home
Historie
Recreatie Commissie
Ons Huis Jisp
CC Jisp
links
AGENDA
Zwembad Jisp!

De drijflijn is weggehaald bij het zwembad. De oorzaak was een paal die eerst scheef stond en nu is afgebroken.
In overleg met de Contactcommissie en Ron Mak wordt er gewerkt aan een langdurige en veilige oplossing.

Collecte RCJisp!

Heeft u onze collectant gemist afgelopen week? Gooi het envelopje dan in bij:
-Oosteinde 22 in Wormer
of
-Dorpsstraat 15 in Jisp.

Hartelijk dank voor uw gift.

OBS De Harpoen


heeft een nieuwe website. Neem snel een kijkje want het ziet er prachtig uit! OBS De Harpoen.
"Wij zijn erg trots op dit nieuwe visitekaartje van school.
Wil je een berichtje op de site plaatsen? Hoe meer verkeer naar de site hoe beter."

Bijzondere voorvallen in Jisp?


Stuur het naar ons toe. Graag met foto.
Mail het naar Trees

Contract Dorpshuis De Lepelaar getekend

Vrijdag 28 december | edit: 8/1/2013

Restaurant, café en partyzalen


Donderdag 27 december is het pachtcontract door het bestuur van Stichting De Lepelaar en de nieuwe pachters Peter de Boer en Gijs Tange getekend.

Peter de Boer heeft veel horeca ervaring en Gijs Tange weet alles over voedsel. Een perfecte combinatie en volgens de mannen vullen zij elkaar goed aan. “Samen vormen wij een goed team,” vertelt Peter. “En we hebben dezelfde kijk op dingen,” vult Gijs aan. Zij kennen elkaar van Oost-Knollendam. Daar runde Peter met zijn vrouw Petra jarenlang het Dorpshuis. Gijs woont met zijn gezin in Oost-Knollendam en regelde meestal het eten in het Dorpshuis.

Samengewerkt
Daarom hebben zij besloten om samen Dorpshuis De Lepelaar te pachten. Donderdag was al de ultieme test want toen hebben zij voor het eerst met elkaar samengewerkt. Dat ging heel goed! Peter en Gijs begonnen direct het plafond van de grote zaal eruit te slopen. “Dat was wel lachen. Wij zijn allebei niet handig met klussen, maar alles is een kwestie van gewoon doen,” aldus de mannen. Er wordt momenteel hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor de opening op zaterdag 12 januari 2013 vanaf 20.00 uur.


Het bestuur van de 'Stichting Dorpshuis De Lepelaar'. Monique van der Laan, Ron van Deene en Erwin Al

De plannen
Allebei streven zij ernaar om het bestaan van Dorpshuis De Lepelaar te waarborgen. “De gezelligheid moet blijven!” In het voorste gedeelte (de bar) daar komt een restaurant. Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Er komt een kleine en een grote wisselende menukaart per seizoen en een weekmenu. “De bedoeling is om het niet te duur te maken. Ook een gezin met kinderen moet hier lekker en betaalbaar kunnen eten,” vindt Gijs. De middenbar wordt een café met biljarts in de stijl van de veertiger en vijftiger jaren. Verder krijgt de achterste zaal een nieuwe vloer en wordt alles geschilderd.

Snackbar
In het restaurant voorin komen tafeltjes en stoelen maar ook hoge tafels aan de bar waar men kan genieten van een lekker hapje eten. De snackbar gaat verdwijnen en daarvoor in de plaats komt een ijssalon. Diverse tussenwanden zoals de vouwwand tussen de voor en middenbar gaat open. De vouwwand voor de grote zaal wordt vervangen door boerendeuren. Ongeveer in het midden van de dansvloer komt nog een verschuifbare wand. Zo is het mogelijk om feestjes met een kleiner gezelschap toch gezellig te maken. Als trouwlocatie worden er verbeteringen aangebracht.


De overige bestuursleden van de 'Stichting Dorpshuis De Lepelaar' kijken zeer tevreden. Hans Huygen, Sjaak Wezel en Jan Wezel. Niet aanwezig bestuurslid Daniëlle Seefat

Vrienden
Iedereen kan lid worden van De Lepelaar voor 25,= euro per jaar. Een lepeltje met de naam erop komt te hangen in het restaurant gedeelte. Daarvoor krijgt men een pasje waarmee korting op het eten kan worden verkregen en ook reductie op de entree van de Pinksterkermis. Verder zijn er plannen om in de toekomst themafeesten te organiseren waarbij de leden/vrienden worden uitgenodigd. Gijs en Peter zijn heel blij met Rania. “Zij blijft.”

Op zaterdag 12 januari 2013 gaat Dorpshuis De Lepelaar in de nieuwe vorm open......mits er geen ijs ligt en de schilder klaar is met zijn werk!

* In de winterperiode open van woensdag t/m zondag. In de zomer 7 dagen in de week geopend! Natuurlijk blijven de Verenigingen in Jisp gewoon gebruik maken van het Dorpshuis.

Trees Korver.

REACTiES

Woensdag 9 januari | ccjisp

Contactcommissie Jisp feliciteert de nieuwe pachters van het dorpshuis. Een prima aanvulling voor het dorp.

Dinsdag 8 januari | mark

Is het eigenlijk niet raar dat de bewoners van Jisp en het oosteinde van Wormer niet even op de hoogte zijn gesteld over de situatie?
Er had toch op zijn minst een briefje van het bestuur verspreid kunnen worden....
Nu moet men het maar via via horen!
En niet iedereen leest ons dorp via internet.

Zaterdag 5 januari | anja de boer

De Recreatie Commissie Jisp wenst Peter en Gijs veel succes toe en hopen op een leuke samenwerking.

Donderdag 3 januari | imgard

Veel succes toegewenst! En als de lunch kaart net zo als bij de de eetkamer is, zul je me regegelmatig zien.

Imgard

Dinsdag 1 januari | mark

Gefeliciteerd heren, ik hoop en heb er ook alle vertrouwen in dat het goed gaat komen!
In ieder geval alle succes gewenst.

Zaterdag 29 december | karin

Gijs en Peter, gefeliciteeerd met de nieuwe zaak en héél veel succes gewenst :-) Van Klaas, Pien en Karin