Het anti-verspil-kastje!

Mieke Konijn heeft een vrolijke voortuin aan de Walvischstraat 4 in Jisp. Het valt direct op dat zij van knutselen zoals timmeren houdt. Zij kwam op het idee om een anti-verspil-kastje te plaatsen. Er staan uiteenlopende producten in. Thee, pindakaas, hagelslag, meel, zeep en soms zelfs een paar flesjes bier.

“Het kastje heb ik bij de kringloop gehaald, want het mag niet teveel kosten en het had een leuk kleurtje. Ik denk: zo, dat is klaar! Het moet er natuurlijk wel een beetje catchy uitzien,” vertelt de goedlachse Mieke. Rondom heeft zij het een beetje gezellig gemaakt met kleurige houten katten op het hek.

“Het is hartstikke leuk, ik merk het nu al na anderhalve week.” Het is een succes, mensen die langsrijden met de auto stoppen en komen kijken. Ze reageren met: “Ik pak er niets uit want ik heb het niet nodig.” Mieke vertelt dat het daarom niet gaat. “Het gaat erom dat mensen producten in de voorraadkast hebben staan die ze zelf niet lekker vinden. Niet weggooien, ook niet als de houdbaarheidsdatum voorbij is, dat is zonde.”

Iedereen mag wat pakken en er natuurlijk ook iets inzetten. De mensen die langslopen steken hun duim op. Allemaal leuke reacties en het zorgt weer voor saamhorigheid. “Dat hebben wij al in het dorp hoor, die contacten, maar het kan altijd beter,” aldus Mieke.

De producten die lang blijven staan brengt ze naar Wormer. “Daar is iemand van de voedselbank, ik gooi niks weg.”
Zij roept de mensen op om vooral even langs te komen voor het doorgeefkastje.

Wat een mooi initiatief van Mieke!

Vergelijkbare berichten

Wintersnoei, lentekriebel...   Kou, storm en regen, daar zijn we zo klaar mee! Gelukkig zijn de eerste tekenen van de lente al in zicht. Sneeuwklokjes, narcissen en de eerste
Coronavirus!   Toneelvereniging ‘Herleving 1898’ uit Jisp heeft besloten om de toneeluitvoering op 20 en 21 maart te annuleren. Dit naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen van de
VV Jisp 90 jaar Na de laatste competitiewedstrijd van Jisp 1 was het feest in de kantine van VV Jisp. Een Spaans buffetje zoals het jaren geleden op trainingsavonden werd georganiseerd
Luilakpolderloop 2.0   Geweldig nieuws in het nieuwe jaar 2019.  Een nieuwe groep enthousiaste mensen gaat dit jaar de 29e Luilakpolder- en Miniloop organiseren. Hoe mooi is dat? Vorig
Een gezellige zondagochte...   De Recreatiecommissie Jisp organiseerde afgelopen zondag de jaarlijkse Ouderenochtend. Dit keer werd het in De Lepelaar gehouden. Ongeveer zeventig Jispers en oud-Jispers kwamen naar het Dorpshuis