Grutto gaat op reis!

Actueler dan ooit: Het boek: ‘Grutto Gaat Op Reis’, geschreven door Jisper Klaas Knaap.

“Bij BNN/VARA verscheen begin november 2023 de documentaire: ‘Grutto’ in 3 delen. Hieruit blijkt dat het boek ‘Grutto gaat op reis’, actueler is dan ooit tevoren,” schrijft Klaas Knaap. Hieronder een artikel over zijn boek.


De weilanden in de Zaanstreek staan al sinds jaar en dag bekend als een vogelparadijs.
Klaas Abraham Knaap is al vanaf zijn jeugd gefascineerd door de koning der weidevogels, de grutto. In het Westzijderveld heeft hij jarenlang het gedrag van grutto’s en andere weidevogels bestudeerd, gefotografeerd en gefilmd. Vanaf het eind van de vorige eeuw verzamelde hij alle krantenartikelen, publicaties van het WNF, Natuurmonumenten en de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek, over deze bedreigde weidevogel. Zijn idee was om een avonturenboek over de grutto te schrijven. Inmiddels is de grutto terecht uitgeroepen tot nationale vogel van Nederland. Opmerkelijk is ook de in het boek genoemde ‘grutto verlanglijst’. Twee geheimen, of beweringen uit het boek die inmiddels zijn bewezen of ontrafeld: Eerste bewezen geheim of bewering uit het boek: Publicatie 2 november 2017. ‘Verborgen ruimte’ in de piramide van Gizeh ontdekt. Onderzoekers naar de constructie van de grote piramide van Gizeh hebben een verborgen ruimte ontdekt. De ruimte is maar liefst 30 meter lang.

Tweede bewezen geheim of bewering uit het boek:

Wetenschappers ontdekken ‘kompas-eiwit’ in vogels. Gepubliceerd op 18 november 2015, door het blad: ‘Nature Materials’. Het is een magnetisch eiwit dat werd ontdekt door Chinese wetenschappers. Het eiwit: MagR, komt niet alleen voor bij vogels maar ook bij andere dieren met een ingebouwd kompas, zoals vlinders en zeeschildpadden.
Deze ontdekkingen maken het boek:’Grutto gaat op reis’, alleen maar nog interessanter om te lezen. Nieuwsgierig geworden? Bestel dan direct het interessante en leerzame boek. Het boek bevat 160 bladzijden en ca: 140 prachtige kleurenfoto’s.

Te bestellen via de website: klaasknaap.nl
Verzending via PostNL of, na afspraak, af te halen bij de schrijver.
Email: info@klaasknaap.nl
Of: Mobiel: +31610108697

Vergelijkbare berichten

Ons Huis gaat te water!   Jawel, op vrijdag 7 september a.s. organiseren we een SUP-workshop. SUP staat voor Stand Up Paddling, wat betekent dat je jezelf staand op een surfplank met
Bomen opzetten en omhalen...   Vanuit de Dorpsvisie wordt er op de laatste woensdag van de maand een koffieochtend in Jisp georganiseerd. In eerste instantie was dat bedoeld voor de ouderen en zoals
Wie heeft Jisper Gerrit K...   Via Martine Bonnema kreeg ik onderstaand bericht over Gerrit Kroon, inwoner van Jisp, die in het verzet is opgepakt bij de overval op de boerderij van Kramer
Burgerhulp Jisp goed bema...   Per 1 maart 2018 is de Burgerhulp Jisp operationeel geworden. Maar liefst vijftien oud-brandweerlieden van het opgeheven vrijwillige korps in Jisp hebben zich aangesloten bij de nieuw
PEUTEROPVANG WITH A VIEW! Wist je dat we naast Purmerend ook opvang bieden in omliggende dorpen? Kids Kinderopvang, onderdeel van SKOP, heeft bijvoorbeeld een prachtige peuteropvang in basisschool OBS De Harpoen