Bedankt!

 

Door het opvoeren van mijn toneelstuk Ladder(s)zat – (De IJzeren Duim) is Jisp na eeuwen weer eens als een ooit zeer belangrijk dorp in het zonnetje gezet.

Voor de uitvoering van het spektakel ben ik zowel Herleving als PPG Paletkwartet zeer erkentelijk. Maar dat geldt ook voor de muzikanten, het koor, de kinderen, de Jispenaren en iedereen die zich heeft ingezet om er zo’n fraai geheel van te maken.

Foto Trees Korver 2018.2 v

Een toneelstuk schrijven over mensen, die ruim vierhonderd jaar geleden in Jisp leefden of er hun heil gingen zoeken, kon ik alleen maar met voldoende achtergrond informatie en die daarna verifiëren en verder na zoeken en tot een verhaal smeden. Heel veel hulp bij het vinden van informatie heb ik gekregen van Seiny Klopper. Zij stond welwillend af wat haar man (en andere leden van de Oudheidkundige Commissie van Jisp) in de loop der jaren over de familie Taemsz en Ploegh had verzameld. Ik ben haar daar zeer erkentelijk voor.

Ook Nico Koelemeijer is me zeer behulpzaam geweest. Zonder hem had dit stuk helemaal niet bestaan. Hij stelde n.l. jaren geleden in een artikel in de krant de vraag: Wie schrijft er een openlucht toneelstuk over deze destijds zo beroemde mensen in Jisp?
Daar ben ik dus toen op ingegaan. Ook van hem heb ik de nodige informatie ontvangen en hij heeft er tevens voor gezorgd dat mijn stuk niet in een bureaulade is blijven verstoffen.

Foto Trees Korver 2018.3 v

Graag had ik beide, voor mij zo belangrijke personen, zondag na afloop van de laatste voorstelling in de Jisperkerk, mijn dank publiekelijk willen over brengen.
Dat mocht dus helaas niet zo zijn. Vandaar dat ik op deze manier mijn dank toch naar buiten wil brengen, want iets maken begint met het vinden vàn of het gewezen worden òp een bron.

Heel erg bedankt, Seiny en Nico.

Marijke Karten.

 

Vergelijkbare berichten

PEUTEROPVANG WITH A VIEW! Wist je dat we naast Purmerend ook opvang bieden in omliggende dorpen? Kids Kinderopvang, onderdeel van SKOP, heeft bijvoorbeeld een prachtige peuteropvang in basisschool OBS De Harpoen
Kadeverbetering Jisperdij...   Na het sturen van een mail begin mei aan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, telefonisch contact met omgevingsmanager Maarten Zon en het invullen van een contactformulier heb ik nog
V. V. Jisp E1 kampioen!   Zaterdagochtend… een snoeiharde wind en af en toe hevige regenval. Het maakte voor de jongens van V. V. Jisp E1 helemaal niks uit. Want kampioenen waren ze eigenlijk
Vrolijke komedie!   Toneel vereniging ‘Herleving 1898’ speelt op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart de komedie ‘Zusters in Zaken’. De toneelgroep Herleving voert dit jaar een vrolijke komedie
Beheerdersavond what̵...   Dit is het verslag van de what’s app beheerdersavond die onlangs in het gemeentehuis van Wormer werd gehouden. De presentaties tijdens deze avond werden gegeven door

2 comments on “Bedankt!”

  1. by Mark on

    Marijke, je hebt een enorm mooi stuk geschreven, heel erg veel dank hiervoor.
    En je hebt gelijk dat Nico Koelemeijer ervoor heeft gezorgd dat dit mooie verhaal verteld is.
    Hij heeft hier ook erg veel energie ingestoken en heeft ons enthousiast gekregen.
    Ik heb heel erg genoten van het mede organiseren en spelen in dit mooie verhaal.
    We hebben een prachtig weekend gehad, en ik ben erg trots op wat we hebben neergezet.
    We hebben er een stukje geschiedenis bij geschreven.

  2. by Alice Nieuwendijk on

    Jammer dat als het zo geweldig stuk is dat dan de schrijfster niet fatsoenlijk bedankt wordt, beetje jammer dat jullie de eer alleen maar aan jullie zelf toekennen. In mijn ogen erg schandalig.

Comments are closed.