Ontbijten met de burgemeester

Nationaal schoolontbijt voor de kinderen van OBS De Harpoen –

 

Kinderen van De Harpoen kwamen donderdagochtend vroeg naar het gemeentehuis van Wormerland. Daar had bode Imgard van de Nes een heerlijk ‘gezond’ ontbijt klaarstaan.

Burgemeester Peter Tange vertelde dat er veel kinderen in Nederland wonen, die ’s morgens helemaal niet of een ongezond ontbijt krijgen! Daarom mochten schoolkinderen – in de week van het Nationaal Schoolontbijt – overal in het land ontbijten met de burgemeesters.

Burgemeesterontbijt 12 11 15 v3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgemeesterontbijt 12 11 15 v7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Tange schoof aan bij de tafel van Lance Koene, Sarah Hupkens en Malou Voogd. Meteen begon Sarah over de mooie ketting die de burgemeester om had. “Die heeft u ook altijd om bij Sinterklaas,” merkte Sarah heel scherp op.

Burgemeesterontbijt 12 11 15 v

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgemeesterontbijt 12 11 15 v2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het heerlijke ontbijt met kaas, komkommer, appelstroop en veel fruit, kregen de kinderen een rondleiding door het gemeentehuis. De burgemeester, wethouder Elly Fens en wethouder Kees van Waayen gingen ieder met een groepje op pad. Natuurlijk herkenden de Jisper kinderen wethouder van Waayen direct. “Meester Kees,” riepen zij in koor!

Burgemeesterontbijt 12 11 15 v5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgemeesterontbijt 12 11 15 v4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de kamer waar alle telefoongesprekken binnenkomen zaten nog twee Jispers. Angelique Beers en buitendienstmedewerker Klaas-Jan van Dalsem. Klaas-Jan kwam even gezellig een bakkie doen. Angelique en haar collega Ilse Muis zaten met de headset op om alle telefoongesprekken te beantwoorden. Volgens burgemeester Tange is de telefoonkamer de belangrijkste kamer van de gemeente. “Alle vragen komen hier binnen. Deze mensen weten alles van de gemeente!”

Daarna mochten de kinderen plaatsnemen in de Raadszaal en vragen stellen aan de burgemeester.

  • “Waarom zit er een gaspedaal onder de tafel?”
  • “Waarom is de stoel van de burgemeester het grootst?”
  • “Waarom draagt u die grote ketting?”

Burgemeesterontbijt 12 11 15 v8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na alle vragen te hebben beantwoord, overhandigde de burgemeester een cheque van € 300,- aan de kinderen voor ‘De LINDA.foundation’. Een foundation die is opgericht door Linda de Mol. Het fonds is bestemd voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren. Daar wordt het geld door de gemeente naar overgeboekt. Voor de kinderen die nooit een ontbijtje krijgen. “Want ieder kind heeft recht op een gezond ontbijt,” vindt burgemeester Tange.

Vergelijkbare berichten

Genieten van klassiek in ...   Het kamermuziekseizoen in Jisp start op 26 september met The Hague String Trio. Dit strijktrio zette zich vorig jaar op de kaart met het verschijnen van
Kampioenen!!   Daar kwam ineens Lance aanrijden met de ‘Opel Blitz’ brandweerauto vanuit Oost-Knollendam! De spelers van VV Jisp team JO 9 1 G (gemengd) werden vanmorgen blij verrast.
Nieuwe Jisper vlag weer o...   De Recreatiecommissie heeft nieuwe Jisper vlaggen laten maken. Het laatste jaar kreeg de Recreatie Commissie Jisp veel vragen over de Jisper vlag. Nieuwe bewoners maar ook dorpelingen die een
De sabel van de Wildschut... In het Spaanse Alicante  hangt een sabel van het burgemeestersgeslacht Wildschut aan de muur. Jan (Johannes) Wildschut geboren in 1939 is de zoon van Adrianus Jan Wildschut (1907) en Krijntje
Duistere figuren in Jisp!   Kunnen inbrekers niet lezen? Aan het begin van het dorp – aan beide kanten – staat toch duidelijk een bord ‘buurtpreventie’. De laatste tijd trekken zij