home
Historie
Recreatie Commissie
Ons Huis Jisp
CC Jisp
links
AGENDA
Denk erom!

De dorpsvisie boeken moeten uiterlijk 31 mei aanstaande ingeleverd worden.

Bijzondere voorvallen in Jisp?


Stuur het naar ons toe. Graag met foto.
Mail het naar Trees

Vakantie vieren in eigen dorp

Donderdag 16 augustus | edit: 18/8/2012

Genieten van Jisp en omgeving


Mooi weer om te varen. Heerlijk door het Wormer- en Jisperveld. Alleen zo jammer dat je nergens kunt ‘opsteken’.

Met zo’n 6/km per uur voeren wij afgelopen woensdag met ons bootje over de Noorderganssloot richting de Merken en het Zwet. Onderweg komen wij veel ‘Praag’ roeibootjes tegen, te herkennen aan de kleuren blauw met rood. Het Jisper zwembad met de speelattributen ligt er wat verlaten bij. Dat kan natuurlijk kloppen want het is even na elven ‘s morgens. Wij hebben trek in een bakkie koffie en varen natuurlijk naar Weromeri. Daar aangekomen loopt er net een stel over de steiger. Het valt ons op dat zij ietwat beteuterd kijken. Wat blijkt….. het etablissement is nog niet open! De deuren staan wel open maar de officiële openingstijd is 12.00 uur. GEEN koffie dus. En dat in het hoogseizoen met prachtig weer, dan wil je GEEN geld verdienen.

Lekkers
Wat blijft er dan nog over om ergens even te zitten en te genieten van het uitzicht. Niks in het Wormer- en Jisperveld. Dan zijn wij dus genoodzaakt om de Poelsluis door te varen. Op naar West-Knollendam. Het terras bij Jachthaven ‘t Swaentje ziet er gezellig en uitnodigend uit. Wij meren weer aan en vragen om twee koffie met iets lekkers erbij. Koffie kan nog net maar iets lekkers hebben ze niet. “Dat is op!” Om half twaalf des ’s morgens is het op. Afijn de koffie - zonder appelgebakje, slagroomwafel of gevulde koek - opgedronken. “Zullen wij nog een tweede bakkie bestellen?”

Alle tijd
“Welja het is tenslotte vakantie!” Na drie keer roepen om een tweede kopje koffie loopt de jongedame ongeïnteresseerd kijkend naar binnen. “Krijgen wij nou nog een bakkie of is zij Oost-Indisch doof?” Er wordt niet even gezegd van: “komt er aan of iets dergelijks.” Wij nog maar even wachten, we hebben alle tijd. Ja hoor zowaar, er worden twee kopjes koffie neergekwakt voor onze neuzen. Hoera wat zitten wij hier gezellig! Snel afrekenen en wegwezen hier.

Batavia
Op naar Batavia. “Daar zullen ze toch wel iets lekkers in de aanbieding hebben?” Een drijvend terras op de Zaan en heerlijk zittend in de schaduw zien wij de Zaanbrug open en dicht gaan. We zitten nog niet of er komt een jongedame op ons af om de bestelling op te nemen. Zij is alleen van de bestellingen en een ander komt het brengen. En dat gaat supersnel en erg vriendelijk. Wij komen helemaal bij van de service die ons hier wordt verleend. Een heerlijk drankje en een 12-uurtje dat er verrukkelijk uitziet en ook nog eens lekker smaakt. ‘Chapeau’ Batavia nu hebben wij het vakantiegevoel te pakken!Gelukkig krijgen wij dat vakantiegevoel ook in ons mooie dorp Jisp. Want wat komen wij toch een mooie voortuinen tegen aan het Weiver. Twee voortuinen hebben wij uitgekozen als mooiste zomertuin 2012. Daarvoor hoeven wij niet eens in ons bootje te stappen en die moorkop kan ons dan ook gestolen worden.

TK

REACTiES

Zondag 19 augustus | anja de boer

De tuinen zijn inderdaad prachtig, zou zo leuk zijn als er wat meer bloemen in het dorp zouden staan. Wat meer plantenbakken langs de straat of hangers in de lantaarnpalen. En dan niet alleen de Dorpsstraat maar ook de nieuwe buurt want daar is het onderhoud van tuinen en perken vaak ver te zoeken.

Zaterdag 18 augustus | therese

Had ik dat geweten Anja, dan had je koffie visite gehad!
Tja Karin, het is heel toepasselijk - roeien met de riemen die je hebt - betreffende De Leep.
Vinden jullie wel de tuinen mooi??

Zaterdag 18 augustus | karin

Ja Trees je zou bijna een drijfend terras gaan beginnen. Een soort koek en sopie in de zomer op het water. Met ijsjes, koffie en appelgebak. Gat in de markt. Het verbaast me dat je nog niet schrijft over ons dorpshuis de Lepelaar. Hoeveel mensen daar zijn heen gevaren/gefietst voor een lekkere versnapering en n dichte deur vonden. Met mooi weer moet je toch wel open zijn. Jammer dat een bestuur daar anders over denkt. Nu hadden ze geld kunnen verdienen. Gelukkig hebben we allemaal een andere mening, maar t blijft toch triest; voor een gesloten deur staan. Ik neem dus de thermoskan en n rijkelijk gevulde koelbox mee.Geniet nog van dit mooie weer.Karin

Vrijdag 17 augustus | anja de boer

We zagen jullie voorbij tuffen. Op het stukje op de Lodyk staat altijd de koffie klaar.