Nieuws van één week

 

Vorige week zondag mochten alle vrijwilligers aanschuiven voor koffie en taart in de Jisperkerk. Verschillende taarten werden geproefd, heerlijk, wat een verwennerij.

Tijdens deze gezellige bijeenkomst werd de film van het openluchttoneelstuk ‘De IJzeren Duim’ vertoond. Deze film is gemaakt door Rob Zwart. Prachtige beelden van Jisp, de muzikanten en de toneelspelers kwamen voorbij. Ladder(s)zat in het dorp! Ook bij het busstation van Purmerend was iemand bezig met ‘ladderzat’. Kijk maar eens naar onderstaande foto’s die Jan Blokker heeft gemaakt.

Ladderzat Jan Blokker v

Ladderzat 2 Jan Blokker v

Hopelijk heeft deze glazenwasser eerst wat brandewijn gedronken! Wat jammer dat Mr. Ploegh – de leedzetter – er niet meer is, hij wordt gemist!

Veilig

Donderdagavond was er een bijeenkomst in het gemeentehuis van Wormerland voor de beheerders van de buurtpreventie what’s-appgroepen. De wijkagenten Gorter en Tjoelker en de Boa’s waren daarbij aanwezig.

Het afgelopen jaar werd besproken, waar werd er ingebroken en zijn de appgroepen nuttig? Er waren in 2014 in Wormerland maar liefst 60 inbraken. In 2018 is dit aantal gehalveerd tot 30 inbraken. Duidelijk werd dat vorig jaar vooral in Neck veel inbraken werden gepleegd. Volgens agent Gorter is de A7 als vluchtroute natuurlijk heel dichtbij.

Als voorbeeld werd ook genoemd dat in Zaandijk maar twee what’s appgroepen zijn opgericht. Wormerland heeft er 36. In Zaandijk wordt er meer ingebroken dan in ons gebied. De what’s appgroepen hebben dus duidelijk een preventieve werking en natuurlijk de waarschuwingsborden helpen daarbij.

Het idee werd geopperd om voor de donkere dagen dit jaar een voorlichtingsavond te organiseren voor alle deelnemers van de appgroepen. Dan komt er een ex-inbreker die uitleg geeft over de onveilige situaties rondom huizen en waar je verbeteringen kan aanbrengen. Ook is er dan een slotenmaker aanwezig die voorlichting gaat geven.

Wordt vervolgd!

bomen snoeien Jisperkerk 2019 TK v

Vrijdag hingen er twee mannen in de bomen voor de Jisperkerk. De medewerkers van de firma Meijer waren aan het snoeien. Gelukkig zaten ze gezekerd aan stevige touwen en waren ze niet ‘ladderzat’!

Vergelijkbare berichten

Bingoavond druk bezocht Vrijdagavond was het volle bak in De Lepelaar –   Het was gezellig druk in de achterzaal van ons Dorpshuis. Stoelen tekort maar dat werd snel opgelost. Rania stond met
Van Jisp de hele wereld o...   Vanuit Arden (North Carolina) kwam oud-Jisper Johan Houtman zijn vriend Jan Wezel weer eens bezoeken. Hij nam een aantal bijzondere vondsten mee. Toen Jan Wezel een jaar of zeven
Openbare vergadering De nieuwe leden van onze Contactcommissie Jisp nodigen iedereen uit voor de openbare vergadering van de Contactcommissie Jisp op : Woensdag 29 juni, aanvang 20.00 uur in
Hoek van Bosch buiten de ...   Een paar weken geleden zat ik bij Nancy in de auto. Wij reden richting het gemeentehuis van Wormer. Zij wees naar haar navigatiescherm in het dashboard. “Heb jij
Repetities van ‘De IJze...   Inmiddels is de kaartverkoop gestart van het toneelstuk ‘De IJzeren Duim’. Dit openlucht theaterstuk gaat over de leedzetters te Jisp en wordt opgevoerd door spelers van