home
Historie
Recreatie commissie
Ons Huis Jisp
CC Jisp
links
AGENDA
Jisperdijk afgesloten!

Van 21 november t/m 9 december wordt de Jisperdijk (gedeeltelijk) afgesloten voor het doorgaand verkeer. Bewoners kunnen gebruik blijven maken van het afgesloten deel. Dit vanwege bermwerkzaamheden door de Firma Gebr. Van der Lee in opdracht van HHNK.
Er zal met een halve rijbaanafzetting gewerkt worden, met verkeersregelaars; dat betekent dat er verkeershinder ontstaat, door de wachttijden. Iedereen kan echter wel ten alle tijden gebruik blijven maken van de Jisperdijk.

Dus Jispers! Willen jullie geen wachttijden....dan wordt het omrijden via de A7 om in Purmerend en omstreken te komen. Want ook de Noorderweg in Wijdewormer is afgesloten vanwege bermwerkzaamheden van 19 november t/m 28 november.

Kerstworkshops Ons Huis!


Op dinsdag 16 december om 19.30 uur. Opgeven voor 20 november aanstaande!
Meer info: Zie de tab Ons Huis Jisp

Bijzondere voorvallen in Jisp?


Stuur het naar ons toe. Graag met foto.
Mail het naar Trees

Nieuwste users

Nieuwe Buurt bewoners klagen over verstoorde nachtrust

Thursday 2 August | edit: 2/8/2012

In de Meeuwstraat gratis ‘klokkenspel’


Sinds de maand mei is op zwoele lente- en zomeravonden het geluid van korte fluittonen, die om de paar seconden worden herhaald, te horen. Het geluid doet denken aan een generator.

Een aantal 'zingende' vroedmeesterpadden bevindt zich in de Meeuwstraat. En dan vooral onder het houthok in de tuin bij Anja en Gerrit de Boer. Als deze padden bij elkaar zitten geeft dat - omdat elke vroedmeesterpad in een andere toonhoogte fluit - het effect van een klokkenspel. De Limburgse naam voor vroedmeesterpadden is dan ook 'klungelkens' (klokjes). Het geluid wordt voortgebracht door zowel de mannetjes als de vrouwelijke dieren.

Anja de Boer vertelt dat ze sinds mei ‘lovers’ in de Meeuwstraat hebben. “Het fluiten naar de vrouwtjes houdt ons danig uit de slaap. En gingen die vrouwtjes nou maar in op de avances van de mannetjes, dan hadden wij tenminste rust. Maar nee, de kleine vroedmeesterpadden fluiten de hele nacht door en wachten op antwoord. De hele buurt is al in mijn achtertuin geweest om te kijken wat hun nou zo stoort in de slaap. Twee van deze fluiters zitten onder ons houthok in de tuin.”Oorspronkelijk komen de vroedmeesterpadden alleen in Zuid Limburg voor. “Sinds een jaar of drie ook in Jisp en verdorie nu net in mijn tuin in de Meeuwstraat,” aldus Anja. Zij heeft inmiddels de wallen onder haar ogen hangen van de slapeloze nachten!
Gelukkig is er hoop voor de Meeuwstraat bewoners want het gefluit duurt maar van april tot eind augustus. Maar soms zelfs nog later!!