Grutto gaat op reis!

Actueler dan ooit: Het boek: ‘Grutto Gaat Op Reis’, geschreven door Jisper Klaas Knaap.

“Bij BNN/VARA verscheen begin november 2023 de documentaire: ‘Grutto’ in 3 delen. Hieruit blijkt dat het boek ‘Grutto gaat op reis’, actueler is dan ooit tevoren,” schrijft Klaas Knaap. Hieronder een artikel over zijn boek.


De weilanden in de Zaanstreek staan al sinds jaar en dag bekend als een vogelparadijs.
Klaas Abraham Knaap is al vanaf zijn jeugd gefascineerd door de koning der weidevogels, de grutto. In het Westzijderveld heeft hij jarenlang het gedrag van grutto’s en andere weidevogels bestudeerd, gefotografeerd en gefilmd. Vanaf het eind van de vorige eeuw verzamelde hij alle krantenartikelen, publicaties van het WNF, Natuurmonumenten en de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek, over deze bedreigde weidevogel. Zijn idee was om een avonturenboek over de grutto te schrijven. Inmiddels is de grutto terecht uitgeroepen tot nationale vogel van Nederland. Opmerkelijk is ook de in het boek genoemde ‘grutto verlanglijst’. Twee geheimen, of beweringen uit het boek die inmiddels zijn bewezen of ontrafeld: Eerste bewezen geheim of bewering uit het boek: Publicatie 2 november 2017. ‘Verborgen ruimte’ in de piramide van Gizeh ontdekt. Onderzoekers naar de constructie van de grote piramide van Gizeh hebben een verborgen ruimte ontdekt. De ruimte is maar liefst 30 meter lang.

Tweede bewezen geheim of bewering uit het boek:

Wetenschappers ontdekken ‘kompas-eiwit’ in vogels. Gepubliceerd op 18 november 2015, door het blad: ‘Nature Materials’. Het is een magnetisch eiwit dat werd ontdekt door Chinese wetenschappers. Het eiwit: MagR, komt niet alleen voor bij vogels maar ook bij andere dieren met een ingebouwd kompas, zoals vlinders en zeeschildpadden.
Deze ontdekkingen maken het boek:’Grutto gaat op reis’, alleen maar nog interessanter om te lezen. Nieuwsgierig geworden? Bestel dan direct het interessante en leerzame boek. Het boek bevat 160 bladzijden en ca: 140 prachtige kleurenfoto’s.

Te bestellen via de website: klaasknaap.nl
Verzending via PostNL of, na afspraak, af te halen bij de schrijver.
Email: info@klaasknaap.nl
Of: Mobiel: +31610108697

Vergelijkbare berichten

Uitnodiging Sociaal Team ...   UITNODIGING   INFORMATIEBIJEENKOMST OVER SOCIAAL TEAM WORMERLAND RSWP Wormerland Bij het Sociaal Team Wormerland kunnen inwoners terecht voor hulp en ondersteuning op het gebied van dagbesteding, geld,
Nieuwe aanwinst voor muse...   Een bewerkt naaldenkokertje – Mevrouw Co van Saane is geboren in het huisje links naast de oude school aan de Dorpsstraat. Co trouwde met Jan Kok
IJsfeest in Jisp Jetty Rinkes heeft prachtige foto’s genomen van de ijspret rondom Jisp.“Heel graag wil ik de Jisper IJsclub en alle vrijwilligers heel erg bedanken voor het prachtige ijsfeest dat
‘Never trust a journali... Voordat ik de eerste vraag kon stellen aan Jenny Young (76) liet ze mij een gedicht zien. ‘How to Deal with the Press She’ll urge you to
Van alles wat In de jaarvergadering van de Contactcommissie met burgemeester en wethouders werden de bruggen in Jisp besproken. Jarenlang was er geen onderhoud en dat is duidelijk te zien.