Het anti-verspil-kastje!

Mieke Konijn heeft een vrolijke voortuin aan de Walvischstraat 4 in Jisp. Het valt direct op dat zij van knutselen zoals timmeren houdt. Zij kwam op het idee om een anti-verspil-kastje te plaatsen. Er staan uiteenlopende producten in. Thee, pindakaas, hagelslag, meel, zeep en soms zelfs een paar flesjes bier.

“Het kastje heb ik bij de kringloop gehaald, want het mag niet teveel kosten en het had een leuk kleurtje. Ik denk: zo, dat is klaar! Het moet er natuurlijk wel een beetje catchy uitzien,” vertelt de goedlachse Mieke. Rondom heeft zij het een beetje gezellig gemaakt met kleurige houten katten op het hek.

“Het is hartstikke leuk, ik merk het nu al na anderhalve week.” Het is een succes, mensen die langsrijden met de auto stoppen en komen kijken. Ze reageren met: “Ik pak er niets uit want ik heb het niet nodig.” Mieke vertelt dat het daarom niet gaat. “Het gaat erom dat mensen producten in de voorraadkast hebben staan die ze zelf niet lekker vinden. Niet weggooien, ook niet als de houdbaarheidsdatum voorbij is, dat is zonde.”

Iedereen mag wat pakken en er natuurlijk ook iets inzetten. De mensen die langslopen steken hun duim op. Allemaal leuke reacties en het zorgt weer voor saamhorigheid. “Dat hebben wij al in het dorp hoor, die contacten, maar het kan altijd beter,” aldus Mieke.

De producten die lang blijven staan brengt ze naar Wormer. “Daar is iemand van de voedselbank, ik gooi niks weg.”
Zij roept de mensen op om vooral even langs te komen voor het doorgeefkastje.

Wat een mooi initiatief van Mieke!

Vergelijkbare berichten

Luilakpolderloop Jisp In samenwerking met atletiekvereniging Lycurgus en vv. Jisp organiseren de vrijwilligers uit Jisp na drie jaar weer de Luilakpolderloop. De Luilakpolderloop is een recreatieloop door Jisp, Neck
Zomer in Jisp Vorige week werd er op beschuit met muisjes getrakteerd in de Nieuwe Buurt. Op het land van hobbyboer Piet werd een tweeling geboren. Dat zijn dus twee
Jongste kandidaat-raadsli...   Na een tip over Bente Ferwerda (17) uit Jisp werd ik nieuwsgierig. Bente staat op de verkiezingslijst van GroenLinks Wormerland. Ik heb haar een aantal vragen
Glasaal uitgezet in Worme...   Er zijn vier beroepsbinnenvissers in het Wormer en Jisperveld; Simon Bark, Piet Ofman, Jaap Schoute en Arnold Werkhoven. Vanmorgen is uit een gezamenlijk opgebouwde pot voor 44
Ben de Boer neemt afschei... Op zondag 27 februari neemt ds Ben de Boer afscheid van de Hervormde Gemeente van Jisp. Hij is ruim vier jaar verbonden geweest als bijstand in het