BevrijdingsBannetocht fietsen

21e BevrijdingsBannetocht Wormerland:

 

Ons thema is25 jaar Wormerland”

Voor de 21e keer wordt dit jaar deze prachtige fiets/wandeltocht over 26 km gehouden door de vijf kernen van de Gemeente Wormerland.

Inschrijven en starten:                                                                                          

# van 9.00 uur tot 14.00 uur

# wandelaars van 9.00 uur tot 11.00 uur

# inschrijfgeld €2,50 per persoon (tot 12 jaar gratis)

Start/finish plaatsen Bannetocht 

  • Wormer: IJsvereniging Nova Zembla, Dorpsstraat 214a
  • Oostknollendam: Het Dorpshuis, Dorpstraat 95
  • Spijkerboor: ’t Heerenhuis, Starnmeerdijk 21
  • Wijdewormer/Neck: Het Dorpshuis, Wijdewormerplein 3
  • Jisp : Jisperkerk, Dorpstraat 46
  • De finishplaatsen sluiten om 17.00 uur.

De Bannetocht voert u langs de mooiste plekjes van de gemeente Wormerland. De puzzel die u kunt invullen is een extraatje voor onderweg, waar jong en oud veel plezier aan zal beleven. Wie weet wint u er nog wel een prijs mee, als u hem heeft ingevuld.

Wormer, Nova Zembla,

Hier kunt u zich inschrijven en is tevens een stempelpost. De leden staan voor u klaar om uitleg te geven over de spelregels van het Jeu de boules spel en u mag gezellig spelletje meedoen.| Ook is er een expositie over de schaatsvereniging van toen en nu. Dit alles kan natuurlijk weer onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

Wormer, De Poelboerderij

Stempelpost (dus geen startplaats)

Hier is de mogelijkheid voor de kinderen om verkleed op de foto te gaan. Ze kunnen zich verkleden uit de collectie van Jolanda’s verkleedkisten. Als je verkleed bent, dan gaan wij – en dat mag je zelf ook – foto’s maken en de leukste en of grappigste foto’s winnen een prijs. En de prijs is een gezellig dagje op stap met onze eigen burgemeester van Wormerland: Burgemeester Peter Tange.

5 mei 2016 v

Oostknollendam, Het Dorpshuis

Hier kunt u zich inschrijven en is tevens een stempelpost. Hier staat ook natuurlijk dit jaar weer de trots van het dorp: de in eigen beheer gemaakte, traditionele draaimolen van ‘Nova Vita’ voor u klaar om voor de kinderen de nodige gratis rondjes te draaien.

Spijkerboor, Het Heerenhuis (uit 1787)

Hier kunt u zich inschrijven en is tevens een stempelpost. Een sfeervol monument van Wormerland aan het water in Spijkerboor. Hier kunt u ook genieten van o.a. een heerlijke lunch. Het bekende pontje Jan Hop doet hier zijn overtochten.

Jispersluis (stempelpost)

Aan de Kanaaldijk ligt zoals ieder jaar weer een heerlijke traktatie in de vorm van een heerlijke Hollandse appel op u te wachten.

5 mei 2016 2 v

Wijdewormer, Het Dorpshuis

Hier kunt u zich inschrijven en is tevens een stempelpost. En natuurlijk zoals overal de koffie staat klaar.

Jisp, Het Jisperkerkje

Hier kunt u zich inschrijven en is tevens een stempelpost. Hier is de mogelijkheid voor kinderen om onder leiding van kunstenaar José Conijn de mooiste dingen maken van recyclemateriaal. Voor materiaal wordt gezorgd en het is volledig gratis. Voor iedere deelnemer is er weer onze traditionele herinnering !

Kijk ook op …. www.bevrijdingsbannetocht.nl  

 

Vergelijkbare berichten

Jisper torenhaan nooit be...   Deze week kreeg ik twee foto’s toegestuurd van de Jisper kerkhaan. Ik had meteen zoiets van ‘wauw’, zo mooi en wanneer zie je onze haan van
De sabel van de Wildschut... In het Spaanse Alicante  hangt een sabel van het burgemeestersgeslacht Wildschut aan de muur. Jan (Johannes) Wildschut geboren in 1939 is de zoon van Adrianus Jan Wildschut (1907) en Krijntje
Steenwerpers genoeg in Ji...   Vandaag op Koningsdag, werd als vanouds weer het steenwerpen georganiseerd bij de Kom aan het Molenpad. Er kwamen veel Jispers op af en het was weer
Klaverjasclub Jisp viert ...   29 april 1952 – 29 april 2017   Het 65-jarig bestaan van de Klaverjasclub Jisp werd voor alle leden gevierd met een heerlijk etentje in Restaurant
Nieuw; Glasvezel internet...   Begin volgend jaar wil het bedrijf “Glasvezel Buitenaf” in onder anderen Jisp, glasvezel gaan aanleggen. Glasvezel is de toekomst voor internet en andere moderne diensten. Glasvezel