home
Historie
Recreatie Commissie
Ons Huis Jisp
CC Jisp
links
AGENDA
Zwembad Jisp!

De drijflijn is weggehaald bij het zwembad. De oorzaak was een paal die eerst scheef stond en nu is afgebroken.
In overleg met de Contactcommissie en Ron Mak wordt er gewerkt aan een langdurige en veilige oplossing.

Collecte RCJisp!

Heeft u onze collectant gemist afgelopen week? Gooi het envelopje dan in bij:
-Oosteinde 22 in Wormer
of
-Dorpsstraat 15 in Jisp.

Hartelijk dank voor uw gift.

OBS De Harpoen


heeft een nieuwe website. Neem snel een kijkje want het ziet er prachtig uit! OBS De Harpoen.
"Wij zijn erg trots op dit nieuwe visitekaartje van school.
Wil je een berichtje op de site plaatsen? Hoe meer verkeer naar de site hoe beter."

Bijzondere voorvallen in Jisp?


Stuur het naar ons toe. Graag met foto.
Mail het naar Trees

Bea is gestopt met kranten bezorgen

Woensdag 13 februari | edit: 13/2/2013

Voortaan lekker uitslapen


Bea Bonhof haar ingebouwde wekker staat nu uit! Zij slaapt lekker door, vooral in de wintermaanden.

Jarenlang heeft de Jispse Bea Bonhof-Jongejans de ochtendkrant bezorgd in ons dorp. Ook heeft zij in het begin de middagkrant rondgebracht maar dat vond ze maar niks. "Altijd onder het eten, dat beviel niet zo," aldus Bea. Nee..... dan de ochtendkrant; "heerlijk lekker ’s morgens vroeg!" Om half 6 ging haar wekker zo’n 10 jaar lang iedere ochtend behalve de zondag. Voor 07.00 uur moest de krant namelijk bij iedereen op de mat liggen. Vroeger liep zij tot en met het Oosteinde van Wormer en ook de Nieuwe Buurt hoorde bij haar wijk.

Mooie kist
Tegenwoordig zijn de bezorgwijken korter maar wel dienen er meerdere kranten te worden bezorgd. Zoals de Telegraaf, het Noord Hollands Dagblad Zaanstreek en de Waterland editie. Na het bezorgen in de winter ging ze altijd weer een uurtje naar bed. Bob, de man van Bea, timmerde een mooie kist waar de stapels kranten ’s morgens vroeg in gedeponeerd werden. Verder had Bea aan haar man gevraagd om een handige bezorglijst voor haar te maken. Met voor iedere krant een andere kleur.Huissleutels
Bea heeft zich in al die jaren nog nooit verslapen. Wel heeft zij een tijdje verzuimd vanwege een achillespees blessure. Toen heeft Bob de wijk gelopen. In al die jaren heeft Bea veel huissleutels in de buitenkant van de voordeuren zien zitten. Ook zwaaiden de vroege vogels die naar hun werk gingen altijd naar haar. "Je kent ze niet maar ze groeten wel." Soms kwam zij wel eens een wandelaar tegen. Dan fietste zij tot aan de voordeur om de krant in te gooien. Bang als zij was dat haar fiets anders misschien weg zou zijn!

Bevroren
Bea gooide de krant bij de mensen in de brievenbus van de voordeur. "Anders moeten zij helemaal naar de weg lopen en in de winter is dat geen pretje." Altijd had zij plastic tasjes mee voor de bevroren brievenbussen die ze niet open kreeg. Nog steeds is Bea actief met vrijwilligerswerk zoals het rondbrengen van maaltijden via Tafeltje Dekje. Verder houdt kleindochter Britt haar ook lekker bezig.

"Mijn ingebouwde klok werkt niet meer. Nu ga ik van mijn vrijheid genieten."

TK