Zomer in Jisp

Warm, winderig, gezond en vruchtbaar!

Na een warme en droge maand juni snakten wij naar een beetje regen. Nou ja, ‘wij’? Vooral de tuin was gortdroog. Al die weken ook nog eens een snoeiharde noorderwind. “Kan die wind niet uit?” Riepen wij op een gegeven moment wanhopig uit.

Tsja, een tuin op het noorden en daar is het verrekte koud. Eindelijk draaide de wind naar het zuidwesten en leek het beter te worden. Maar ja, toen kregen wij ineens code rood in de vroege morgen. We dachten dat het wel mee zou vallen! Nee, het viel helemaal niet mee. Overal omgewaaide bomen en platte bloeiende struiken.

Onze mooie Aldert Kwadijkbrug is gesneuveld. (foto Trees Korver).

Bij de beide bruggen naar de nieuwe buurt vielen enorme bomen om, alsof het luciferhoutjes waren. Tijdens deze verwoestende storm probeerden een paar bewoners een boompaal in de grond te slaan. Het nog jonge boompje dreigde om te vallen en moest verankerd worden. Een geluk dat er geen slachtoffers zijn gevallen, maar wel veel materiele schade.

Aldert Kwadijkbrug in Jisp (foto Trees Korver).

Woensdag 12 juli organiseerde Sandra Waal (SaenZorg) een lunch in het Ons Huis. Het was mooi weer en een aantal dorpelingen zat gezellig op het terras. De lunch vond binnen plaats. Er werd tomatensoep en een broodje gezond geserveerd. “Het was super gezellig, echt top,” aldus Sandra.

Foto’s Sandra Waal (SaenZorg).

Wat is het toch leuk dat er in ons dorp vooral voor de iets oudere bewoners veel wordt georganiseerd. Kortgeleden organiseerden Imgard en Inge een boottocht door het Wormer- en Jisperveld. Twee boten van de Poelboerderij werden aangemeerd bij De Lepelaar voor de opstap. Ook weer een heerlijk uitje voor de dorpelingen.

Dit zwanennest is in mei gefotografeerd door Linda de Boer.

“Ik zie vanmiddag bij het zwanennest, naast het bruggetje tussen nieuwe buurt en Weiver, dat er al tien eieren inliggen. Misschien leuk voor op de site? (of denk je dat we het beter een beetje stil kunnen houden i.v.m. teveel pottenkijkers zo vlak langs het looppad?” Schreef Linda de Boer ruim een maand geleden. Inderdaad is dit – na overleg – toen niet geplaatst. Nu zwemmen de jonge zwanen met hun ouders door de wegsloot. Het zijn er helaas wel iets minder dan tien!

Of deze zwaantjes uit hetzelfde nest komen? Wellicht zijn er meerdere paren met jongen. (foto Trees Korver).

Vergelijkbare berichten

Volle containerbak met zw...   Koud maar prachtig voorjaarsweer tijdens de jaarlijkse opruimactie in het Wormer-en Jisperveld. Dit jaar hebben wij via sociale media, een poster in het publicatiebord, een artikel
IJsfeest in Jisp Jetty Rinkes heeft prachtige foto’s genomen van de ijspret rondom Jisp.“Heel graag wil ik de Jisper IJsclub en alle vrijwilligers heel erg bedanken voor het prachtige ijsfeest dat
Politiebericht!   Beste deelnemer(s) WhatsApp, We zitten dit jaar opvallend in hele lage woninginbraak cijfer(s) in Wormerland. Vorige jaar was Neck in de maanden januari – februari 2018 
‘Begrensde fragmenten...   Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober exposeert Dianca haar ‘begrensde fragmenten’ in het Weefhuis te Zaandijk van 10.30 tot 17.00 uur. Over de titel van haar
Het anti-verspil-kastje! Mieke Konijn heeft een vrolijke voortuin aan de Walvischstraat 4 in Jisp. Het valt direct op dat zij van knutselen zoals timmeren houdt. Zij kwam op het