Agenda


Zaterdag 26 oktober 2019

CONCERT DAT INDRUK MAAKT IN DE JISPERKERK

Het Dudok Quartet Amsterdam was eerder te gast bij de Concerten bij Kaarslicht in Jisp. Het optreden was overweldigend en is de reden om dit ensemble weer uit te nodigen. Dit jaar met een concert waarin Haydn centraal staat: Haydn – OPUS20.

Het Dudok Quartet Amsterdam stelt zichzelf ten doel muziek te maken die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. De afgelopen jaren is het kwartet zich bewust geworden dat naast excellente uitvoeringen, ook andere zaken bepalen of muziek bij het publiek aankomt. De impact van concerten blijkt, zoals onderzoekt aantoont, ook sterk afhankelijk van de context en duiding van de muziek. Het kwartet introduceert daarom tijdens de concerten van Haydn – _OPUS 20 drie inhoudelijke interventies om ervaring van de Opus 20-kwartetten te intensiveren.

Deze bijzondere toelichting in combinatie met de intieme sfeer in de Jisper Kerk, zal de avond extra speciaal maken.

Het concert vindt plaats op zaterdag 26 oktober. Een kaart kost € 18. Koffie & thee en in de pauze een goed glas wijn of fris zijn inbegrepen. Reserveren kan via reserveren@concertjisp.nl of kijk op de site voor het telefoonnummer. De deuren openen om 19.30 uur en het concert begint om 20.15 uur.


Zaterdag 2 november 2019

Keezen in De Lepelaar. Inschrijven vanaf 19.30 uur. Deelname is gratis en vanaf 18 jaar.


Zondag 10 november 2019

Koffieconcert Zang en Vriendschap in De Lepelaar met een intermezzo van de band ‘Kavel 57’, zij spelen energieke vrolijke folk, vooral Iers.
Iedereen is van harte welkom.


Zaterdag 23 november 2019

Sinterklaasintocht in Jisp, aankomst in de Kom: 15.30 uur!

Ieder jaar brengt Zwarte Piet weer cadeautjes rond. Wil je dat Zwarte Piet ook bij jou of een ander langsgaat? Lever dan een presentje in bij: Sanny Trik, Dorpsstraat 74 in Jisp. Dit kan op donderdag 21 november tussen 19.00 en 20.00 uur. Noteer het alvast in de agenda! Het pakketje mag niet groter zijn dan bijvoorbeeld een schoenendoos en moet voorzien zijn van een goed leesbare sticker met naam en adres!

Rond de klok van vieren gaat de Sint per koets een rit maken door het dorp. Via het Oosteinde, Weiver en de Nieuwe Buurt gaat hij naar de Dorpsstraat. De Pieten geven tijdens de rondrit de cadeautjes aan de deur af.

De RC maakt weer een feestje van deze dag en om het nog feestelijker te maken vragen wij iedereen om versiering of vlag en wat lichtjes op te hangen (ook in de Nieuwe Buurt) want de Sint komt nu in het donker langs.