Agenda


Zondag 15 december 2019

Kerstverhaal in de Jisperkerk


Zaterdag 21 december 2019

pubquiz VV Jisp


EINDELIJK EEN VROUW

Van-Swieten-Society-01 (002)

Zaterdag 21 december zet de Concerten bij Kaarslicht een multi-getalenteerde musicus centraal; Clara Schumann. Zij werd tweehonderd jaar geleden geboren. De reden voor de Van Swieten Society om een programma te wijden aan deze unieke vrouw; wonderkind, concertpianiste, echtgenote en steun en toeverlaat van Robert Schumann, uitgeefster van composities, kostwinner van een gezin met zeven kinderen, voornaamste promotor van het werk van Johannes Brahms, pianodocente en bovenal componiste. Zoveel verschillende rollen voor een vrouw was heel bijzonder in die tijd.

Clara leidende musici in negentiende-eeuw

Robert’s Liederen voor Clara behoren tot zijn mooiste werken en Clara’s composities ontstegen onder Robert’s invloed het alledaagse. Na Robert’s aftakeling en vroegtijdige dood werd Clara de beroemdste pianiste van haar generatie. Ze werd door onder anderen Brahms geëerd en bewonderd om haar pianistiek, haar prachtige composities en haar innerlijke kracht.

Soirée bij Clara Schumann thuis

De liedkunst was in die tijd veelal een praktijk in huiskamers en salons. Mensen ontmoetten elkaar, legden een kaartje, lazen elkaar voor en luisterden naar muziek. De beste musici ter wereld bezochten de muzikale salons van Clara. Omdat we er zelf helaas niet bij konden zijn, brengt de Van Swieten Society zo’n soirée tot leven in de sfeervolle Jisper kerk.

De leden van het ensemble behoren tot de internationale top van het muziekleven.

Het concert vindt plaats op zaterdag 21 december in de Jisperkerk. Een kaart kost € 18. Koffie & thee en in de pauze een goed glas wijn of fris zijn inbegrepen. Reserveren kan via reserveren@concertjisp.nl of kijk op de site voor het telefoonnummer. De deuren openen om 19.30 uur en het concert begint om 20.15 uur.


Dinsdag 24 december 2019

Kerstviering in de Jisperkerk