Grutto gaat op reis!

Actueler dan ooit: Het boek: ‘Grutto Gaat Op Reis’, geschreven door Jisper Klaas Knaap.

“Bij BNN/VARA verscheen begin november 2023 de documentaire: ‘Grutto’ in 3 delen. Hieruit blijkt dat het boek ‘Grutto gaat op reis’, actueler is dan ooit tevoren,” schrijft Klaas Knaap. Hieronder een artikel over zijn boek.


De weilanden in de Zaanstreek staan al sinds jaar en dag bekend als een vogelparadijs.
Klaas Abraham Knaap is al vanaf zijn jeugd gefascineerd door de koning der weidevogels, de grutto. In het Westzijderveld heeft hij jarenlang het gedrag van grutto’s en andere weidevogels bestudeerd, gefotografeerd en gefilmd. Vanaf het eind van de vorige eeuw verzamelde hij alle krantenartikelen, publicaties van het WNF, Natuurmonumenten en de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek, over deze bedreigde weidevogel. Zijn idee was om een avonturenboek over de grutto te schrijven. Inmiddels is de grutto terecht uitgeroepen tot nationale vogel van Nederland. Opmerkelijk is ook de in het boek genoemde ‘grutto verlanglijst’. Twee geheimen, of beweringen uit het boek die inmiddels zijn bewezen of ontrafeld: Eerste bewezen geheim of bewering uit het boek: Publicatie 2 november 2017. ‘Verborgen ruimte’ in de piramide van Gizeh ontdekt. Onderzoekers naar de constructie van de grote piramide van Gizeh hebben een verborgen ruimte ontdekt. De ruimte is maar liefst 30 meter lang.

Tweede bewezen geheim of bewering uit het boek:

Wetenschappers ontdekken ‘kompas-eiwit’ in vogels. Gepubliceerd op 18 november 2015, door het blad: ‘Nature Materials’. Het is een magnetisch eiwit dat werd ontdekt door Chinese wetenschappers. Het eiwit: MagR, komt niet alleen voor bij vogels maar ook bij andere dieren met een ingebouwd kompas, zoals vlinders en zeeschildpadden.
Deze ontdekkingen maken het boek:’Grutto gaat op reis’, alleen maar nog interessanter om te lezen. Nieuwsgierig geworden? Bestel dan direct het interessante en leerzame boek. Het boek bevat 160 bladzijden en ca: 140 prachtige kleurenfoto’s.

Te bestellen via de website: klaasknaap.nl
Verzending via PostNL of, na afspraak, af te halen bij de schrijver.
Email: info@klaasknaap.nl
Of: Mobiel: +31610108697

Vergelijkbare berichten

Tegenslag voor hobbyboer ... Ondanks dat er hier in Jisp geen druppel regen valt zijn sommige weilanden toch drassig. De koeien zakten vorige week nog door het ‘malse’ weiland heen. Hoe het
Senioren ochtend Jisp Iedereen is weer bijgepraat!   Ieder jaar in september organiseert de Recreatiecommissie Jisp een Bejaardentocht. Alle Jispers van 65plus en ouder worden daarvoor uitgenodigd. Ineens is 65plus niet
Laatste lintje voor brand...   Tijdens één van de allerlaatste bijeenkomsten van de vrijwillige brandweer Jisp kreeg Rob Buiten een lintje opgespeld. Rob werd blij verrast door zijn vrouw Ciska, kinderen Thomas
Zomer in Jisp Warm, winderig, gezond en vruchtbaar! Na een warme en droge maand juni snakten wij naar een beetje regen. Nou ja, ‘wij’? Vooral de tuin was gortdroog. Al
Glunderen in Jisp!   Afgelopen zaterdag tijdens Monumentendag in Wormerland was het druk met fietsers langs de weg. Gelukkig scheen het zonnetje volop en de exposities in de diverse monumenten werden daardoor

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *