home
Historie
Recreatie Commissie
Ons Huis Jisp
CC Jisp
links
AGENDA
Recreatie Commissie Jispheeft de agenda met evenementen voor 2015 klaar. En wie weet komen er nog meer nieuwe activiteiten bij!
Lees hier meer over het nieuwe bestuur en klik op de eerste Nieuwsbrief 2015

Knutselen!

Op Vrijdag 13 maart is er weer knutselen bij 'Ons Huis' van 13.30 tot 15.00 uur:
Verder ook op: Vrijdag 27 maart
Kosten: 3,50 per keer.

Meer info? Klik hier!

Bijzondere voorvallen in Jisp?


Stuur het naar ons toe. Graag met foto.
Mail het naar Trees

Nieuwste users

Zoveel kunstenaars in Jisp

Zaterdag 24 november | edit: 8/12/2012

Kijk toch eens hoe mooi!


Hannie Dekker-Nadort en Cor Turk exposeren tot en met 9 december in De Kunstgreep te Oostzaan en Paul Saft maakt 'kerstbomen' in Jisp

Jisper Paul Saft maakt kerstbomen. "In de zomer lig ik op het strand over het ontwerp na te denken," vertelt hij lachend. Op de vraag waarom hij met warm weer aan de Kerst ligt te denken antwoordt hij; "dan fiets ik door het bos en ruik ik dennenappels, zo kom ik in de Kerstsfeer."Kakelbont
Maar ja hoe begin je aan een ontwerp? "Tekenen, tekenen en nog eens tekenen en natuurlijk veel gummen. Dan heb ik een basisontwerp en die ga ik uitproberen." Paul is er uren mee bezig in zijn atelier aan het Weiver. Hij heeft inmiddels twee kakelbonte kerstbomen gespiegeld gemaakt, een gouden en een aantal zilveren bomen.

Plezier
Paul heeft duidelijk plezier in het schilderen. Hij wordt er blij van. De kerstbomen schildert hij in opdracht en naar wens van de mens. Het is een kerstboom, geschilderd op een paneel, die elk jaar weer neergezet kan worden. Als het licht erop schijnt en de kaarsen zijn ontstoken is het een lust voor het oog.
Voor meer informatie bel Paul via 075-6428935.

De Kunstgreep
Hannie Dekker-Nadort heeft een tiental aquarellen hangen in De Kunstgreep te Oostzaan. Van de wadden en het strand op Schiermonnikoog, het boetje van Kees op Texel en een steenuil en ransuil.


Hannie Dekker-Nadort

Ook een aantal beelden in brons en steen (zie foto's).


Cor Turk

Jisper Cor Turk exposeert zijn schilderijen die met behulp van karton en verf zijn gemaakt. Zo beeldt hij vooral oude deuren en raamluiken uit, die bedrieglijk echt overkomen! Het is net alsof hij met echt hout en roestend ijzer heeft gewerkt.


Hannie Dekker-Nadort


Hannie Dekker-Nadort

* De Kunstgreep in Oostzaan is iedere werkdag van 9:00 - 17:00 uur geopend, plus openingstijden bibliotheek en de
meeste avonden wegens activiteiten


TK.