Vakantie? Hier gaat het werk gewoon door…

 

Ondanks de vakantieperiode wordt er hard gewerkt in Jisp, door jong en oud.

De laatste tijd hebben de omwonenden geluidsoverlast van de brug. Het beweegbare deel rammelt behoorlijk. Staalbouw van der Linden uit Purmerend is gevraagd om dit euvel te herstellen. Een bout van het rij-ijzer is afgebroken en eigenlijk is een nieuw rij-ijzer noodzakelijk. Zware auto’s die vanaf de westkant komen, rijden eerst door een kuil in de weg en ploffen dan op het rij-ijzer. Omdat dit wat lager ligt dan het brugdek, krijg je gerammel. Voorlopig is het brugdek vastgelast aan het rij-ijzer. Van der Linden gaat op zoek naar een nieuw rij-ijzer en de gemeente moet de kuil uit de weg halen!

Brug Jisp 2017 (2) v

Jisperbrug 2017 2 v

Jisperbrug 2017 v

Wat bijna niemand opvalt zijn de werkzaamheden aan de oostmuur van de Jisperkerk. Daar staat al een tijdje een steiger. Het oude voegwerk is eruit gehaald en dat was in de kerk best te merken. Een dikke laag gruis en stof lag over het meubilair gedrapeerd. Twee dames hebben onlangs flink schoongemaakt, ze hadden er een dagtaak aan! Inmiddels is de muur opnieuw gevoegd en zal het vochtprobleem aan de oostkant een stuk minder zijn.

Oostmuur Jisperkerk 2017 v

Het ‘Ons Huis’ van lang geleden was gevestigd aan de Dorpsstraat 41 in Jisp. Ook wel ‘D41’ genoemd. Vele ouderen in Jisp hebben in dit huis leuke activiteiten beleefd. De voorgevel van D41 is enige tijd geleden door de bewoners vernieuwd. Vorige week was schilder Loek druk bezig om het in de verf te zetten. Inmiddels hangt het huisnummer: D41 naast de voordeur. Er komt nog een nieuwe brievenbus en bel. Wat ziet het er weer mooi uit, om trots op te zijn!

D 41 2017 Nancy Boelkens v

Foto: Nancy Boelkens

Creatieve werkzaamheden zijn er ook deze vakantieperiode. Buurjongen Devinho en buurmeisje Noé kwamen langs met een doos waarin zelfgeknutselde spulletjes lagen. Lieve briefjes en een mooie brievenstandaard. Ik mocht ‘gratis’ twee kunstwerken uitzoeken. Natuurlijk koos ik de brievenstandaard van Devinho. want die is reuze handig. Van Noé kreeg ik een brief met lieve teksten erop. Dat maakt je dag weer goed toch?

Kunstwerk Devinho Noe 1 v

Verder kwam ik ergens in een tuin een kunstwerk tegen. Een prachtig geschilderde lepelaar, ooit het wapen van Jisp. Deze lepelaar is gemaakt door Rowdy Wagemans uit Jisp. Wat een kunstenaar is Rowdy, hij heeft duidelijk groot talent. Kijk maar eens in de zoekmachine van google op: Rowdy Wagemans en zie daar de ‘afbeeldingen’. Werkelijk schitterend!

Lepelaar Rowdy Wagemans v

Als laatste een blik tussen een heg door, richting twee kerktorens. Wat een verrassende tuinen vol met bloemen. Een lust voor het oog. Ook hier weer veel werk verzet. Je moet er wel lang voor zijn om het te zien of gebukt gluren door een opening. De groene vingers jongens zijn dan wel van het dorp af maar toch ook weer niet. Gelukkig maar!

Tuin 2 Paul Albert 2017 v

Tuin Paul Albert 2017 v

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Van alles wat In de jaarvergadering van de Contactcommissie met burgemeester en wethouders werden de bruggen in Jisp besproken. Jarenlang was er geen onderhoud en dat is duidelijk te zien.
AED BIJ DE KERK IS TIJDEL... Geachte bewoners. Wij (de RC) hadden vandaag het onderhoud aan onze dorps AED welke bij de parkeerplaats van de kerk hangt. De accu van de AED was
Jongste snoeker! Vorige week vond Rob Buijs een bericht in het Waterlands Archief over de 3-jarige Klaas Wester uit Jisp. Een prachtige tekening van twee jongens die een grote
Bedankt!   Door het opvoeren van mijn toneelstuk Ladder(s)zat – (De IJzeren Duim) is Jisp na eeuwen weer eens als een ooit zeer belangrijk dorp in het zonnetje gezet. Voor
De afgelopen week….   Een paar weken geleden meldde het Noord Hollands Dagblad dat de werkzaamheden aan de nieuwe beschoeiing in de wegsloot van Jisp waren afgerond. De firma Benecke werkt hard,