Zomer in Jisp

Warm, winderig, gezond en vruchtbaar!

Na een warme en droge maand juni snakten wij naar een beetje regen. Nou ja, ‘wij’? Vooral de tuin was gortdroog. Al die weken ook nog eens een snoeiharde noorderwind. “Kan die wind niet uit?” Riepen wij op een gegeven moment wanhopig uit.

Tsja, een tuin op het noorden en daar is het verrekte koud. Eindelijk draaide de wind naar het zuidwesten en leek het beter te worden. Maar ja, toen kregen wij ineens code rood in de vroege morgen. We dachten dat het wel mee zou vallen! Nee, het viel helemaal niet mee. Overal omgewaaide bomen en platte bloeiende struiken.

Onze mooie Aldert Kwadijkbrug is gesneuveld. (foto Trees Korver).

Bij de beide bruggen naar de nieuwe buurt vielen enorme bomen om, alsof het luciferhoutjes waren. Tijdens deze verwoestende storm probeerden een paar bewoners een boompaal in de grond te slaan. Het nog jonge boompje dreigde om te vallen en moest verankerd worden. Een geluk dat er geen slachtoffers zijn gevallen, maar wel veel materiele schade.

Aldert Kwadijkbrug in Jisp (foto Trees Korver).

Woensdag 12 juli organiseerde Sandra Waal (SaenZorg) een lunch in het Ons Huis. Het was mooi weer en een aantal dorpelingen zat gezellig op het terras. De lunch vond binnen plaats. Er werd tomatensoep en een broodje gezond geserveerd. “Het was super gezellig, echt top,” aldus Sandra.

Foto’s Sandra Waal (SaenZorg).

Wat is het toch leuk dat er in ons dorp vooral voor de iets oudere bewoners veel wordt georganiseerd. Kortgeleden organiseerden Imgard en Inge een boottocht door het Wormer- en Jisperveld. Twee boten van de Poelboerderij werden aangemeerd bij De Lepelaar voor de opstap. Ook weer een heerlijk uitje voor de dorpelingen.

Dit zwanennest is in mei gefotografeerd door Linda de Boer.

“Ik zie vanmiddag bij het zwanennest, naast het bruggetje tussen nieuwe buurt en Weiver, dat er al tien eieren inliggen. Misschien leuk voor op de site? (of denk je dat we het beter een beetje stil kunnen houden i.v.m. teveel pottenkijkers zo vlak langs het looppad?” Schreef Linda de Boer ruim een maand geleden. Inderdaad is dit – na overleg – toen niet geplaatst. Nu zwemmen de jonge zwanen met hun ouders door de wegsloot. Het zijn er helaas wel iets minder dan tien!

Of deze zwaantjes uit hetzelfde nest komen? Wellicht zijn er meerdere paren met jongen. (foto Trees Korver).

Vergelijkbare berichten

Jisper mannen organiseren...   Organisatie WormerSports beach spektakel is er klaar voor!! Jisp, 6 juni 2017 – Lukt een extra veld – check; hebben we genoeg zand – check; hebben
Van alles wat! Deze week werden wij opgeschrikt door een melding op de buurtapp, dat er was ingebroken in een huis aan het Weiver. De inbreker stond zelfs in de
Jisp en de Bannetocht Een nieuw filmpje, gemaakt door Rob en Alex van Heeswijk, over de Jisper IJsclub. Het bestuur en de natuurijsmeesters van de Jisper IJsclub kwamen medio december in
Jeugdloop en Luilakpolder...   Vrijdag de 13e mei, een winderige dag in Jisp met gelukkig een zonnetje om de boel nog enigszins op te warmen. V.V. Jisp organiseerde samen met
Startschot Luilakpolderlo...   Over 2 weken op 29 mei zou het startschot vallen voor de Luilakpolderloop. Dit willen we niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan en dus hebben we