De Jisperkerk is te klein!

Het Pop-up Popkoor dat vrijdagavond optrad in de Jisperkerk trok veel toeschouwers. De kerk zat bomvol.

Na de oproep van dominee Sjaak Visser om een pop-up koor te starten gaven veel koorzangers zich op om mee te doen. De eerste oefenavond in de Jisperkerk stond het vol met vrouwen en ook mannen waarvan de meesten geen enkele ervaring hadden met zingen in een koor. Dirigent Ferdinand en pianist Kees hadden er na de eerste oefenavond een hard hoofd in of het wel wat zou worden met het zingen van de gekozen popliedjes. Gelukkig na de tweede oefenavond begon het toch ergens op te lijken. Zeker door het enthousiasme van de dirigent.

Foto: Trees Korver.
Foto: Jan Willemse.

Het doel van het samen zingen was verbinding zoeken met elkaar. Dat is zeker gelukt. Wat een leuke groep mensen, ook nieuwe bewoners uit Jisp en het Oosteinde deden mee. Zo hebben wij – in ons dorp Jisp – weer nieuwe mensen leren kennen.
Dirigent Ferdinand vroeg ons om wat eerder te komen op vrijdag. De generale repetitie ging goed. De zenuwen werden wat minder en vrolijk werd er koffie en thee gedronken.

Foto: Kelly Veerman.
Foto: Jan Willemse.

De deur van de kerk ging open en ineens stonden daar rijen mensen te wachten om naar binnen te gaan. De paniek sloeg toe na het zien van zoveel toeschouwers. Iemand opperde al dat we de volgende keer de Ziggo Dome moeten afhuren! Toen de eerste pianotonen klonken en Ferdinand aangaf dat we konden beginnen, waren de zenuwen weg. Het publiek kreeg een boekje, gemaakt door Sandra, met daarin de popliedjes. Zo konden zij lekker meezingen. Wat klonk het leuk en wat was het weer snel voorbij.

De sfeer was fantastisch en wij zagen alleen maar blije gezichten. Dit smaakt naar meer. Hopelijk mogen we nog eens een uitvoering verzorgen want iedereen werd er vrolijk van. Wij zullen dominee Sjaak eens lief aankijken, wat heeft hij een leuke avond georganiseerd met de hulp van Mieke en Diana. Dankzij Ferdinand en Kees viel er geen valse noot te ontdekken.
Bedankt allemaal!

Vergelijkbare berichten

Glasvezel in Jisp?   Wat wonen wij toch mooi in Jisp. Kijk eens naar de prachtige foto’s die Wessel Veltkamp op een ochtend van de Noorderganssloot heeft gemaakt. Beeldschoon!     Wij
Open Monumentendagen in W...   Naar een idee van Seiny Klopper is door de ‘Open Monumentendagen Groep’ een Wormerlandse Courant gemaakt met een historisch tintje. Alle activiteiten van zaterdag 14 en zondag 15
Politiebericht!   Beste deelnemer(s) WhatsApp, We zitten dit jaar opvallend in hele lage woninginbraak cijfer(s) in Wormerland. Vorige jaar was Neck in de maanden januari – februari 2018 
Veldschoonmaak 2023 In het Wormer- en Jisperveld is vele jaren het gebied schoongemaakt door vrijwilligers in hun bootjes. Dat leverde vaak een verrassende hoeveelheid plastic afval en andersoortige troep
Volle containerbak met zw...   Koud maar prachtig voorjaarsweer tijdens de jaarlijkse opruimactie in het Wormer-en Jisperveld. Dit jaar hebben wij via sociale media, een poster in het publicatiebord, een artikel