Kadeverbetering Jisperdijk!

 

Na het sturen van een mail begin mei aan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, telefonisch contact met omgevingsmanager Maarten Zon en het invullen van een contactformulier heb ik nog steeds geen enkele informatie gekregen over het afsluiten van de Jisperdijk.

Er is een voorlichtingsavond gehouden in het Dorpshuis van Neck. Heel logisch want de mensen die in Neck en Wijdewormer wonen rijden natuurlijk dagelijks over de Jisperdijk!!
De inwoners van Jisp, daar wordt verder geen aandacht aan besteed. Jispers doen boodschappen in Purmerend en gaan op dinsdag graag naar de markt, willen naar hun werk of naar de A7 en zullen ook het Waterlandziekenhuis bezoeken. Er wordt gebruik gemaakt van buslijn 121 A die vanaf het busstation Purmerend via Neck, Jisp, Wormer naar het station Wormerveer rijdt en weer terug.

Jisperdijk 2

In een nieuwsbrief van KWS (marktleider in de wegenbouw) staat dat de bewoners van de Jisperdijk altijd hun woning kunnen bereiken. Fietsers worden omgeleid via de witte voetgangersbrug richting Oosterdwarsweg in Wijdewormer. Met de busonderneming EBS zou gezocht worden naar een alternatieve route. Verder is de Jisperdijk voor alle verkeer afgesloten vanaf 3 juli tot en met de maand december. Geldt dit ook voor het weekend? De avonduren? Bus route? Wie het weet mag het zeggen!

Jisperdijk 3

Vandaag heb ik maar eens met EBS busvervoer gebeld. De dame aan de telefoon kon niets vinden van enige stremming betreffende lijn 121 A. “Die rijdt gewoon, ook volgende week en er is geen enkele halte op de Jisperdijk vervallen,” vertelde zij.

Eén ding is zeker, wat zal het rustig worden in Jisp de komende maanden.

 

Vergelijkbare berichten

Van alles wat In de jaarvergadering van de Contactcommissie met burgemeester en wethouders werden de bruggen in Jisp besproken. Jarenlang was er geen onderhoud en dat is duidelijk te zien.
Mooie nazomer in Jisp   Na de vakantieperiode was er weer als vanouds op woensdagochtend een koffierondje voor de ouderen en alleenstaanden. Ook blijft het aan het water en bij het
Van bouwrommel gemaakt! Ooit werkte hij bij Foto-film Cees de Haan aan de Wandelweg in Wormerveer. Daar is de liefde voor fotograferen bij Wessel Veltkamp ontstaan. Ongeveer een jaar geleden
Dag, dag juffen Marcelle ...   Het was groot feest bij De Harpoen in Jisp voor Marcelle Eijgenstein en Romy Vogel. Zij namen op de laatste dag voor de schoolvakantie afscheid van alle leerlingen.
Reünie Benefiet Barry bi...   Dit jaar is het alweer 25 jaar geleden dat Barry Koene omkwam tijdens de vakantie met zijn voetbalvrienden op Kos. Tien jaar na dato hebben wij

3 comments on “Kadeverbetering Jisperdijk!”

  1. by Egon Baldal on

    Bijzonder dit, ik heb me ook al afgevraagd wanneer we benaderd zouden worden. Eerst die onduidelijke begindatum en nu gaat het ineens beginnen. De aankondigingen van een publieksavond heb ik gemist, maar als bewoner van het Weiver (toegegeven, net Wormer), is me geen directe informatie verschaft, terwijl ik de route regelmatig gebruik voor boodschappen en werk. Fijn dat er door mw. Korver actief achteraan gezeten wordt. Qua omgevingsmanagement mag de aannemer of HHNK wel een tandje bijzetten, mijns inziens.

  2. by Trudi Koelemeijer on

    Als inwoner van Wormer heb ik muzieklessen in de Muziekschool van Purmerend. Hoe kom ik daar nu? Overdag ga ik per bus en ’s avonds per auto. Moet ik nu via de Noorderweg rijden?

  3. by Trees Korver on

    Hallo Trudi, de EBS bus blijft gewoon rijden. Verder zijn per auto de Noorderweg, Guisweg Zaandijk richting de A7 een optie of via Oost-Knollendam, Spijkerboor richting Purmerend.

Comments are closed.