‘Herleving 1898’ komt met vier eenakters

 

De Jisper toneelvereniging ‘Herleving 1898’ is weer druk aan het repeteren voor de jaarlijkse uitvoering op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart 2016 in Dorpshuis De Lepelaar.

Eenakters

Omdat zij dit jaar eens iets anders wilden dan andere jaren hebben ze er voor gekozen om vier eenakters te spelen. (Dit zijn korte toneelstukjes van ongeveer 30 minuten.)
Bovendien wordt één eenakter gespeeld door kinderen van OBS De Harpoen.

Jeugdtoneel

Tessa Liefting kwam naar Mark Scholtens toe met de vraag of er ook eens een toneelstuk gespeeld kan worden waar de jeugd in mee kan doen.
“Wij hebben dit wel vaker gedaan met bijvoorbeeld Sinterklaas. Dat vonden wij natuurlijk een erg leuk idee en we willen de jeugd graag enthousiast maken voor toneel. We zijn namelijk hard op zoek naar nieuwe leden. En omdat er kinderen van groep 6, 7 en 8 meespelen, zijn wij van mening dat deze kids best ook op de echte toneelavond zelf kunnen spelen. Want dat is dan helemaal ‘echt’ toneelspelen,” aldus Mark. De kinderen voeren de eenakter: Dokter Larieman (Frans v.d. Heyde) op. Alle patiënten van Dokter Larieman worden van hun kwalen verlost, maar vraag niet hoe…….

Nieuwe regisseur

Ook heeft de Jisper toneelvereniging dit jaar een nieuwe regisseur die weer een gehele nieuwe aanpak heeft. Vanaf de eerste repetitie moesten de spelers al een klein deel van de tekst uit het hoofd leren. “Want tekstboekjes zijn bij hem verboden op het toneel! Op deze manier kent iedereen in januari alle tekst waardoor we ons de laatste twee en een halve maand veel meer op toneelspelen kunnen richten.”

Leuke toneelstukjes

De spelers zijn ervan overtuigd dat het een succes gaat worden, het zijn namelijk alle vier leuke toneelstukjes! Behalve Dokter Larieman, worden de eenakters: Geld Stinkt Niet (Jeroen C. Muts), De Trainer (Leo den Outer) en Deadline (Jeroen C. Muts) opgevoerd.

Uitvoering van Toneelvereniging ‘Herleving 1898’ te Jisp:

  • vrijdagavond 25 maart 2016,
  • zaterdagavond 26 maart 2016.

Aanvang: 20.00 uur.

Voorverkoop kaarten

Op zaterdag 19 maart is de kaartverkoop in De Lepelaar van 15.00 – 16.00 uur. Uiteraard kan men ook op de dag van de voorstelling kaarten aan de deur kopen, maar vol is vol!
“We hopen dat er veel mensen komen kijken en dat er zich ook weer eens wat nieuwe leden aanmelden om bij ons toneel te komen spelen. Nieuwe leden zijn van harte welkom.”

herleving vaandel v

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Coronavirus!   Toneelvereniging ‘Herleving 1898’ uit Jisp heeft besloten om de toneeluitvoering op 20 en 21 maart te annuleren. Dit naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen van de
A thing of beauty is a jo...   In 1973 kwam ik in het mooie Jisp wonen. Eén huis in de Dorpsstraat trok vooral mijn aandacht. Nummer 47. Een geheimzinnig huis. Behoorlijk in verval,
Repetities van ‘De IJze...   Inmiddels is de kaartverkoop gestart van het toneelstuk ‘De IJzeren Duim’. Dit openlucht theaterstuk gaat over de leedzetters te Jisp en wordt opgevoerd door spelers van
Jisper contactcommissie n... Halverwege 2021 heeft een aantal dorpsgenoten zich gemeld voor het opnieuw in het leven roepen van een contactcommissie voor Jisp. In overleg met gemeente Wormerland zijn deze
Open Monumentendagen in W...   Naar een idee van Seiny Klopper is door de ‘Open Monumentendagen Groep’ een Wormerlandse Courant gemaakt met een historisch tintje. Alle activiteiten van zaterdag 14 en zondag 15