Veel reuring in Jisp

In deze rare tijd van thuiszitten en voor veel mensen geen werk, lijkt het in ons dorp bedrijviger dan ooit. Overal zijn bouw- en verbouwactiviteiten aan de gang. En wat wordt het mooi, want kijk eens naar de twee opgeknapte huizen aan het Weiver.

Weiver Jisp

Let ook eens op het houtwerk van het rechtse huis, hoe prachtig dat is bewerkt. Dit moet door de handen van een houtkunstenaar zijn gemaakt. Alleen vroeger zag je deze bewerkte geveltjes met houtsnijwerk dat veel leek op kantwerk. Een aanwinst voor ons mooie dorp.

Aan de Dorpsstraat zijn de meeste werkzaamheden aan de gang. Cementwagens rijden af en aan voor verbouwen en een nieuw huis. Als je tijdens een rondrit goed gluurt naar de achterommetjes dan zie je ook mooie schuren die zijn ontstaan. Eigenlijk mag je het geen schuren noemen want deze pandjes zijn prachtig om te zien.

Jisp 2020. 2 JPG

foto 1 aDit is de nieuwe Bed en Breakfast ‘Welcome’ bij de familie Praag. Wie wil daar nou niet logeren?

Het huis van Piet wordt gesloopt en daarvoor in de plaats komt een nieuw huis. De nieuwe bewoners hebben de fiets van Piet voor zijn huis geplaatst met op de bagagedrager een schattig beertje. Een mooi gebaar. Hopelijk blijft de prachtige magnoliaboom behouden.

Jisp 2020. 4 JPG

Jisp 2020. 6 JPG

Op de plek waar de vroegere Bonte Os – herberg in Jisp – stond, wordt een nieuw huis gebouwd. De fundering ligt er inmiddels al.
Een klein stukje verder wordt de kapberg op het achtererf opgeknapt. Dat lijkt ook nog een hele klus want het gebouw is hoog.

Jisp 2020

Jisp 2020. 3 JPG

Even verderop staat het huis waar de familie Walta woonde. Dat wordt helemaal opgeknapt en aan de achterkant komt er een aanbouw. Ook het huis waar mevrouw Bark woonde, net voorbij het Hofje, krijgt een opknapbeurt en een aanbouw.

Jisp 2020. 7 JPG

foto 1

De laatste twee aanbouwen aan de Dorpsstraat vallen minder op. Daarvoor moet je toch wel heel goed gluren! De stijve nek nemen wij op de koop toe. Tenslotte hebben we fysiotherapie via een beeldscherm en zullen wij de spieren zelf soepel moeten masseren. We kunnen natuurlijk ook bij de volgende rondrit door het dorp eens de andere kant op gluren, het is een idee.

Dorpsstraat aanbouw

foto 2

Wat knapt het op in Jisp.

Vergelijkbare berichten

A thing of beauty is a jo...   In 1973 kwam ik in het mooie Jisp wonen. Eén huis in de Dorpsstraat trok vooral mijn aandacht. Nummer 47. Een geheimzinnig huis. Behoorlijk in verval,
Openbare vergadering De nieuwe leden van onze Contactcommissie Jisp nodigen iedereen uit voor de openbare vergadering van de Contactcommissie Jisp op : Woensdag 29 juni, aanvang 20.00 uur in
AED BIJ DE KERK IS TIJDEL... Geachte bewoners. Wij (de RC) hadden vandaag het onderhoud aan onze dorps AED welke bij de parkeerplaats van de kerk hangt. De accu van de AED was
Pasen in de Jisperkerk Een enkele keer per jaar is er een viering in het kerkje van Jisp. Op zondagmorgen 7 april vindt dit om 10.00 uur weer plaats. We zullen
Open Monumentendagen in W...   Naar een idee van Seiny Klopper is door de ‘Open Monumentendagen Groep’ een Wormerlandse Courant gemaakt met een historisch tintje. Alle activiteiten van zaterdag 14 en zondag 15