Kerstboom stormvast?

Recreatiecommissie worstelt met kerstversiering –

Vier dames van de Recreatiecommissie Jisp gingen op zaterdag 12 december voortvarend aan de slag. Eerst naar onze voorraadruimte. Dat was gelijk probleem nummer één. Buurman Klaas was namelijk niet thuis, hij bewaart de sleutel van het bouwhek rondom onze locatie. Twee harde werkers waren bij het nieuw gebouwde huis bezig. Zij hadden alleen een sleutel van het hek rondom de woning. Toch maar deze sleutel geprobeerd op ons hek en jawel het bleek de juiste sleutel.

Kerstversiering RCJ v

Het bord met de tekst ‘Prettige feestdagen’ was snel gevonden. Gewapend met schep, bord, verlengsnoer, punaises, kerstverlichting en tie-ribs liepen wij naar de brug bij De Lepelaar. Eerst even de kerstverlichting testen. Helaas, de stekkers waren geoxideerd. Geen lichtje wilde er branden. Uiteindelijk bleek één snoer nog heel te zijn, we moesten alleen nog een stekker voor de stroomvoorziening regelen.

Jan Wezel 2015 v

Gelukkig kwam Jan Wezel ons helpen met het verlengsnoer. Jan heeft een nieuwe stekker gemonteerd. Hij heeft namelijk nog enige kennis overgehouden van vroeger, toen hij bij Liander werkte! Daar waren wij reuze blij mee. De stroom was geregeld en de lichtjes konden aan. Karin haalde uiteindelijk nog een paar mooie kersttakken met prachtige zilveren pegels. Het zag er allemaal mooi uit zo op de brug en wij gingen dik tevreden naar huis.

Kerstversiering karin yolanda

Zaterdagavond gaf het KNMI de waarschuwing ‘code geel’ met zware windstoten! Rania kwam na haar werk De Lepelaar uitstappen en zag ons bord over de weg slingeren. Het zat nog net aan de kerstverlichting vast. “Opgeruimd staat netjes,” dacht Rania en nam het verbogen bord mee naar huis. De week daarna haalde zij een grote plaat hout en begon te tekenen. “Wat ga jij nou doen?” Vroeg haar man Hans.
“Ik ga een kerstboom maken voor de Recreatiecommissie,” vertelde Rania. Volgens Hans deed ze dat helemaal verkeerd en hij bood spontaan aan om haar te helpen.

Kerstboom RCJIsp

Nu staat er een prachtige, zelfgemaakte kerstboom met lichtjes, stormvast op de brug.
Wij hebben dit jaar besloten om geen ‘echte’ kerstboom neer te zetten vanwege het stormachtige weer. Ook vertrouwden wij erop dat de familie Schüster, zoals ieder jaar, een mooie verlichte boom aan de Kom ging regelen. Helaas was er kortsluiting ergens in de 1800 lampjes vertelde Paul Schüster ons.

Bedankt Jan, Hans en Rania en natuurlijk ook de dames Yolanda, Karin en Trees voor het geploeter op die zaterdagochtend!

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Boksgala in Jisp!   Een ‘grootstedelijke sport’ werd in Jisp beoefend. Jordanees Ko Ditmeijer richtte Boxing Club The Golden Gloves op. In Jisp stond Ko Ditmeijer uit Amsterdam bekend als ‘ome’ Ko.
Jisper kerktoren uitgelic...   Jaren geleden was het plan er al om de kerktoren van Jisp te verlichten. Toen bleek er te weinig budget te zijn om dit plan te realiseren. Opnieuw
Zomer in Jisp Warm, winderig, gezond en vruchtbaar! Na een warme en droge maand juni snakten wij naar een beetje regen. Nou ja, ‘wij’? Vooral de tuin was gortdroog. Al
COLLECTE HERSENSTICHTING ... Hersenstichting Nederland houdt haar jaarlijkse collecte altijd rondom 1 februari. Dit jaar was die gepland van 1 t/m 6 februari. Al vele jaren wordt voor deze collecte
Gesprek aan het tuinhek Er wordt tijdens deze Coronatijd in Jisp veel gewandeld. Zo kom je inwoners tegen die graag even een praatje met je maken. Deze week waren dat Piet