Jisp de parel van de Zaanstreek

Jisp, de parel van de Zaanstreek, heeft een rijk historisch verleden dat zaterdag 13 mei aan het grote publiek zal worden verteld. Een lezing en een eendaagse, unieke tentoonstelling, in de Jisperkerk, zal de bezoeker meenemen vanaf de eerste bodemschatten uit de 12de eeuw tot het prachtige dorp van nu. Voorafgaand zal Burgermeester Judith Michel-de Jong en Wethouder Jeroen Schalkwijk van Wormerland, twee nieuwe informatieborden onthullen die de prachtige geschiedenis van Jisp in woord en beeld vertellen aan de vele bezoekers die jaarlijks dit prachtige lintdorp komen bewonderen.

Op 13 mei zal de onthulling van het eerste informatiebord plaatsvinden om 11 uur, aan het begin van Jisp, ter hoogte van basisschool de Harpoen. Daarna loopt het gezelschap naar ‘het kommetje’ bij de Lepelaar om daar het tweede bord te onthullen voor het publiek. Aansluitend wordt de tentoonstelling in de Jisperkerk geopend  en starten de lezingen door de gemeentelijk archeoloog van de Zaanstreek, Piet Kleij en Nico Koelemeijer van de Oudheidkundige Commissie Jisp. Om ca. 16 uur zal de eendaagse tenttoonstelling sluiten.

De Jisper Contactcommissie nodigt u allen van harte uit op 13 mei a.s.

Vergelijkbare berichten

Jisper torenhaan nooit be...   Deze week kreeg ik twee foto’s toegestuurd van de Jisper kerkhaan. Ik had meteen zoiets van ‘wauw’, zo mooi en wanneer zie je onze haan van
Zomer in Jisp Vorige week werd er op beschuit met muisjes getrakteerd in de Nieuwe Buurt. Op het land van hobbyboer Piet werd een tweeling geboren. Dat zijn dus twee
PEUTEROPVANG WITH A VIEW! Wist je dat we naast Purmerend ook opvang bieden in omliggende dorpen? Kids Kinderopvang, onderdeel van SKOP, heeft bijvoorbeeld een prachtige peuteropvang in basisschool OBS De Harpoen
Komt er glasvezel? In oktober hebben wij allemaal een brief ontvangen van DELTAFiBER. Daarin staat dat zij op problemen stuiten tijdens het aanleggen van glasvezel in Zaanstreek Waterland. Vervuilde grond
Busvervoer en glasvezel i...   Geweldig bericht van de Vervoerregio Amsterdam over de buslijn die vanaf Purmerend – door Jisp – naar station Wormerveer rijdt. De huidige Openbaar Vervoer-concessie voor het