Laatste lintje voor brandweerman Rob

 

Tijdens één van de allerlaatste bijeenkomsten van de vrijwillige brandweer Jisp kreeg Rob Buiten een lintje opgespeld.

Rob werd blij verrast door zijn vrouw Ciska, kinderen Thomas en Iris en zijn moeder Rie, die plotseling de kantine van de kazerne binnenstapten. Burgemeester Peter Tange reikte de Koninklijke onderscheiding – lid in de Orde van Oranje-Nassau – uit vanwege het bereiken van de FLO leeftijd (functioneel leeftijdsontslag). Samen met de brandweermannen Gerry, Leo en Kees is Rob na het bereiken van de FLO bij 55 jaar nog doorgegaan als lid van het korps.

flo-ers-tk

felicitatie-r-buiten-tk

Rob is sinds 1984 lid van de vrijwillige brandweer in Jisp. Hij is hoofbrandwacht en oefenleider. Als extra bijdrage is hij vanaf 2000 ook nog penningmeester van het korps. “Deze taak heb je zeker overgenomen van vader Cees?” Vroeg Tange aan hem. Daar voegde hij aan toe: “Rob jij gaat altijd als laatste weg! Vergeet je niet de cassette mee te nemen? Die hoort bij de onderscheiding die ik je heb opgespeld.”

peter-tange-rob-buiten-ws-tk

familie-buiten-tk

Jurriaan Faber en Rick van Buuren kregen van burgemeester Tange een diploma uitgereikt. Jur had de opleiding voor ‘Manschap A’ gevolgd en Rick de opleiding voor bevelvoerder. “Ik vind het een felicitatie waard dat jullie blijven investeren in opleidingen en het behalen van een diploma,” aldus Tange. Per 1 januari 2017 wordt het korps van Jisp opgeheven. Een aantal brandweermannen gaan verder bij het korps van Wormer. Ook hebben zij zich aangemeld voor Burgerharthulp. Als er in een straal van 1000 meter iemand met een hartstilstand is dan kunnen zij worden opgeroepen. De eerste 6 minuten zijn namelijk cruciaal. Volgens Rick is deze Burgerharthulp uniek in Nederland. “Nergens anders in de wereld bestaat deze hulpverlening.”

jurriaan-faber-tk-1

rick-van-buuren-tk-1

Commandant Jos Wezel had nog een paar mededelingen: “Wij zijn bezig om een dorpshulpverlening op te richten. De spullen, zoals de brandweerslangen, mogen in Jisp blijven. Hopelijk kunnen wij het materiaal voortaan in het gebouw van de Jisper IJsclub opbergen.” De gemeenteraad gaat in januari beslissen of de dorpshulpverlening in Jisp doorgaat. Voor deze hulpdienst hebben de mannen een wagentje  nodig waar de pomp en de slangen op vervoerd kunnen worden.

brandweer-jisp-2016-1

brandweer-jisp-2016-2-ws

gerry-jur-tk

jan-wezel-brandweer

jos-leo

Het doek is gevallen voor de vrijwillige brandweer van Jisp. Namens alle bewoners van Jisp willen wij de brandweermannen heel hartelijk bedanken voor alle hulp die zij hebben geboden. De toekomst zal uitwijzen of het opheffen van dit geweldige korps een goede beslissing is geweest!
De laatste mededeling van Jos Wezel: “Ik heb aan de meldkamer doorgegeven dat per 1 januari 2017 om o.oo uur onze auto buiten dienst wordt gezet. De pieper kan aan de kant!”

jos-en-burgemeester-ws

Gisteravond hebben de mannen voor het laatst het traditionele paardenrenspel gespeeld, pas om 6.00 uur vanmorgen waren ze weer op sterkte.

 

Vergelijkbare berichten

Rie Boon-Mak is 90 jaar g... Burgemeester Tange kwam haar feliciteren Rie Boon-Mak is op zaterdag 4 juli 90 jaar geworden. De verjaardag werd afgelopen zondag bij zoon Alfred en schoondochter Ria in
Glasvezel in Jisp?   Wat wonen wij toch mooi in Jisp. Kijk eens naar de prachtige foto’s die Wessel Veltkamp op een ochtend van de Noorderganssloot heeft gemaakt. Beeldschoon!     Wij
Gesprek aan het tuinhek Er wordt tijdens deze Coronatijd in Jisp veel gewandeld. Zo kom je inwoners tegen die graag even een praatje met je maken. Deze week waren dat Piet
Ciao Renato! Ons bereikte het droevige bericht dat Renato Messedaglia, onze Italiaanse Jisper, is overleden. Wij zullen hem allemaal in het straatbeeld gaan missen. Altijd reed hij op zijn
Reünie Benefiet Barry bi...   Dit jaar is het alweer 25 jaar geleden dat Barry Koene omkwam tijdens de vakantie met zijn voetbalvrienden op Kos. Tien jaar na dato hebben wij

One comment on

  1. by Rick on

    Hoi Trees, ik heb in plaats van het diploma Manschap A het diploma bevelvoerder van de burgemeester ontvangen. Verder super leuk artikel!

Comments are closed.