home
Historie
Recreatie commissie
Ons Huis Jisp
CC Jisp
links
AGENDA
Pech voor Jisper IJsclub!

De bliksem is enige tijd geleden ingeslagen in de BB zendmast bij het ijsclubgebouw aan het Molenpad. De sirene, die elke eerste van de maand loeit, is voorlopig rustig. Deze zendmast is op het elektranet van de ijsclub aangesloten. Het gevolg is dat de gehele elektrische installatie en apparatuur kapot is. Jan Wezel kwam hier achter toen hij in het clubgebouw wat spullen moest ophalen. Spotjes, TL bakken, cv, koelkast, telefoon etcetera. Alles moet vervangen worden. Momenteel is het bestuur in overleg met de verzekering om de schade te verhalen. Veel apparaten zijn al wat ouder en zullen waarschijnlijk maar gedeeltelijk worden vergoed. Een strop dus voor de Jisper IJsclub.

Ons Huis Jisp

Nieuwe cursussen 2014 - 2015
Klik hier of kijk onder de tab 'ons huis jisp'

Sportievelingen gezocht!


Sportievelingen met balgevoel gezocht die zin hebben om elke maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur een paar onderlinge partijtjes te komen volleyballen in de hal van De Harpoen in Jisp.
Kosten ongeveer € 60 per seizoen. Heb je zin? Stuur dan een berichtje naar vekenfamilie of bel Angela 06-31968040.

Binnenkort!


Kavelveiling georganiseerd door de Jisper IJsclub
Voor een nieuwe sneeuwschuiver, jeugdactiviteiten en kleding.
Zie voor meer info: Agenda

Bijzondere voorvallen in Jisp?


Stuur het naar ons toe. Graag met foto.
Mail het naar Trees

Nieuwste users

Zoveel kunstenaars in Jisp

Saturday 24 November | edit: 8/12/2012

Kijk toch eens hoe mooi!


Hannie Dekker-Nadort en Cor Turk exposeren tot en met 9 december in De Kunstgreep te Oostzaan en Paul Saft maakt 'kerstbomen' in Jisp

Jisper Paul Saft maakt kerstbomen. "In de zomer lig ik op het strand over het ontwerp na te denken," vertelt hij lachend. Op de vraag waarom hij met warm weer aan de Kerst ligt te denken antwoordt hij; "dan fiets ik door het bos en ruik ik dennenappels, zo kom ik in de Kerstsfeer."Kakelbont
Maar ja hoe begin je aan een ontwerp? "Tekenen, tekenen en nog eens tekenen en natuurlijk veel gummen. Dan heb ik een basisontwerp en die ga ik uitproberen." Paul is er uren mee bezig in zijn atelier aan het Weiver. Hij heeft inmiddels twee kakelbonte kerstbomen gespiegeld gemaakt, een gouden en een aantal zilveren bomen.

Plezier
Paul heeft duidelijk plezier in het schilderen. Hij wordt er blij van. De kerstbomen schildert hij in opdracht en naar wens van de mens. Het is een kerstboom, geschilderd op een paneel, die elk jaar weer neergezet kan worden. Als het licht erop schijnt en de kaarsen zijn ontstoken is het een lust voor het oog.
Voor meer informatie bel Paul via 075-6428935.

De Kunstgreep
Hannie Dekker-Nadort heeft een tiental aquarellen hangen in De Kunstgreep te Oostzaan. Van de wadden en het strand op Schiermonnikoog, het boetje van Kees op Texel en een steenuil en ransuil.


Hannie Dekker-Nadort

Ook een aantal beelden in brons en steen (zie foto's).


Cor Turk

Jisper Cor Turk exposeert zijn schilderijen die met behulp van karton en verf zijn gemaakt. Zo beeldt hij vooral oude deuren en raamluiken uit, die bedrieglijk echt overkomen! Het is net alsof hij met echt hout en roestend ijzer heeft gewerkt.


Hannie Dekker-Nadort


Hannie Dekker-Nadort

* De Kunstgreep in Oostzaan is iedere werkdag van 9:00 - 17:00 uur geopend, plus openingstijden bibliotheek en de
meeste avonden wegens activiteiten


TK.