28e Luilakpolderloop in Jisp

 

Karin Floris, Nico Kramer, Paul Beunder en Henk Wester organiseren voor de laatste keer op vrijdag 18 mei de Luilakpolderloop en Miniloop door Jisp.

In de maand maart beginnen deze vier vrijwilligers al met de vergunning aanvragen. Daarnaast moeten zij zoveel mogelijk helpers regelen voor de inschrijving, het water uitdelen, de route uitzetten, meefietsen met de lopers en nog veel meer. Deze loop moet aan allerlei regels voldoen en dat vergt veel inzet van de vrijwilligers. Ieder jaar weer wordt dit met veel plezier gedaan. Nu is het tijd voor een nieuw team enthousiastelingen! De Luilakpolder commissie hoopt dan ook dat een volgende groep vrijwilligers de 29e loop – namens V.V. Jisp en A.V. Lycurgus – als vanouds gaat organiseren.

Lida de Haan 1 2018 v

Foto: Lida de Haan, berm Jisperdijk.

Voor de Miniloop start de inschrijving om 16.00 uur bij dorpshuis De Lepelaar. Om 18.30 uur starten de kinderen en lopen via de Dorpsstraat richting de Voelbalvereniging Jisp, daar is rond 19.00 uur de prijsuitreiking.

Luilakpolderloop

Vanaf 18.30 uur inschrijven voor 5, 10 en 16,1 km. in kantine De Muizeval van de vv. Jisp. Om 19.30 uur is de start van de 5, 10 en 16,1 km. Om ongeveer 21.15 uur volgt dan de prijsuitreiking.

Lida de Haan 2 2018 v

Foto: Lida de Haan, Jisperdijk.

ROUTEBESCHRIJVING: 5 kilometer

start vv Jisp richting Purmerend over de Jisperdijk, linksaf insteekweg, na witte brug linksaf richting Sluissloot. Bij keerpunt (aangegeven door rode pilon) omkeren en langs dezelfde route terug naar vv Jisp. Finishplek op de parkeerplaats.

ROUTEBESCHRIJVING; 10 kilometer

start vv Jisp richting dorp, linksaf Walvischstraat, rechtsaf Herderstraat, rechtsaf Barndemolen, rechtsaf Weiver, rechtsaf Dorpsstraat, door het dorp langs vv Jisp, over de Jisperdijk tot aan het keerpunt ter hoogte van de woonboten gelegen bij Neck, hier omkeren en over de Jisperdijk terug tot aan de finishplek op de parkeerplaats bij de vv Jisp.

ROUTEBESCHRIJVING: 16,1 kilometer

start vv Jisp richting dorp, linksaf Walvischstraat, rechtsaf Herderstraat, rechtsaf Barndemolen, rechtsaf Weiver, rechtsaf Dorpsstraat, door het dorp langs vv Jisp, over de Jisperdijk, linksaf insteekweg rechtsaf kanaaldijk, rechtsaf Zwarteweg, linksaf brug over,  na brug linksaf Neckerstraat, bij Mario rechtsaf Munnikdijkweg, Zuiderweg, rechtsaf Oosterdwarsweg tot aan Jisperdijk, linksaf over de Jisperdijk en terug tot aan de finishplek op de parkeerplaats bij de vv Jisp.

15 5 1929 W J Advblad

Uit het Waterlands Archief, Wormer- en Jisper advertentieblad van 15.05.1929

Karin, Henk, Paul en Nico, complimenten en bedankt voor het jarenlang organiseren van deze happening in ons mooie dorp Jisp. Hopelijk hangen de bewoners de vlag weer uit….. ook voor jullie!

 

 

Vergelijkbare berichten

Wie heeft Jisper Gerrit K...   Via Martine Bonnema kreeg ik onderstaand bericht over Gerrit Kroon, inwoner van Jisp, die in het verzet is opgepakt bij de overval op de boerderij van Kramer
Jisper mannen organiseren...   Organisatie WormerSports beach spektakel is er klaar voor!! Jisp, 6 juni 2017 – Lukt een extra veld – check; hebben we genoeg zand – check; hebben
Wintersnoei, lentekriebel...   Kou, storm en regen, daar zijn we zo klaar mee! Gelukkig zijn de eerste tekenen van de lente al in zicht. Sneeuwklokjes, narcissen en de eerste
Winkelen in Jisp? Het kan...   Vandaag werd De Harpoen omgetoverd tot een heus warenhuis waar van alles te koop en te doen was; van knuffels tot kaarsen en van invlechten tot
Ons Huis even voorstellen   De meeste kinderen van De Harpoen kennen Ons Huis wel. Je hebt er vast wel eens geknutseld of iets lekkers gemaakt in de keuken. Aan de

8 comments on “28e Luilakpolderloop in Jisp”

  1. by Jacqueline Louwe on

    Hallo geachte lezer

    Wanneer komen de uitslagen van de Luilakloop op jullie website te staan

    Vriendelijke groet

    Jacqueline Louwe

  2. by Trees Korver on

    Jacqueline, dit jaar geen uitslagen op deze site! Misschien op de site van Lycurgus?
    Zo niet dan wordt het na 25 mei i.v.m. vakantie.
    Groet,
    Trees.

  3. by Eric on

    Beste Jacqueline,
    Wanneer komen de uitslagen van de luilakpolderloop beschikbaar.
    De loop zit nl in ons klassement en we willen graag de stand van de Lycurgus runclassic bij werken.
    Gr
    Eriv

  4. by Arie Bierhaalder on

    Kan iemand mij helpen aan de uitslagen van de Luilakpolderloop 2018????

    B.v.d.

  5. by Marcel de Jong on

    Goedemiddag Trees,

    Ook ik ben op zoek naar de uitslagen ven de luilakpolderloop. De uitslagen zijn ook niet bij Lycurgus te vinden.

    Mvg,
    Marcel

    • by Trees Korver on

      Hallo Marcel,

      In de week van de Luilakpolderloop was ik op vakantie. Vandaar dat ik geen uitslagen uit de kantine kon meenemen! Ik zal proberen de uitslagen te achterhalen. Wellicht staan ze hier binnenkort op. Doe mijn best.
      Groet,
      Trees.

Comments are closed.