home
Historie
Recreatie commissie
Ons Huis Jisp
CC Jisp
links
AGENDA
Sinterklaas en Pieten pakken huren?

Neem contact op met Tiny Groen telefoon: 075 642 13 72

Jisperdijk afgesloten!

Van 21 november t/m 9 december wordt de Jisperdijk (gedeeltelijk) afgesloten voor het doorgaand verkeer. Bewoners kunnen gebruik blijven maken van het afgesloten deel. Dit vanwege bermwerkzaamheden door de Firma Gebr. Van der Lee in opdracht van HHNK.
Er zal met een halve rijbaanafzetting gewerkt worden, met verkeersregelaars; dat betekent dat er verkeershinder ontstaat, door de wachttijden. Iedereen kan echter wel ten alle tijden gebruik blijven maken van de Jisperdijk.

Dus Jispers! Willen jullie geen wachttijden....dan wordt het omrijden via de A7 om in Purmerend en omstreken te komen. Want ook de Noorderweg in Wijdewormer is afgesloten vanwege bermwerkzaamheden van 19 november t/m 28 november.

Bijzondere voorvallen in Jisp?


Stuur het naar ons toe. Graag met foto.
Mail het naar Trees

Nieuwste users

Genoeg warme kleding voor Syrië

Wednesday 30 January | edit: 16/2/2013

Jispse meisjes halen maar liefst 90 zakken op!Noëlle (10), Isa (10), Eveline (10) en Lincy (10) hebben de afgelopen weken een kledinginzamelingsactie gehouden voor Syrië. Hiermee hebben zij maar liefst 90 zakken met warme kleding ingezameld. De actie was donderdag 14 februari afgelopen en het actiecomité van Syrië heeft alle zakken kleding met een vrachtwagen meegenomen.Lincy zag onlangs op het jeugdjournaal een meisje dat kleding inzamelde voor de Syrische vluchtelingen. De familie van dit meisje woont in Syrië en daarom wil zij graag helpen. Meteen maakte Lincy samen met Isa plannen om ook een inzamelingsactie op touw te zetten. Er werd een poster gemaakt met een mooie tekening van Eveline en Noëlle heeft haar geholpen. Op school werden de posters opgehangen en zij gaan ook nog flyers maken. Vandaag hebben de meisjes al vier vuilniszakken vol en een grote koffer met warme kleding ingezameld. Dat is nog lang niet genoeg!

In Syrië hebben miljoenen mensen huis en haard verlaten vanwege de oorlog die al twee jaar lang duurt. Er zijn voor de vluchtelingen tentenkampen opgericht in de buurlanden. Maar ’s nachts is het erg koud en er valt veel regen. De kinderen lopen op blote voeten en hebben geen warme kleding. Teruggaan naar huis in Syrië is geen optie want het is er heel gevaarlijk. "Wij willen niet dat ze doodgaan aan de kou of zoiets!" Vindt Eveline.

"Het was een hele succesvolle actie en wij zijn heel erg blij met het resultaat."
Ons dorp Jisp is ook blij met zulke ondernemende meisjes. Gefeliciteerd met deze bijzondere actie!Trees Korver.