Tegenslag voor hobbyboer Peter!

Ondanks dat er hier in Jisp geen druppel regen valt zijn sommige weilanden toch drassig. De koeien zakten vorige week nog door het ‘malse’ weiland heen. Hoe het kan…… dat is een raadsel! Zal het aan het gewicht van de tractor en berijder liggen? Niemand weet het. Wel is het zo dat het landgoed van Peter Beers – ten oosten van de Nieuwe Buurt – nodig aan een sleepbeurt toe was.  De echte kenners hadden zoiets van: “Is dit nou wel verstandig Peter?”

Gelukkig hebben wij in Jisp allemaal een beetje boerenverstand. Wij kunnen nuchter nadenken. Het leek onze hobbyboer daarom nodig om het op deze zaterdagochtend eens te proberen. Door het slepen ontwaken de wurmen en de molshopen met stuk getrapte pollen gras worden weer keurig gevlakt. “Daarna ziet zo’n stukkie weiland er weer prachtig uit,” zo dacht boer Peter. Bovendien: “het ken maar klaar wezen!” De eerste sleep was nog niet rond of de tractor zakte al een halve meter het weiland in. Oeps, wat nu? Eerst maar eens met het handje proberen dat kreng eruit te trekken.

Peter Beers trekken v

Na overleg met Angelique, de vrouw van de hobbyboer, werd besloten om de trekker van Klaas Jan maar even te lenen. Met z’n tweeën reden ze op de geleende tractor over de Dorpsstraat. Gelukkig heeft Angelique, door haar afkomst, meer ervaring met dit soort boerenakkefietjes dan haar hobbyboer.

Peter Beers diep erin

Peter Beers Angelique trekken v

Stoer zat zij in haar zomerjurkje en kittige slippertjes op de trekker. “Ja, trekken maar,” riep Peter. Dat ging natuurlijk niet lukken want machine en berijder waren nog steeds iets te zwaar! De chauffeurs wisselden van plek, dat bleek een goede beslissing. In een luchtig zomerjurkje weeg je toch een stuk minder. Bovendien heeft de vrouw van de hobbyboer verstand van dit werk.

Peter Beers Angelique trekken 2 v

Peter Beers gelukt v

Het werd ineens snel geregeld. Voor het publiek dat stond toe te kijken, typerend voor ons Jispers, was het een mooi gezicht. Ze waren het er allemaal over eens: “Angelique reed als een echte boerin op de trekker en zij blijkt erg handig.” Over hobbyboer Peter werd niets meer gezegd. Die had al genoeg geïncasseerd!

Peter Beers opluchting v

Blijdschap op het Beers landgoed te Jisp.

Foto’s: Richard Groen.

Vergelijkbare berichten

Streekvervoer Wormerland ...   Syp Wynia en Jan Koene hebben op 9 juli – als afgevaardigden van de Contactcommissie – ‘ingesproken’ bij de tweemaandelijkse vergadering van de Regioraad van de Vervoerregio Amsterdam
Plastic opruimactie Zwet ...   Zaterdagochtend 19 oktober: Plastic opruimactie Zwet vanuit Jisp Help je mee? Steeds meer mensen maken zich zorgen over de gevolgen voor mens en dier van plastic
Jaarlijkse veldschoonmaak...   In aanloop naar de Landelijke Opschoondag 2016 organiseren Jan Koene en Leo Acquoy weer de jaarlijkse veldschoonmaak. Op zaterdag 19 maart gaan de deelnemers het Wormer-
Jisp en de Bannetocht Een nieuw filmpje, gemaakt door Rob en Alex van Heeswijk, over de Jisper IJsclub. Het bestuur en de natuurijsmeesters van de Jisper IJsclub kwamen medio december in
Kampioenen!!   Daar kwam ineens Lance aanrijden met de ‘Opel Blitz’ brandweerauto vanuit Oost-Knollendam! De spelers van VV Jisp team JO 9 1 G (gemengd) werden vanmorgen blij verrast.