Pop-up popkoor in Jisp

“Een andere manier van ontmoeting,” vertelt Sjaak Visser enthousiast.

Sjaak Visser is dominee in Jisp maar ook in Oostzaan. “Het afgelopen najaar heb ik een pop-up popkoor in Oostzaan georganiseerd, dat was ontzettend leuk. Het verbindt mensen met elkaar.” Sjaak vindt het passen bij de huidige cultuur, waarin mensen zich niet zo binden aan langdurige projecten maar meer kiezen voor korte projecten. Daarom wil hij het nu in Jisp ook organiseren. “Zingen vinden mensen heel leuk. Voor de Jispers is het een spontane manier om elkaar te leren kennen.”

“Het wordt vooral een avond waarbij je het gewoon heel goed met elkaar hebt. Iedereen die wil kan meezingen. Wij verwachten niet dat het topkwaliteit wordt, maar dat je wel met elkaar plezier hebt. Dirigent Ferdinand Beuse is er echt voor geknipt en is enorm enthousiast. Hij kan heel stimulerend werken.” De muzikale omlijsting wordt op de piano verzorgd door Kees van Zantwijk.

In de Jisperkerk zijn er drie avonden waar de popliedjes ingestudeerd kunnen worden. Op maandagavond 29/1, 5/2 en 12/2, de uitvoering is op vrijdagavond 16/2. Aanvang 20.00 uur. Mensen kunnen zich aanmelden, zowel vrouwen als mannen bij Diana e-mailadres: benendiana@quicknet.nl of via Sjaak: telefoon 06-23307123. Een kleine vrijwillige bijdrage voor de dirigent en pianist wordt op prijs gesteld.

Iedereen is van harte welkom om mee te doen en natuurlijk om naar de uitvoering te komen op 16 februari. Geef je snel op! Lekker zingen in de Jisperkerk, hoe leuk is dat?

Vergelijkbare berichten

Ladder(s)zat   Nico Koelemeijer maakte in 2010 een opmerking tijdens een interview voor het Noordhollands Dagblad. “De ledezetters te Jisp verdienen meer aandacht.” Nico vroeg in dat krantenartikel of
Toekomst kerkelijke gemee...   Op maandag 7 oktober zijn alle inwoners van Jisp van harte welkom in de kerk. De Hervormde Gemeente wil graag met alle belangstellenden in gesprek over
Jisperdijk werk in uitvoe...     Vanmorgen meteen onderzoek gedaan naar de werkzaamheden op de Jisperdijk. Bij het beheerpad/insteekweg valt direct op dat de verkeersregelaar mensen in de juiste richting stuurt of
Nieuwe beschoeiing wegslo...   Sinds een aantal jaren heeft de wegsloot van Jisp een monumentaal karakter. Op grond van een gemeentelijke monumentenverordening is de wegsloot gemeentelijk monument geworden. De gemeente
Ben de Boer neemt afschei... Op zondag 27 februari neemt ds Ben de Boer afscheid van de Hervormde Gemeente van Jisp. Hij is ruim vier jaar verbonden geweest als bijstand in het