voor de hoofdact ‘the battle’ in september.”

Jan Koene en Marcel Blank staan klaar om de spelers te trekken voor team Blank en team Koene..
In september staan ze tegenover elkaar en wie heeft dan het sterkste team?

In het weekend van vrijdag 8 en zaterdag 9 september wordt het 90-jarig jubileum van VV Jisp gevierd. “Vrijdagavond wordt het complex omgetoverd tot een camping. Alle kinderen mogen dan in een tentje op het veld slapen, natuurlijk onder begeleiding van de ouders,” aldus de voorzitter. Voorafgaand is er een barbecue voor de kids.

“Het jubileumsjaaltje kost 25 euro maar nu voor een speciaal prijsje van maar 20,23 euro te koop,” aldus omroeper Paul Beunder.

Op zaterdag 9 september vanaf 16.00 uur begint het 7×7 toernooi. Oud-spelers van het dameselftal en oud-spelers van de tweede- en derde elftallen gaan dan tegen elkaar voetballen. Daarna begint de strijd tussen de jubileumteams van Jan en Marcel. “The battle,” grijnst Peter.

Op de zaterdagavond krijgen de sponsors van VV Jisp een VIP-avond aangeboden met eerst een diner in De Lepelaar. Daarna volgt er voor iedereen een feestavond vanaf 20.00 uur in De Lepelaar met de band Hastalavista.

Voorzitter van VV Jisp Peter Heijkamp.

“Het 90-jarig jubileum is wel een mijlpaal voor de club. Als je ziet hoeveel verenigingen in heel Nederland en ook in de Zaanstreek het hoofd boven water proberen te houden. Er zijn weinig vrijwilligers en er is minder animo voor voetbal, er zijn ook veel sporten bijgekomen. Dat Jisp met dat kleine clubje in dit kleine dorpje nog voor elkaar krijgt om te blijven bestaan, dat is al bijzonder op zich,” besluit Peter trots.

Vergelijkbare berichten

Bedelen om een zoentje!   Van Catharina Nanninga-Hemmer (84) kreeg ik een mail met de vraag: “Heeft er een bakker in Jisp bestaan die de naam ‘stoppelbaard’ had?” Zij heeft mooie jeugdherinneringen
Knap staaltje werk in Jis...   De oude klokkenstoel in de toren van de Jisperkerk is aan vervanging toe. In de loop der jaren – na diverse reparaties – is het houten
Sfeervolle lampjes in de ...   Maandagavond hebben de mannen van de Burgerhulp Jisp lampjes opgehangen in de Kom. Dit is mogelijk gemaakt door de Contactcommissie Jisp. Het Molenpad is sfeervol geworden
Het anti-verspil-kastje! Mieke Konijn heeft een vrolijke voortuin aan de Walvischstraat 4 in Jisp. Het valt direct op dat zij van knutselen zoals timmeren houdt. Zij kwam op het
Pinksterkermis in drone v...     Simon Voogd is in een klap een bekende Jisper geworden. Niet alleen wint hij bij de volwassenen het ringsteken op de tweede Pinksterdag, hij heeft ook prachtige