Nieuwe uitdaging

Toneelvereniging ‘Herleving 1898’ gaat een nieuwe uitdaging aan met het spelen van een klucht. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari brengen de toneelspelers een vrolijke komedie ‘Dubbelgangers’ van Anneke den Hartog ten tonele.

Toneelvereniging Herleving 1898 bestond afgelopen november 125 jaar. Op 14 november 1898 is de toneelvereniging opgericht door zeven mannen. In deze beginperiode was het eigenlijk niet de bedoeling dat er vrouwen meespeelden. Bij de keuze van een toneelstuk bleek dit toch wel lastig. Het gevolg was dat er uiteindelijk toch vrouwen mee ‘mochten’ doen, maar zij kregen geen stemrecht binnen de vereniging. Gelukkig werd dit 6 jaar later in de statuten aangepast. Pas na 1930 trad de eerste vrouw toe in het bestuur. “Nu 125 jaar later hebben we gelukkig veel vrouwelijke leden en kunnen we juist nieuwe mannelijke leden gebruiken. Dus lijkt toneelspelen je leuk, voel je welkom om je aan te melden.”

Foto: Joke Koelemeijer.

“Het toneelstuk dat we dit jaar voor u spelen genaamd ‘Dubbelgangers’ is een vrolijke komedie met kluchtige gedeeltes. Het verhaal speelt zich af in de huiskamer van de familie van Dijk. Het draait om het gezin van wijnimporteur Johan van Dijk, die het niet zo nauw neemt met de huwelijkstrouw en regelmatig langere tijd ‘op reis’ is voor zijn eigen pleziertjes. Op zeker moment duikt er een dubbelganger op, die natuurlijk voor de nodige verwarringen en komische situaties zorgt. Als deze dubbelganger (Teun genaamd) de plaats van Johan inneemt en de ‘echte’ Johan onverwachts verschijnt……vraagt iedereen zich af….wie is wie?”

Foto: Joke Koelemeijer.

Het spelen van een klucht is voor de toneelspelers; Paul Beunder, Annemieke Konijn, Wendy Kotterlink-van der Laan, Mark Scholtens, Alex Hüber, Lotte Wessels en Engelina van Rijn een nieuwe uitdaging, maar onder de bezielende regie van regisseuse Nel Stam is dat goed gelukt. Het belooft een ontspannen en komische avond te worden.

Foto: Joke Koelemeijer.

De voorstelling in De Lepelaar begint beide avonden om 20.00 uur, de zaal is vanaf 19.15 uur geopend.
Kaarten kunnen besteld worden via; toneelherleving1898@gmail.com en in de voorverkoop op zaterdag 20 januari tussen 15.00 en 16.00 uur in De Lepelaar. Ook kan dit nog op de avond zelf bij de entree, maar let op want vol is vol.

Vergelijkbare berichten

Vriendendienst Jisperkerk Zondag 5 september aanstaande is er in de intieme Jisperkerk weer een dienst van de Hervormde Gemeente. Een vriendendienst. Dat betekent dat iedereen van harte welkom is
Volle containerbak met zw...   Koud maar prachtig voorjaarsweer tijdens de jaarlijkse opruimactie in het Wormer-en Jisperveld. Dit jaar hebben wij via sociale media, een poster in het publicatiebord, een artikel
PEUTEROPVANG WITH A VIEW! Wist je dat we naast Purmerend ook opvang bieden in omliggende dorpen? Kids Kinderopvang, onderdeel van SKOP, heeft bijvoorbeeld een prachtige peuteropvang in basisschool OBS De Harpoen
Laatste lintje voor brand...   Tijdens één van de allerlaatste bijeenkomsten van de vrijwillige brandweer Jisp kreeg Rob Buiten een lintje opgespeld. Rob werd blij verrast door zijn vrouw Ciska, kinderen Thomas
Van alles wat In de jaarvergadering van de Contactcommissie met burgemeester en wethouders werden de bruggen in Jisp besproken. Jarenlang was er geen onderhoud en dat is duidelijk te zien.