Jisp de parel van de Zaanstreek

Jisp, de parel van de Zaanstreek, heeft een rijk historisch verleden dat zaterdag 13 mei aan het grote publiek zal worden verteld. Een lezing en een eendaagse, unieke tentoonstelling, in de Jisperkerk, zal de bezoeker meenemen vanaf de eerste bodemschatten uit de 12de eeuw tot het prachtige dorp van nu. Voorafgaand zal Burgermeester Judith Michel-de Jong en Wethouder Jeroen Schalkwijk van Wormerland, twee nieuwe informatieborden onthullen die de prachtige geschiedenis van Jisp in woord en beeld vertellen aan de vele bezoekers die jaarlijks dit prachtige lintdorp komen bewonderen.

Op 13 mei zal de onthulling van het eerste informatiebord plaatsvinden om 11 uur, aan het begin van Jisp, ter hoogte van basisschool de Harpoen. Daarna loopt het gezelschap naar ‘het kommetje’ bij de Lepelaar om daar het tweede bord te onthullen voor het publiek. Aansluitend wordt de tentoonstelling in de Jisperkerk geopend  en starten de lezingen door de gemeentelijk archeoloog van de Zaanstreek, Piet Kleij en Nico Koelemeijer van de Oudheidkundige Commissie Jisp. Om ca. 16 uur zal de eendaagse tenttoonstelling sluiten.

De Jisper Contactcommissie nodigt u allen van harte uit op 13 mei a.s.

Vergelijkbare berichten

Kortebaan en priksleeën ...   De Jisper IJsclub had een mooi programma samengesteld. Hieronder staan de uitslagen van de kortebaanwedstrijden en het priksleeën. Voor de inwendige mens werd goed gezorgd. De dames van de
Openbare vergadering De nieuwe leden van onze Contactcommissie Jisp nodigen iedereen uit voor de openbare vergadering van de Contactcommissie Jisp op : Woensdag 29 juni, aanvang 20.00 uur in
Koffieconcert Zang en Vri...   Gemengd koor Zang en Vriendschap geeft zondag 10 november een koffieconcert in dorpshuis De Lepelaar. Marjana Butko komt uit Wit Rusland en is dertien jaar geleden
Paniek in Jisp Het paard van Sinterklaas is gekrompen! –   Vanmiddag kwam Sinterklaas per boot naar Jisp gevaren. Maar eerst kwam er een Pietje met de brandweerboot van Jisp
Erepenning voor Geert Dek...   Vorige week kreeg Geert (83) onverwachts bezoek van Kees-Jan Kindt, factievoorzitter Partij van de Arbeid (PvdA) in de gemeente Wormerland. Hij kwam om de erepenning van de