Ons Huis even voorstellen

 

De meeste kinderen van De Harpoen kennen Ons Huis wel. Je hebt er vast wel eens geknutseld of iets lekkers gemaakt in de keuken. Aan de kinderen die nieuw zijn op De Harpoen en hun ouders willen we Ons Huis toch graag even voorstellen.

WAT DOET ONS HUIS?
Ons Huis is in 1954 opgericht met als doel het organiseren van jeugdwerk in Jisp. Ruim een halve eeuw later staat het organiseren van kinderactiviteiten nog steeds centraal bij Ons Huis en op vrijdagmiddag wordt er vaak naar hartenlust geknutseld of in pannen geroerd. De kasten staan vol knutselmateriaal en in de grote keuken sta je elkaar nooit in de weg. Sinterklaas, Kerst, Pasen…er is voor kinderen op vrijdagmiddag bijna altijd wel iets te doen bij Ons Huis. En niet alleen kinderen kunnen bij Ons Huis terecht.
Zo biedt Ons Huis regelmatig onderdak aan het pop-up restaurant van Avelien van Slooten en Marjo van de Ven. Hun aanschuifavonden mag je eigenlijk niet missen…
Wil je met klei werken, dat kan tijdens de keramiekworkshop o.l.v. Jacco Grandiek en Harret Oude Egbrink.
Je eigen kleding leren maken, laat het ons weten! Op dinsdagochtend zit de cursus vol, maar wie weet kunnen we nog een cursus aanbieden.

WAAR IS ONS HUIS?
Ons Huis heeft verschillende locaties gehad in het dorp en is sinds een aantal jaren gevestigd in het gebouw van De Harpoen. Da’s wel zo makkelijk, want je loopt vanuit de klas zo Ons Huis binnen.

WANNEER IS ONS HUIS?
Bijna alle kidsactiviteiten vinden plaats op vrijdagmiddag na school. Om 14.00 uur starten we met een beker limonade en daarna gaan de handjes uit de mouwen, in het lokaal of in de keuken. Om 15.30 uur zijn we klaar en mag je je eigengemaakte creatie mee naar huis nemen.
Het pop-up restaurant van Marjo en Avelien opent op vrijdagavonden de deuren. De data worden een paar weken van tevoren bekend gemaakt.
Op woensdagavond branden de lampen bij Ons Huis al jaren voor de workshop keramiek en op dinsdagochtend ratelen af en toe de naaimachines.

HUREN VAN ONS HUIS?
Goed nieuws, want ook dat is mogelijk!

HELPEN BIJ ONS HUIS
Ons Huis wordt nu gerund door 4 vrijwilligers, maar extra hulp is natuurlijk altijd welkom! En heb je ideeën, vragen of wil je misschien zelf een cursus bij Ons Huis aanbieden…laat het ons weten via: onshuisjisp.nl

Ons Huis laat via basisonline weten wanneer er kinderactiviteiten plaatsvinden.
Informatie over de andere activiteiten zoals startdata, kosten, etc. zijn terug te vinden op onze dorpssite www.onsdorpjisp.nl op de pagina Ons Huis Jisp of klik hier!

Hopelijk zien we jullie binnenkort in Ons Huis!

Ons Huis v

Groet van de vrijwilligers!
Vivian Wezel, Marianne van der Heide Wijma, Wendy van der Laan en Sandra Waal.

Het nieuwe cursusprogramma 2017 – 2018 staat op de pagina van Ons Huis Jisp of klik hier!.

Vergelijkbare berichten

PEUTEROPVANG WITH A VIEW! Wist je dat we naast Purmerend ook opvang bieden in omliggende dorpen? Kids Kinderopvang, onderdeel van SKOP, heeft bijvoorbeeld een prachtige peuteropvang in basisschool OBS De Harpoen
Jisp de parel van de Zaan... Jisp, de parel van de Zaanstreek, heeft een rijk historisch verleden dat zaterdag 13 mei aan het grote publiek zal worden verteld. Een lezing en een eendaagse,
Middag van Gedachtenis HERVORMDE GEMEENTE JISP Met dit bericht willen we u graag uitnodigen voor de middag van Gedachtenis op zondag 5 november a.s. om 15.00 uur in de Jisperkerk.
Open Monumentendagen in W...   Naar een idee van Seiny Klopper is door de ‘Open Monumentendagen Groep’ een Wormerlandse Courant gemaakt met een historisch tintje. Alle activiteiten van zaterdag 14 en zondag 15
Ons Huis gaat te water!   Jawel, op vrijdag 7 september a.s. organiseren we een SUP-workshop. SUP staat voor Stand Up Paddling, wat betekent dat je jezelf staand op een surfplank met