home
Historie
Recreatie commissie
Ons Huis Jisp
CC Jisp
links
AGENDA
Sinterklaas en Pieten pakken huren?

Neem contact op met Tiny Groen telefoon: 075 642 13 72

Jisperdijk afgesloten!

Van 21 november t/m 9 december wordt de Jisperdijk (gedeeltelijk) afgesloten voor het doorgaand verkeer. Bewoners kunnen gebruik blijven maken van het afgesloten deel. Dit vanwege bermwerkzaamheden door de Firma Gebr. Van der Lee in opdracht van HHNK.
Er zal met een halve rijbaanafzetting gewerkt worden, met verkeersregelaars; dat betekent dat er verkeershinder ontstaat, door de wachttijden. Iedereen kan echter wel ten alle tijden gebruik blijven maken van de Jisperdijk.

Dus Jispers! Willen jullie geen wachttijden....dan wordt het omrijden via de A7 om in Purmerend en omstreken te komen. Want ook de Noorderweg in Wijdewormer is afgesloten vanwege bermwerkzaamheden van 19 november t/m 28 november.

Bijzondere voorvallen in Jisp?


Stuur het naar ons toe. Graag met foto.
Mail het naar Trees

Nieuwste users

Jisperkerk uit de steigers

Thursday 25 October | edit: 25/10/2012

Nieuwe wijzerplaten en gouden bol


Toen de steiger rondom de kerktoren werd geplaatst stak tegelijk de wind op. Niet zomaar een wind maar een heuse storm. Dat hebben de schilders wel gemerkt tijdens de hoogstaande werkzaamheden.

Het gebouw van de Jisperkerk behoort toe aan de Stichting Oude Hollandse Kerken. De kerktoren van de Jisperkerk is eigendom van de gemeente Wormerland. Voor het onderhoud van de toren is de gemeente verantwoordelijk. Al het houtwerk is geschilderd en op sommige plaatsen hersteld.

Spons
Bij aanvang van de werkzaamheden was het toevallig een week met heel veel wind. Een reclamedoek waaide weg en ook een verfblik ging aan de haal vanwege de harde wind. Een beetje zeeziek werden de schilders Erik en Kees (Hetteling & De Vries) wel tijdens hun werkzaamheden. Allereerst werd er een spons tussen de klepel en de bel bevestigd. Ieder half uur dat gebeier daar werden de mannen doof van!

Verschoning
Toen kon het schilderen op grote hoogte beginnen. “Je waaide uit je verschoning vandaan,” aldus schilder Erik. “Ik heb extra elastiek in mijn onderbroek gekregen van mijn vrouw! Onze ogen en oren deden ’s avonds vreselijk zeer door de harde wind.” De houten bol onder de haan was helemaal verrot. Daarvoor heeft Arvid - volgens de schilders is hij een houtkunstenaar - een nieuwe gemaakt.

Uitzicht
Monumentenzorg heeft de bol en de haan met bladgoud verguld. Nieuwe wijzerplaten zijn aangebracht en alles is van een nieuw laagje verf voorzien. De kerktoren ziet er weer schitterend uit. Zelfs aan het uitzicht op de toren wordt gewerkt, deze week rijdt Meijer Boomverzorging door ons dorp om de bomen langs de weg te snoeien.
Foto Trees Korver


Foto Trees Korver

TK
*De prachtige foto’s van de kerk en omgeving zijn gemaakt door Erik Dekker.