Zusters in zaken

De toneelgroep “Herleving 1898” uit Jisp voert dit jaar een vrolijke komedie op, geschreven door Ton Davids, dat zich afspeelt in een klooster.

Hierin bevinden zich moeder-overste en een vijftal inwonende zusters. Zij bevinden zich in grote geldnood en een faillissement staat voor de deur. De aartsbisschop, die het klooster jaarlijks bezoekt is dan ook van plan het klooster te verkopen. Er gaan zelfs geruchten, dat er een casino voor in plaats komt! De aan het klooster verbonden pastoor, zijnde de biechtvader van de zusters, kan deze snode plannen niet voorkomen en zoekt zijn heil maar weer eens in de miswijn.

Dan verschijnt er een vrolijke en kordate bouwondernemer in het klooster, die daar vlakbij met autopech is gestrand. Als hij hoort van de slechte financiële situatie, ziet hij mogelijkheden om het klooster te behouden voor de zusters. Samen met een van de zusters werkt hij zijn grootse plannen uit.

Intussen verschijnt er een uit huis gevluchte jonge vrouw, die voor de nodige verwarring zorgt. Niettemin krijgt zij echter ook een plaatsje in het klooster en helpt mee om het klooster te redden. De aartsbisschop is echter niet te vermurwen en dreigt roet in het eten te gooien. Maar dan blijkt zijn verleden ook niet brandschoon te zijn. Dit lijkt echter meer dan voldoende om de toekomst voor het klooster en haar bewoners veilig te stellen.

De foto’s zijn gemaakt door Joke Koelemeijer.

Deze voorstelling onder regie van Pim Houthuijse vindt plaats in De Lepelaar te Jisp, om 20.00 uur, op vrijdag 4 november en zaterdag 5 november aanstaande.
Kaartverkoop op zaterdag 29/10 van 15.00 tot 16.00 uur in de Lepelaar. En vrijdag 4/11 en zaterdag 5/11 aan de zaal.
Entree: € 8,-  Scholieren/Donateurs: € 7,-

Vergelijkbare berichten

Open Monumentendagen in W...   Naar een idee van Seiny Klopper is door de ‘Open Monumentendagen Groep’ een Wormerlandse Courant gemaakt met een historisch tintje. Alle activiteiten van zaterdag 14 en zondag 15
Ineens ben je een kunsten...   Dianca Brandsma vroeg in januari of ik een beetje reclame voor haar wilde maken. Daarom plaatste ik op deze site haar artikel over de workshop ‘Kleurrijk acryl’ die zij
Nieuwe aanwinst voor muse...   Een bewerkt naaldenkokertje – Mevrouw Co van Saane is geboren in het huisje links naast de oude school aan de Dorpsstraat. Co trouwde met Jan Kok
‘De WeermachineR...   Op dit moment zijn de jeugdspelers van Herleving ‘1898’ druk bezig met het leren en repeteren van het toneelstuk ‘De Weermachine’ van de schrijver W. Halm.
Avond what’s app be... Dinsdagavond werd – in het gemeentehuis van Wormerland – een avond voor what’s appgroep beheerders, politie en boa’s georganiseerd. Hieronder het verslag van Carlijn Schopman: Een goedbezochte