Het anti-verspil-kastje!

Mieke Konijn heeft een vrolijke voortuin aan de Walvischstraat 4 in Jisp. Het valt direct op dat zij van knutselen zoals timmeren houdt. Zij kwam op het idee om een anti-verspil-kastje te plaatsen. Er staan uiteenlopende producten in. Thee, pindakaas, hagelslag, meel, zeep en soms zelfs een paar flesjes bier.

“Het kastje heb ik bij de kringloop gehaald, want het mag niet teveel kosten en het had een leuk kleurtje. Ik denk: zo, dat is klaar! Het moet er natuurlijk wel een beetje catchy uitzien,” vertelt de goedlachse Mieke. Rondom heeft zij het een beetje gezellig gemaakt met kleurige houten katten op het hek.

“Het is hartstikke leuk, ik merk het nu al na anderhalve week.” Het is een succes, mensen die langsrijden met de auto stoppen en komen kijken. Ze reageren met: “Ik pak er niets uit want ik heb het niet nodig.” Mieke vertelt dat het daarom niet gaat. “Het gaat erom dat mensen producten in de voorraadkast hebben staan die ze zelf niet lekker vinden. Niet weggooien, ook niet als de houdbaarheidsdatum voorbij is, dat is zonde.”

Iedereen mag wat pakken en er natuurlijk ook iets inzetten. De mensen die langslopen steken hun duim op. Allemaal leuke reacties en het zorgt weer voor saamhorigheid. “Dat hebben wij al in het dorp hoor, die contacten, maar het kan altijd beter,” aldus Mieke.

De producten die lang blijven staan brengt ze naar Wormer. “Daar is iemand van de voedselbank, ik gooi niks weg.”
Zij roept de mensen op om vooral even langs te komen voor het doorgeefkastje.

Wat een mooi initiatief van Mieke!

Vergelijkbare berichten

Gemengde Zangvereeniging ...     Nico Koelemeijer (Oudheidkundige Commissie Jisp) kreeg van Mieke Zwart-Zwart een ‘Programma en Feestgids’ van zondag 27 augustus 1905. Dit feest werd gehouden te Beemster ter ere van
Duistere figuren in Jisp!   Kunnen inbrekers niet lezen? Aan het begin van het dorp – aan beide kanten – staat toch duidelijk een bord ‘buurtpreventie’. De laatste tijd trekken zij
Woensdag koffierondje Als aanvulling op de vaste koffieochtend – de laatste woensdag van de maand – is er vanaf 7 juni iedere woensdag een gezellig koffierondje in Ons Huis.
Pinksterkermis in drone v...     Simon Voogd is in een klap een bekende Jisper geworden. Niet alleen wint hij bij de volwassenen het ringsteken op de tweede Pinksterdag, hij heeft ook prachtige
Open Monumentendagen in W...   Naar een idee van Seiny Klopper is door de ‘Open Monumentendagen Groep’ een Wormerlandse Courant gemaakt met een historisch tintje. Alle activiteiten van zaterdag 14 en zondag 15