Afronding werkzaamheden Jisperdijk

 

De werkzaamheden op de Jisperdijk verlopen volgens de planning.

De laatste werkzaamheden (bermen op hoogte brengen, verwijderen noodbruggen et cetera) zullen in de week voor Kerst worden afgerond.

IMG_0113 v

In deze werkzaamheden zit tevens de afsluiting van de brug op de scheiding Jisperdijk/Dorpstraat. Omdat er een steeds terugkerende verzakking in het wegdek zichtbaar is aan de oostzijde van de brug heeft het Hoogheemraadschap onderzoek gedaan. Geconstateerd is dat er grond onder het landhoofd wegloopt richting de waterloop.

Jisperdijk 3

Om de brug en het wegdek weer veilig te maken wordt het landhoofd aan de binnenzijde versterkt met een stalen damwand. Hiervoor zal de brug van woensdag 20 december 22.00 uur tot en met vrijdag 22 december 05.00 uur afgesloten zijn voor al het gemotoriseerde verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen via een noodvoorziening op locatie de brug passeren.

De nood en hulpdiensten zijn ingelicht. Lijn 121 van busonderneming EBS zal op donderdag 21 december met een pendeldienst rijden  tussen Jisp en Wormerveer station. De dienstwagen zal via een aangepaste route van Wormerveer station naar Purmerend Tramplein rijden.

Naar verwachting zal de Jisperdijk 22 december open gaan voor al het verkeer en is dit deel van de Jisperdijk weer voor jaren op orde.

Noodbrug Jisperdijk

 

 

Vergelijkbare berichten

Boksgala in Jisp!   Een ‘grootstedelijke sport’ werd in Jisp beoefend. Jordanees Ko Ditmeijer richtte Boxing Club The Golden Gloves op. In Jisp stond Ko Ditmeijer uit Amsterdam bekend als ‘ome’ Ko.
Jisp in KLM Holland Heral... “Dit voorjaar zag ik tot mijn verbazing een wel heel bekend plaatje in de maart 2022 editie van ‘KLM’s inflight magazine Holland Herald’ staan,” schrijft Freek Hemminga.
Pinksterkermis in drone v...     Simon Voogd is in een klap een bekende Jisper geworden. Niet alleen wint hij bij de volwassenen het ringsteken op de tweede Pinksterdag, hij heeft ook prachtige
Kerstnachtdienst KERSTNACHTDIENST GAAT NIET DOOR IN JISPERKERK We hebben er meer dan ooit behoefte aan: samenkomen met andere mensen, luisteren naar mooie muziek en een moment van rust
Gelukkig weer een koffier...   Zo was het – na maanden – weer mogelijk om een start te maken in de buitenlucht met het koffierondje. Op het gastvrije terras bij de