Van alles wat!

Deze week werden wij opgeschrikt door een melding op de buurtapp, dat er was ingebroken in een huis aan het Weiver. De inbreker stond zelfs in de slaapkamer, de bewoners ervaarden dit als zeer beangstigend. De politie heeft met honden de buurt uitgekamd maar helaas niets aangetroffen. Een paar weken eerder werd er ’s nachts ingebroken in twee verschillende auto’s van het merk BMW. Eén stond geparkeerd aan het Oosteinde en de ander aan de Walvischstraat. Er is veel schade in de auto’s aangericht.

Verder komen er via Facebook – uit Wormer – veel meldingen van gestolen buitenboordmotoren. Beste inwoners, let op als je vreemde situaties opmerkt in je omgeving. Bel altijd 112 als je het niet vertrouwd, dat is de richtlijn van de politie! Zet het daarna op de buurtapp om de rest te waarschuwen.

De kabellegger/stratenmaker is waarschijnlijk kleurenblind!

Mooie nieuwe brug
Bij het Barkenlaantje is een nieuwe fiets- en loopbrug gebouwd. In de leuning van de brug is een prachtig bankje geplaatst waar je kan zitten en genieten van de weilanden en het water. Veel inwoners vinden het mooi geworden, maar….. vanaf het Weiver is het eerste stuk van de brug wel heel erg hoog. Een onneembare kluft voor ouderen slecht ter been, met rollator en of scootmobiel. Linda de Boer is in de nieuwe buurt gaan rondvragen wat de bewoners van de nieuwe brug vinden. Hieronder de reactie van Linda:

“Ik heb ondertussen heel wat mensen gesproken in de nieuwe buurt en omwonenden van de vernieuwde – hoge – brug. Veel mensen vinden de brug inderdaad te hoog en onveilig geworden. En wat iedereen zich afvraagt: waaróm is het zoveel hoger geworden?? Dit is verre van fijn voor mensen met een rollator, kleine kinderen op fietsjes en ojee als het van de winter eens glad mocht worden ….
Ook heb ik van omwonenden begrepen dat brommers en scooters een flinke dot extra gas moeten geven om er tegen op te komen, dus herrie, ook ’s avonds laat. Misschien een idee om het in ieder geval aan te passen in fiets- en wandelpad. Maar verlagen zou dus echt héél wenselijk zijn.”

De Raadhuisbrug raakt in verval! Twee planken zijn er al afgevallen. Daarom hierover maar eens een mail naar de gemeente gestuurd. Uiteindelijk kregen wij antwoord van wethouder Rob Berkhout omdat de betreffende afdeling niets van zich liet horen!

Berkhout: “De Raadhuisbrug in Jisp is inderdaad toe aan schilderwerk, maar daar redden we het niet mee volgens de net geleverde technische inspectie van de brug in het kader van de risicoscan.
Het advies voor de Raadhuisbrug in Jisp is om de gehele bovenbouw te  vernieuwen. Wat nog mist bij de inspecties is een aantal berekeningen van de constructeur om het verhaal compleet te maken.  
Financieel is er ruimte, omdat met ingang van dit jaar het jaarbudget is aangepast.”

Eigenlijk is het item ‘bruggen’ iets voor onze Contactcommissie Jisp om op te pakken. Helaas hebben de leden het bijltje erbij neergegooid. Twee leden van de Contactcommissie zijn verhuisd en de rest voelt zich al tijden niet gehoord door de gemeente Wormerland. Aan een dood paard valt niet te trekken. Een slechte zaak dat onze belangen niet meer worden behartigd binnen de gemeente Wormerland.

Deze borden bij de Jisperdijk zijn jullie vast wel opgevallen. Er gaan werkzaamheden verricht worden vanaf het Tilletje tot aan Jisperdijk nummer 6 (het huis vlak voor de fietsbrug richting Wijdewormer). Dit stuk wordt geasfalteerd door de firma Heijmans in opdracht van het Hoogheemraadschap. De werkzaamheden beginnen in week 39 op 27 september en eindigen op 21 oktober in week 42. Doorgaand verkeer is tijdens deze werkzaamheden niet mogelijk. Of de EBS bus wordt omgeleid is nog niet bekend.

Vergelijkbare berichten

‘De WeermachineR...   Op dit moment zijn de jeugdspelers van Herleving ‘1898’ druk bezig met het leren en repeteren van het toneelstuk ‘De Weermachine’ van de schrijver W. Halm.
Koffieconcert Zang en Vri...   Gemengd koor Zang en Vriendschap geeft zondag 10 november een koffieconcert in dorpshuis De Lepelaar. Marjana Butko komt uit Wit Rusland en is dertien jaar geleden
Paasei zoeken!   Beste dorpsbewoners, 2e paasdag, maandag 13 april, stond onze paasactiviteit op het surflandje gepland. Eitjes zoeken, eier-parcours, ei vangen enz. U begrijpt door de corona crisis
Een avond over de energie...   Een avond voor ouders over de energie van je kind Quirine Klopper, gezins- & kindercoach verzorgt een avond in OBS De Harpoen in Jisp. Op deze
‘Never trust a journali... Voordat ik de eerste vraag kon stellen aan Jenny Young (76) liet ze mij een gedicht zien. ‘How to Deal with the Press She’ll urge you to

3 comments on “Van alles wat!”

  1. by Stefan Scheffer on

    Bruggen? Gewoon even bellen met de gemeente en vragen naar dhr. M. Van Dissel beheerder van de bruggen. Krijg je antwoord.

  2. by Linda de Boer on

    Ik heb ondertussen heel wat mensen gesproken in de nieuwe buurt en omwonenden van de vernieuwde – hoge – brug. Veel mensen vinden de brug inderdaad te hoog en onveilig geworden. En wat iedereen zich afvraagt: waaróm is het zoveel hoger geworden?? Dit is verre van fijn voor mensen met een rollator, kleine kinderen op fietsjes en ojee als het van de winter eens glad mocht worden …. Ook heb ik van omwonenden begrepen dat brommers en scooters een flinke dot extra gas moeten geven om er tegen op te komen, dus herrie, ook ’s avonds laat. Misschien een idee om het in ieder geval aan te passen in fiets en wandelpad. Maar verlagen zou dus echt héél wenselijk zijn

  3. by Stefan Scheffer on

    De brug is zo hoog geworden omdat er vanuit Hoogheemraadschap nieuwe eisen zijn m.b.t. doorvaarthoogte, dit is van 1,0m naar 1,2m gegaan. En dat moet over een breedte van 2,5m zijn.
    Er had dus eerder begonnen moeten worden met het brugdek, dus meer richting Barkenlaantje (Weiver) en meer op het weiland, om een minder steile opgang te krijgen. Maar dit aanpassen zal vele duizenden euro’s kosten (verplaatsen fundering, nieuwe brug en een ander stuk tussenbrug), ik denk niet dat dat gaat gebeuren.

Comments are closed.