Avond what’s app beheerders

Dinsdagavond werd – in het gemeentehuis van Wormerland – een avond voor what’s appgroep beheerders, politie en boa’s georganiseerd.

Hieronder het verslag van Carlijn Schopman:

Een goedbezochte avond gehad met de politie en boa’s. Heel fijn dat we eindelijk weer samen mochten komen om met elkaar kennis te maken en natuurlijk ook bekende mensen weer te zien en spreken. Er zijn aardig wat ervaringen en tips uitgewisseld. Zoals afgesproken stuur ik een aantal opmerkingen naar jullie door:

  • De wijkagenten zijn Leo Lindeboom en Mireille de Klerk.  Zij zullen proberen een paar keer per jaar informatie naar Carlijn te sturen, zodat zij deze informatie door kan spelen naar alle beheerders. Dit werd voorheen altijd enorm gewaardeerd. Ook goed om ‘slapende’ groepen af en toe weer te informeren.
  • De boa’s zijn Ed Zijp, Michel Groen en Harry Kos. Zij zijn te bereiken via het klantcontactcentrum van de gemeente en hebben ook nauw contact met de politie (wijkagenten).
  • Bij een verdachte situatie: bel eerst 112  (0900-8844 alleen als er geen spoed is) en zet het daarna in de appgroep. Nog te vaak wordt er geen melding gemaakt of denkt iedereen dat de ander het wel zal melden. Ook als de politie niet in de gelegenheid is te komen, dan wordt de melding wel geregistreerd en kan er na een aantal meldingen actie worden ingezet.
  • Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van de gemeente. In deze nieuwsbrief vind je de gemeentelijke nieuwsberichten en bekendmakingen, zoals je die voorheen kon lezen op de gemeentepagina in de weekkrant. Meld je aan via de website www.wormerland.nl en type in de zoekbalk: nieuwsbrief.
  • Jeugdoverlast kan gemeld worden via emailadres jeugdoverlast@wormerland.nl. Het bericht zal direct worden doorgezonden naar de deelnemers van het Jeugd Netwerk Overleg: de gemeente, de politie en de jongerenwerker.
  • Er zijn kaartjes uitgedeeld om Meld misdaad anoniem wat meer bekend te maken en de melding bereidheid te vergroten. Ik heb 2 foto’s bijgesloten die van het kaartje gemaakt zijn.  

Daarnaast kreeg ik van de wijkagenten nog wat cijfers door van 2021 (tussen haakjes is 2022 tot nog toe):

Woning inbraken: 20  (2)

Ruzie/twist/buren: 161 (35)

Diefstal fiets: 11 (2)

Winkeldiefstal:  4 (1)

Overlast jeugd: 90 (14)

GGZ: 101  (14)

Diefstal auto: 1 (1)

Diefstal uit auto: 21 (11)

Ik hoop vanaf nu weer elk jaar een bijeenkomst te kunnen/mogen organiseren.

Vergelijkbare berichten

Uitnodiging Sociaal Team ...   UITNODIGING   INFORMATIEBIJEENKOMST OVER SOCIAAL TEAM WORMERLAND RSWP Wormerland Bij het Sociaal Team Wormerland kunnen inwoners terecht voor hulp en ondersteuning op het gebied van dagbesteding, geld,
Dominee Sjaak Visser Beste mensen,  Per 1 april word ik de dominee voor het dorp Jisp, en dat is geen grap. Mijn naam is Sjaak Visser, ik ben 62 jaar
Laatste lintje voor brand...   Tijdens één van de allerlaatste bijeenkomsten van de vrijwillige brandweer Jisp kreeg Rob Buiten een lintje opgespeld. Rob werd blij verrast door zijn vrouw Ciska, kinderen Thomas
Rup de Reiger is een bero... Hij heeft zelfs een eigen website! – Johanna Koelman woont aan het Weiver 49 in Jisp en is een veelzijdig talent. Niet alleen maakt zij prachtige tekeningen, ook
Jisper kerktoren uitgelic...   Jaren geleden was het plan er al om de kerktoren van Jisp te verlichten. Toen bleek er te weinig budget te zijn om dit plan te realiseren. Opnieuw