Voorjaar en Pinksterkermis in Jisp

Alles staat weer in bloei, zon afgewisseld met regen en dat is het ideale weer om van de natuur in ons mooie dorp te genieten. Wat wonen wij hier mooi.
Toch hebben wij soms ook wel wat te klagen, maar dat is denk ik menselijk. Zo ligt bijna iedere week wel een keer een gedeelte van de straat open. De laatste tijd waren er veel stroomstoringen. De bussen van Liander reden af en aan. Een aantal inwoners begint al aan een aggregaat te denken. Oude kabels in de grond aan het Weiver en de Dorpsstraat en met dat zware verkeer moet er vaak gerepareerd worden! Voor nu lijken de storingen weer even voorbij.

Laadpaalterreur!
Bij het Hofje worden herhaaldelijk verkeersborden geplaats met als waarschuwing: ‘hier niet parkeren vanwege plaatsing laadpaal’, daarbij staat elke keer een nieuwe datum vermeld. Volgens Buster Fontijn is dit al het vijfde bord wat geplaatst is en weer wordt weggehaald terwijl er geen laadpaal te zien is (zie foto). “Wanneer komt die laadpaal?” Vragen de bewoners zich af. Er zijn al te weinig parkeerplaatsen en dan iedere keer weer een verbodsbord. Buster noemt het ‘Laadpaalterreur’! Dat lijkt ons een prachtig nieuw woord voor de Dikke Van Dale.

Raadhuis in de steigers
Een paar maanden geleden werden de vloeren in het Raadhuis geïsoleerd en geschuurd. Ook de oude tegeltjes rondom de kachels beneden kwamen weer tevoorschijn. De vloeren zijn weer mooi opgeknapt en nu zijn ze aan de buitenboel begonnen. De kozijnen worden geschilderd en de buitenmuren worden geïnspecteerd. Het Raadhuis gebouwd in 1650 is de trots van ons dorp. Vroeger had elk dorp zijn eigen Raadhuis maar veel daarvan zijn gesloopt. Hopelijk blijft ons mooie Raadhuis nog generaties lang bestaan.

Luilakpolderloop en Pinksterkermis
Aankomend weekend begint de kermis in Jisp weer. PinksterDrie wordt dit jaar voor de 450e keer gevierd! Altijd een geweldige tijd voor jong en oud, natuurlijk is het ook een slijtageslag, vooral als je elke dag van de partij bent. (Zie het kermisprogramma van De Lepelaar hieronder). Eerst is er vrijdagavond de Luilakpolderloop met vooraf de kinderloop. Al weken zien we zwoegende ouders met kinderen langsrennen. Er wordt druk geoefend. Hopelijk hangen alle Jispers de Jispervlag uit want het is tenslotte feest. Mochten er nog een paar dames verkering zoeken?

Foto’s Trees Korver.

Vergelijkbare berichten

!Gluren bij de Buren!   De Recreatiecommissie Jisp bestaat 50 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom werd er een wandeling door Jisp georganiseerd met verschillende locaties om te gluren. Veel Jispers
Repetities van ‘De IJze...   Inmiddels is de kaartverkoop gestart van het toneelstuk ‘De IJzeren Duim’. Dit openlucht theaterstuk gaat over de leedzetters te Jisp en wordt opgevoerd door spelers van
Muzikale bingo in De Lepe...   En Ruth Jacott die kwam maar niet!! Met toeterende oren vertrokken de bingospelers gisteravond, eigenlijk was het al nacht, huiswaarts. Wat een drukte, er kon echt
‘De Kapokboom’...   Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april voert Toneelvereniging ‘Herleving 1898’ een blijspel op in Dorpshuis De Lepelaar. De repetities zijn al een tijdje aan de gang
Het anti-verspil-kastje! Mieke Konijn heeft een vrolijke voortuin aan de Walvischstraat 4 in Jisp. Het valt direct op dat zij van knutselen zoals timmeren houdt. Zij kwam op het

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *