!Gluren bij de Buren!

 

De Recreatiecommissie Jisp bestaat 50 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom werd er een wandeling door Jisp georganiseerd met verschillende locaties om te gluren.

Gluren bij de Buren 2019 (48)

Gluren bij de Buren 2019 (45)

Veel Jispers hadden hun tuin geopend voor iedereen die een kijkje wilde nemen. Voor jong en oud was er genoeg te zien en te beleven. Gelukkig scheen het zonnetje en wat zijn de Jisper tuinen prachtig. Steeds weer werden wij getrakteerd op een machtig uitzicht, want wat wonen wij hier toch mooi! Deze razende reporter was op de fiets gesprongen om op alle adressen te gluren.

Gluren bij de Buren 2019 (57)

Bij de familie Van Heeswijk aan het Weiver stond een schildersdoek in de tuin. Iedereen mocht daar iets op schilderen. Het werd een mooi kunstwerk. Er zijn blijkbaar veel creatieve Jispers. Dit schilderij werd door de familie Van Heeswijk geschonken aan Andrew van De Lepelaar. Het krijgt een mooi plekje aan de wand in ons dorpshuis.

Gluren bij de Buren 2019 (55)

Gluren bij de Buren 2019 (52)

Anneke Bethlem Welp v

Foto: Anneke Bethlem-Welp.

Freule Mieke van Jisperveldt tot Walvischstraat kon ons helaas geen drinken aanbieden. Haar huismeid was er met de stalknecht vandoor! Wij moesten haar kasteel zien terug te winnen door balletjes over de ophaalbrug door de poort te gooien. Des te meer punten des te groter de kans dat de Freule weer in haar kasteel kon slapen. Dat gooien door die poort viel nog helemaal niet mee, benieuwd waar de Freule de nacht heeft doorgebracht?

Gluren bij de Buren 2019 (43)

Gluren bij de Buren 2019 (34)

Gluren bij de Buren 2019 (36)

Gluren bij de Buren 2019 (38)

Gluren bij de Buren 2019 (42)

Bij Jan en Marg Hartog moesten er fietsbanden geplakt worden. Zo lek als een mandje die krengen. Inmiddels waren er gelukkig al een aantal handige Jispers bezig geweest. Wij keken dus met veel belangstelling naar een oud muurtje die de opa van Angelique nog had gemetseld. Dat talent voor metselen hoort bij de familie Wester, banden plakken is een ander verhaal! Wel viel ons op dat er maar liefst twintig tweedehandsfietsen te koop stonden. Die ‘hadden’ allemaal lekke banden, nu niet meer! De handel kan weer starten en wie nog een mooie fiets kan gebruiken met opgepompte bandjes weet waar hij moet zijn!

Gluren bij de Buren 2019 (4)

Gluren bij de Buren 2019 (7)

Via de ‘Caterpillar Road’ fietsten wij de loods bij Eggers binnen. Natuurlijk gluurden wij onder de motorkap van die enorme blauwe vrachtwagen. Gelijk herkenden we de Caterpillarmotor die daarin stond. Wij mochten ook nog sleutelen aan een hele oude motorfiets van jonge Ernst, er was toch geen eer meer aan te behalen! Dan is het heel handig als je met een motorvrouw op stap bent. Een moertje hier en een ‘pluggie’ daar en ‘vroemmmmm’, Ernst hartstikke blij. Jan Scholtens stond er voor spek en bonen bij want hij heeft meer verstand van klokken. Bets was ook gelukkig want ze hadden dit keer niet de eerste prijs gewonnen, hè, hè.

Gluren bij de Buren 2019 (12)

Gluren bij de Buren 2019 (10)

Gluren bij de Buren 2019 (9)

Gluren bij de Buren 2019 (6)

Van al dat harde fietsen kregen we honger. Bij Imgard en Kees roken wij iets lekkers, het bracht herinneringen over vroeger naar boven. De sfeer van kussenslopen en pannen, Imgard had namelijk broeder gemaakt. Iedereen kreeg een bordje broeder met stroop of boter. Wat was dat heerlijk zeg, lang geleden dat wij zoiets geproefd hebben.

Broeder I van de Nes v

Foto: Imgard van de Nes.

Gluren bij de Buren 2019 (15)

Gluren bij de Buren 2019 (16)

Darten bij Arthur en Wendy en Mike gooide 14 punten. Dat pijltje kwam in een lijst met cijfers die naast het bord hing, maar toch heel erg knap! Spreekwoorden en gezegdes bij Leo en Edith en watervlooien bestuderen bij Dick en Hannie Dekker. Verder konden wij sjoelen bij Janna Ellen. De hoogste score was 104 punten, dat gingen wij nooit halen. Zelfs Ans Wezel – die iedere dag stiekem oefent – redde het niet. Weer een fles wijn door onze neus geboord.

Gluren bij de Buren 2019 (49)

Gluren bij de Buren 2019 (20)

Gluren bij de Buren 2019 (24)

Gluren bij de Buren 2019 (28)

Gluren bij de Buren 2019 (29)

Gluren bij de Buren 2019 (50)

Bij Norbert-Jan en Ingrid van Egdom kon men bier drinken. Via, via hebben wij gehoord dat er weinig slokjes naar binnen gingen. Er is totaal één glas bier genuttigd, de rest is op de kleding en op de grond terechtgekomen. Het viel ons wel op dat hond Doortje een beetje wankel begon te lopen.

foto Anneke Bethlem Welp

Foto: Anneke Bethlem-Welp

Helaas, een veel gehoorde klacht: “wij redden het niet om alles te bekijken.” Tja, nieuwsgierig als we zijn willen we eigenlijk niks missen. Om klokslag vijf uur moesten wij in De Lepelaar arriveren, dat kon gewoon niet anders. Wat hebben wij hard gefietst om dat te halen zeg. Ook in ons dorpshuis was het feest met heerlijke muziek van ‘A Lot of Zwet’ en er hing een groot voetbalscherm voor de liefhebbers. Om de haverklap kregen wij heerlijke hapjes en een biertje ging er ook wel in.

Alle vrijwilligers en gastvrije mensen in Jisp, hartelijk bedankt. Dit is zeker voor herhaling vatbaar want het was in één woord: GRANDIOOS.

 

Vergelijkbare berichten

Kerstnachtdienst KERSTNACHTDIENST GAAT NIET DOOR IN JISPERKERK We hebben er meer dan ooit behoefte aan: samenkomen met andere mensen, luisteren naar mooie muziek en een moment van rust
‘De Kapokboom’...   Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april voert Toneelvereniging ‘Herleving 1898’ een blijspel op in Dorpshuis De Lepelaar. De repetities zijn al een tijdje aan de gang
Voorjaar en Pinksterkermi... Alles staat weer in bloei, zon afgewisseld met regen en dat is het ideale weer om van de natuur in ons mooie dorp te genieten. Wat wonen
Laarzenpadwandeling, doe ...   De Recreatiecommissie Jisp organiseert aanstaande zaterdag 3 september om 14.00 uur een wandeling van 7,2 kilometer op het laarzenpad. Komen jullie allemaal? Neem de buren, vrienden, kinderen,
Jongste kandidaat-raadsli...   Na een tip over Bente Ferwerda (17) uit Jisp werd ik nieuwsgierig. Bente staat op de verkiezingslijst van GroenLinks Wormerland. Ik heb haar een aantal vragen