Devinho en Noé zijn beroemde Jispers!

 

Toen de familie Grooters-Kalbfleisch een paar jaar geleden in Jisp ging wonen, werd er direct met schooldirecteur Kees van De Harpoen gesproken. Devinho (8) en Noé Grooters (7) staan namelijk ingeschreven bij een castingbureau. Een aantal keren per jaar worden broer en/of zus uitgekozen uit een grote groep kinderen om mee te doen aan een fotoshoot of een televisieopname. Daarvoor hebben zij natuurlijk vrij van school nodig!

Echte opa

Devinho vindt alles leuk om te doen. Zelfs als de opname duizend keer over moet! Hij heeft al in veel commercials gespeeld zoals: Telfort, Essent en Albert Heijn. Onlangs waren er opnames voor Opsporing Verzocht. Devinho speelde in een reconstructie van een overval in Castricum. Soms best wel heftig maar hij weet dat het niet echt is. “Ik weet dat we het alleen maar spelen en schiet vaak in de lach.” In de reconstructie speelde hij samen met zijn echte opa. Hij vond het heel gaaf om te doen want er waren politiemensen bij. Devinho mocht van alles aan hen vragen en dat vond hij heel leuk. Het reconstructiefilmpje van ‘Opsporing verzocht’, “Overval moeder met zoontje 7 jaar Castricum” is hier te zien op YOUTUBE

Devinho 2

Papier gooien

Noé vraagt vaak tijdens een shoot: “Is het nu klaar?” Zij heeft duidelijk minder geduld dan haar broer. Wat ze wel heeft is mimiek op haar gezicht. Ze kan heel boos, verdrietig of vrolijk kijken. Als baby speelde Devinho al in een film en Noé stond zes jaar lang in Mama en Babyboek van de Etos. Zij moest tijdens een fotoshoot een tablet laten vallen voor een reclame van PCI. “Doen jullie het maar voor,” zei Noé een beetje angstig. “Thuis moet ze van mij altijd heel voorzichtig zijn met de iPad,” vertelt haar moeder Rebecca Kalbfleisch. “Ze vond de fotoshoot heel leuk, behalve de tablet laten vallen mocht ze ook papier in de lucht gooien en haar handen laten kopiëren.”

Rebecca Devinho

Gave bril

De foto’s van Noé gemaakt voor PCI werden geschoten op 11 november. Toen waren ze te laat voor Sint-Maarten en daarom had Rebecca de lampions maar meegenomen. Zo konden ze onderweg nog even liedjes zingen en langs de deuren lopen. In de campagne van PCI zie je Noé – met gave bril – op een LCD bord als je de Coentunnel uitkomt. Ook bij Schiphol is zij te zien en laatst tijdens de voetbalwedstrijd van AZ – Feyenoord. De reclame wordt ook op auto’s getoond dus Noé verschijnt door het hele land! Bekijk de foto’s van Noé op: PCINederland.nl

Noe Grooters v foto 2

“Devinho heeft deze week een auditie voor een 5-D film in Aviodrome. Zolang ze het allebei nog leuk vinden gaan we hiermee door,” aldus Rebecca. Deze twee beroemdheden uit Jisp weten al wat ze later willen worden. Filmster? Acteur? Nee hoor…. Noé wil graag moeder worden en Devinho wil op een traumahelikopter werken.

Noe Grooters.6

De Roze Bus

Ook Rebecca is bekend in Jisp en omstreken. Sinds eind vorig jaar rijdt zij in De Roze Bus door de dorpen en langs verschillende markten, foodfestivals en festiviteiten. Daar verkoopt ze ijs en straks ook wafels op een stokje. Haar eerste klus als ondernemer was in september. Gratis ijsjes uitdelen aan alle kinderen van OBS De Harpoen. Dat veroorzaakte filevorming voor De Roze Bus. “De eerste dag nadat ik de bus had opgehaald en tegelijk de doop ervan.”

De Roze Bus 4

Zo rond april gaat Rebecca weer rijden om ijs te verkopen. Zij komt graag voorrijden bij feesten en partijen met heerlijk ijs, wafels en een toef slagroom. “Via Facebook kunnen de mensen op de hoogte blijven welke dagen ik rij, wanneer ik vertrek en waar ik wanneer sta.” Voor vragen en boekingen is De Roze Bus per email te bereiken: Rebecca@DeRozeBus.nl of via Facebook op Facebook.nl/DeRozeBus  Bij een offerte aanvraag graag datum, gewenste tijd, aantal personen en wensen doorgeven!

De Roze Bus 1

 

Vergelijkbare berichten

Pinksterkermis Jisp Op vrijdag 26 mei begint de kermis in Jisp. Eigenlijk donderdagmiddag al. Dan kunnen er bonnen worden aangeschaft in De Lepelaar. Of die bonnen de ‘echte’ kermis
In de brievenbus! Gisteravond lag er een verrassing in mijn brievenbus. Een flesje Heineken bier met een mooie strik en een opgerold gedicht. Een lang gedicht van maar liefst twee
Pinksteren in de Jisperke... Op zondag 23 mei is weer de eerste dienst na lange tijd in de Jisperkerk. We vieren dan Pinksteren. Het thema van de dienst is ‘Binnenstebuiten’. Voorganger
Van alles wat In de jaarvergadering van de Contactcommissie met burgemeester en wethouders werden de bruggen in Jisp besproken. Jarenlang was er geen onderhoud en dat is duidelijk te zien.
Manneken Pis in Jisp?   Soms lees je wel eens iets via Facebook. Dan trek je een wenkbrauw omhoog en je scrolt weer verder. Daarna ontving ik een e-mail van Anja de