Zomer in Jisp

Warm, winderig, gezond en vruchtbaar!

Na een warme en droge maand juni snakten wij naar een beetje regen. Nou ja, ‘wij’? Vooral de tuin was gortdroog. Al die weken ook nog eens een snoeiharde noorderwind. “Kan die wind niet uit?” Riepen wij op een gegeven moment wanhopig uit.

Tsja, een tuin op het noorden en daar is het verrekte koud. Eindelijk draaide de wind naar het zuidwesten en leek het beter te worden. Maar ja, toen kregen wij ineens code rood in de vroege morgen. We dachten dat het wel mee zou vallen! Nee, het viel helemaal niet mee. Overal omgewaaide bomen en platte bloeiende struiken.

Onze mooie Aldert Kwadijkbrug is gesneuveld. (foto Trees Korver).

Bij de beide bruggen naar de nieuwe buurt vielen enorme bomen om, alsof het luciferhoutjes waren. Tijdens deze verwoestende storm probeerden een paar bewoners een boompaal in de grond te slaan. Het nog jonge boompje dreigde om te vallen en moest verankerd worden. Een geluk dat er geen slachtoffers zijn gevallen, maar wel veel materiele schade.

Aldert Kwadijkbrug in Jisp (foto Trees Korver).

Woensdag 12 juli organiseerde Sandra Waal (SaenZorg) een lunch in het Ons Huis. Het was mooi weer en een aantal dorpelingen zat gezellig op het terras. De lunch vond binnen plaats. Er werd tomatensoep en een broodje gezond geserveerd. “Het was super gezellig, echt top,” aldus Sandra.

Foto’s Sandra Waal (SaenZorg).

Wat is het toch leuk dat er in ons dorp vooral voor de iets oudere bewoners veel wordt georganiseerd. Kortgeleden organiseerden Imgard en Inge een boottocht door het Wormer- en Jisperveld. Twee boten van de Poelboerderij werden aangemeerd bij De Lepelaar voor de opstap. Ook weer een heerlijk uitje voor de dorpelingen.

Dit zwanennest is in mei gefotografeerd door Linda de Boer.

“Ik zie vanmiddag bij het zwanennest, naast het bruggetje tussen nieuwe buurt en Weiver, dat er al tien eieren inliggen. Misschien leuk voor op de site? (of denk je dat we het beter een beetje stil kunnen houden i.v.m. teveel pottenkijkers zo vlak langs het looppad?” Schreef Linda de Boer ruim een maand geleden. Inderdaad is dit – na overleg – toen niet geplaatst. Nu zwemmen de jonge zwanen met hun ouders door de wegsloot. Het zijn er helaas wel iets minder dan tien!

Of deze zwaantjes uit hetzelfde nest komen? Wellicht zijn er meerdere paren met jongen. (foto Trees Korver).

Vergelijkbare berichten

Update werkzaamheden Jisp...   De voortgang van de werkzaamheden op de Jisperdijk kreeg ik vandaag per mail toegestuurd van Maarten Zon, Projectleider bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: Aannemer KWS heeft de afgelopen
Pinksterkermis in drone v...     Simon Voogd is in een klap een bekende Jisper geworden. Niet alleen wint hij bij de volwassenen het ringsteken op de tweede Pinksterdag, hij heeft ook prachtige
Ongekend talent in Jisp Gisteravond gaf ArtPub een workshop in De Lepelaar. Het thema van de workshop was: ‘Dikke dames schilderen’. Er volgen nog twee workshops want de belangstelling is erg groot! Toen ik binnenkwam
Manneken Pis in Jisp?   Soms lees je wel eens iets via Facebook. Dan trek je een wenkbrauw omhoog en je scrolt weer verder. Daarna ontving ik een e-mail van Anja de
Knap staaltje werk in Jis...   De oude klokkenstoel in de toren van de Jisperkerk is aan vervanging toe. In de loop der jaren – na diverse reparaties – is het houten