Vrolijke komedie!

 

Toneel vereniging ‘Herleving 1898’ speelt op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart de komedie ‘Zusters in Zaken’.

De toneelgroep Herleving voert dit jaar een vrolijke komedie op, die zich afspeelt in een klooster. In dit klooster bevinden zich moeder-overste en een viertal inwonende zusters en twee novices. Zij bevinden zich in grote geldnood en een faillissement staat voor de deur.

Poster 2020 zusters

De aartsbisschop, die het klooster jaarlijks bezoekt is dan ook van plan het klooster te verkopen. Er gaan zelfs geruchten, dat er een casino voor in de plaats komt!

Zelfs de aan het klooster verbonden pastoor, zijnde de biechtvader van de zusters, kan deze snode plannen niet voorkomen en zoekt zijn heil maar weer eens in de miswijn.

Dan verschijnt er een vrolijke en kordate bouwondernemer in het klooster, die met autopech in de nabijheid is gestrand. Als hij hoort van de slechte financiële situatie, ziet hij mogelijkheden om het klooster te behouden voor de zusters. Samen met een van de zusters werkt hij zijn grootse plannen uit.

Intussen verschijnt er een uit huis gevluchte jonge vrouw, die voor de nodige verwarring zorgt. Niettemin krijgt zij echter ook een plaatsje in het klooster en helpt mee om het klooster te redden.

De aartsbisschop is echter niet te vermurwen en dreigt roet in het eten te gooien. Maar dan blijkt zijn verleden ook niet brandschoon te zijn. Dit lijkt echter meer dan voldoende om de toekomst voor het klooster en haar bewoners veilig te stellen.

IMG_7333 (2)

Deze voorstelling, onder regie van Pim Houthuijse, geschreven door Ton Davids vindt plaats in De Lepelaar te Jisp op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart, om 20:00 uur.

Kaartverkoop: donderdag-vrijdag en zaterdag bij De Lijstemaeker, Oosteinde 1 te Wormer; alsmede zaterdag 14 maart van 15.00 tot 16.00 uur in De Lepelaar. En vrijdag 20 maart en zaterdag 21 maart aan de zaal.

Op zaterdag avond 21 maart na de toneeluitvoering – zo rond de klok van 22:30 uur – speelt de band ‘A Lot Of Zwet’.

a lot of zwet Jisp. groot jpg (2)

Het optreden van de band is mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren van de toneelvereniging en door de toneelvereniging zelf. Iedereen is welkom, ook als je niet naar de toneelvoorstelling wil of kan komen kijken, kom gewoon lekker rond 22:30 uur naar De Lepelaar om te genieten van de muziek gespeeld door ‘A Lot Of Zwet’.

We hopen natuurlijk op een grote opkomst bij de uitvoering, en dat iedereen even gezellig blijft napraten / dansen. En wie weet als er voldoende animo is voor een gezellig ‘bal na’ organiseren we dit volgend jaar weer.

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Een gezellige zondagochte...   De Recreatiecommissie Jisp organiseerde afgelopen zondag de jaarlijkse Ouderenochtend. Dit keer werd het in De Lepelaar gehouden. Ongeveer zeventig Jispers en oud-Jispers kwamen naar het Dorpshuis
De Weg naar Van Gelder   Expositie over Van Gelder Zonen in Torenerf, Wormer Het aanstaande afscheid van burgemeester Peter Tange van gemeente Wormerland vormt de aanleiding voor het Waterlands Archief uit
Vakantie? Hier gaat het w...   Ondanks de vakantieperiode wordt er hard gewerkt in Jisp, door jong en oud. De laatste tijd hebben de omwonenden geluidsoverlast van de brug. Het beweegbare deel
‘Veldschoonmaak’ Jisp   Op de landelijke schoonmaakdag gaan wij met vrijwilligers het Wormer- en Jisperveld ontdoen van zwerfvuil in het natuurgebied. Met bootjes gaan we het water op en wij
Het contract is getekend   Afgelopen woensdag is de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanleg van glasvezel door gedeputeerde Jaap Bond van provincie Noord-Holland en directeur Michiel Admiraal van Glasvezel buitenaf. De