Politiebericht!

 

Beste deelnemer(s) WhatsApp,

We zitten dit jaar opvallend in hele lage woninginbraak cijfer(s) in Wormerland. Vorige jaar was Neck in de maanden januari – februari 2018  veelvuldig in beeld.

Wellicht door alert(er) bewoner(s) Neck, toename WhatsApp deelnemers maar ook extra surveillance in dat gebied zijn er nagenoeg geen incidenten geweest in Neck.

Maar we hebben wel twee insluipingen gehad. 1 x in Jisp en 1 x recent in de Wormer.

Uit het (buurt) politie onderzoek is gebleken dat bewoner(s) vergeten waren hun deur(en) goed af te sluiten. Ik hoef U niet mee te geven dat dit vragen is om bezoek van personen die zonder inbraak iets van hun gading makkelijk weg kunnen nemen. Daarom het verzoek aan U om iets bewuster uw woning af te sluiten. Voordat U gaat slapen even een check of alle deuren goed afgesloten zijn. Kijk ook even naar buiten of U iets verdachts ziet.

U heeft toch goed hang- en sluitwerk die voldoet aan de huidige normen?? Met kerntrek beveiliging??? Zo niet. Dan advies om zo spoedig mogelijk maatregelen te nemen.

Ook is gebleken dat buurtbewoner(s) wel iets gezien hadden maar even vergeten waren dit te melden bij de politie. Heel jammer, want we willen als politie natuurlijk graag op uw snelle melding inbrekers aanhouden. We hebben als politieteam Zaanstreek de reputatie bij criminelen als fanatieke boevenvangers. Deze reputatie willen we natuurlijk zo hoog mogelijk houden.

Ook al deze reputatie verstoord criminelen. Ze gaan naar een ander (minder bekend) gebied en worden dan vaak aangehouden door onze politie collega’s in den lande.

Verder wil ik U even meegeven als WhatsApp deelnemer(s)/bewoners van Wormerland dat ik toch als wijkagent regelmatig verneem van bewoners dat er een bepaalde schroom is om via het noodnummer 112 verdachte situatie(s) te melden bij de politie. Ik kan U 100% meegeven dat het heel fijn is dat u zo spoedig mogelijk 112 belt!! U volgt de afgesproken procedure “meldt verdacht gedrag via 112” bij de politiemeldkamer. Blijft vooral verdacht gedrag melden!! Wellicht voorkomt U een overval, woninginbraak, insluiping etc. Zo houden we het aantal ernstige incidenten (delicten) opvallend laag in ons gebied.

Daar mogen we best heel trots op zijn

Ik kan U melden dat buurgemeenten jaloers zijn op onze mooie lage criminaliteitscijfers. Echter uw wijkagent(en) zijn/is niet zomaar tevreden. We zullen nog een tandje bij moeten zetten om meer meldingen verdacht gedrag/personen/voertuigen op onze kaart te zetten. Ieder incident is er een teveel.

Alvast bedankt voor uw melding(en) en wellicht tot ziens in ons mooie gebied Wormerland.

folder-verdacht-gedrag 2019 <<<< Lees deze folder goed door!

De wijkagenten Bert Gorter / Rinze Tjoelker
Boa’s Wormerland Dave / Harrie / Ed
Gemeente Wormerland coördinator WhatsApp groepen: Carlijn Schopman.

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Maandelijkse koffieochten...   Zoals waarschijnlijk bij velen wel bekend is, heeft de contactcommissie vorig jaar zogenaamde dorpsvisieboeken in het dorp verspreid. De bedoeling van deze boeken was inzicht te
Komt er glasvezel? In oktober hebben wij allemaal een brief ontvangen van DELTAFiBER. Daarin staat dat zij op problemen stuiten tijdens het aanleggen van glasvezel in Zaanstreek Waterland. Vervuilde grond
Vrijwilligers gezocht! Op zondag 10 april wordt voor de tiende keer de Korendag in de Jisperkerk georganiseerd. Een oergezellige dag met diverse koren zoals: Over de dijk, AMC-kamerkoor, Meisjes
Knap staaltje werk in Jis...   De oude klokkenstoel in de toren van de Jisperkerk is aan vervanging toe. In de loop der jaren – na diverse reparaties – is het houten
Een avond over de energie...   Een avond voor ouders over de energie van je kind Quirine Klopper, gezins- & kindercoach verzorgt een avond in OBS De Harpoen in Jisp. Op deze