Nieuw; Glasvezel internet / telefonie en televisie in Jisp en omgeving

 

Begin volgend jaar wil het bedrijf “Glasvezel Buitenaf” in onder anderen Jisp, glasvezel gaan aanleggen. Glasvezel is de toekomst voor internet en andere moderne diensten. Glasvezel kan snelheden halen die de kabel en (veelal verouderde) telefoonlijnen nooit kunnen bereiken en dit met veel minder storingen. Ook is de verbinding van huis naar internet toe vele malen sneller en dit wordt steeds belangrijker.

Over deze glasvezel kunnen verschillende aanbieders diensten gaan aanbieden.

Woon je in ons gebied heel landelijk en kan je geen kabel aansluiting krijgen, dan kan Glasvezel buitenaf eindelijk glasvezel aanleggen, maar betaal je wel 17,50 per maand extra. Kan je nu wel een kabelaansluiting krijgen (of heb je deze al), dan kan je je huis op het glasvezel netwerk laten aansluiten door een abonnement af te sluiten voor minimaal een jaar, bij een van de diensten aanbieders en heb je de extra kosten van 17,50 per maand niet.

Als 40% van de huishoudens in Jisp en omgeving voor 17 december 2018 deze keuze voor glasvezel maakt, wordt er in Jisp glasvezel aangelegd. Dit is erg belangrijk voor de toekomst, voor de kinderen, voor het aantrekkelijk blijven van Jisp om in te wonen voor de volgende generaties, maar ook voor zo iets simpels als de waarde van je huis.

Het is erg bijzonder dat er een bedrijf is die hier brood in ziet en deze kans moeten we naar mijn mening met beide handen aangrijpen. Vertel AUB iedereen in Jisp en omgeving hierover. Er komt binnenkort ook een krantje in de bus met alle informatie. Het is voor de prijzen van de huidige aanbieder Ziggo ook erg belangrijk dat er een concurrent bij komt, anders is er geen serieus alternatief (de XS4ALL aansluiting bij mijn huis is helaas maar maximaal 6Mbps, niet van deze tijd dus).

Let goed op nieuwe aanbiedingen van je huidige aanbieder de komende tijd, deze zullen dit initiatief misschien proberen aan te vechten. Zij willen graag nog wat langer winst maken op de al lang afgeschreven oude koperdraden. Ik zou je willen aanraden om nu niks te veranderen en neem geen zaken aan die inhouden dat je contractverlenging krijgt. Je wilt hopelijk voor de toekomst van Jisp binnenkort voor minimaal een jaar overstappen naar een glasvezel internet aanbieder.  Als de 40% aanmeldingen niet gehaald gaan worden, kost het je niks en wordt er helaas niks aangelegd. Maak je geen gebruik van deze aanbieding en wil je over een paar jaar alsnog aansluiting op glasvezel, dan gaat dat je minimaal 995 euro ex. btw. kosten.

Alle informatie over de internet/telefoon/tv pakketten (op de site van het bedrijf wat het netwerk gaat aanleggen): https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/zaanstreek-waterland-geenvastrecht/aanbod/dienstaanbieders/

Dan kan je zelf kijken wat je nodig hebt. Pas op voor verraderlijke eenmalige kosten, borg, prijzen die alleen de eerste 2 maanden gelden en exclusief btw prijzen. Voor je verder gaat lezen, verzamel even alle kosten inclusief btw die je nu kwijt bent voor je internet, je telefonie en je tv aansluiting voor 1 jaar. Dan kan je dit vergelijken.

De meeste aanbieders zijn i.v.m. exclusief BTW prijzen en eenmalige kosten, allemaal duurder dan de 3 voorbeelden die ik hieronder ga opsommen, om je een idee te geven van de kosten.

Optie 1.

De goedkoopste manier om glasvezel aan te schaffen, je wilt alleen internet, of je gaat het nog niet gebruiken, maar je wilt de aansluiting doen samen met iedereen, zodat je huis op glasvezel is aangesloten voor volgende generaties en een telefonie aansluiting hebt. CAIWAY “Internet en Telefonie Slim” (let op; geen tv): 570 euro inc. btw per jaar (minimale afname van een jaar).

Optie 2.

De goedkoopste optie, die voor de meeste mensen de beste keuze zal zijn, alles-in-een (internet+telefonie+tv), prima als je je computers en apparaten gebruikt op je wifi (dan heb je toch niet meer snelheid nodig). CAIWAY “Buitengewoon Voordelig” 624 euro per jaar inclusief BTW (minimale afname van een jaar).

Optie 3.

Vind je TV minder belangrijk (ze hebben een wat ouderwets tv product voor 12,50 ex. btw. per maand), maar gebruik je het zakelijk, dan kwamen de mensen van www.heldenvan.nu erg goed over, gelijk iemand aan de lijn die het echt snapt en producten met goede back-up mogelijkheden. Hun goedkoopste oplossing is 641.78 euro voor 1 jaar, inclusief btw.(zonder tv) dat is 53,50 per maand. Een website en email onder eigen domein naam is 5 euro ex. btw extra. Deze optie heeft ook goede support en de waardering, de reviews over dit bedrijf zijn erg goed. Kortom, denk je goede support/helpdesk nodig te hebben dan zou ik deze nemen.

Verder heb je nog de aanbieder Delta, deze lijkt prijzig, maar herkende mijn adres nog niet (waardoor ik de pakketten niet kon bekijken) Bij Fiber was voor de goedkoopste aansluiting van minimaal 12 maanden 779.3 euro incl. btw per jaar, maar behoorlijk wat negatieve reviews gevonden.

Ik hoop jullie hier alvast redelijk mee geïnformeerd te hebben. Lees de informatie van de aanbieders zelf a.u.b. goed door. Kom op, laten we Jisp mobiliseren voor internet via de glasvezel!

M.v.g.,
Donar Alofs
Dorpsstraat 18

 

*Bovenstaande foto is gemaakt door José Korver.

 

Vergelijkbare berichten

Ciao Renato! Ons bereikte het droevige bericht dat Renato Messedaglia, onze Italiaanse Jisper, is overleden. Wij zullen hem allemaal in het straatbeeld gaan missen. Altijd reed hij op zijn
Middag van Gedachtenis HERVORMDE GEMEENTE JISP Met dit bericht willen we u graag uitnodigen voor de middag van Gedachtenis op zondag 5 november a.s. om 15.00 uur in de Jisperkerk.
!Gluren bij de Buren!   De Recreatiecommissie Jisp bestaat 50 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom werd er een wandeling door Jisp georganiseerd met verschillende locaties om te gluren. Veel Jispers
De Bonte Os Jisp is nu ec...   Zaterdag werd er een laatste gezellige avond voor de ‘Vrienden van De Bonte Os’ gehouden. De nieuwe eigenaar Donar – van de Van Dalsem kaasboerderij – maakte een lekker
Devinho en Noé zijn bero...   Toen de familie Grooters-Kalbfleisch een paar jaar geleden in Jisp ging wonen, werd er direct met schooldirecteur Kees van De Harpoen gesproken. Devinho (8) en Noé

11 comments on “Nieuw; Glasvezel internet / telefonie en televisie in Jisp en omgeving”

 1. by Donar Alofs on

  Uit de oude doos:

  https://www.youtube.com/watch?v=FTHtANzbtfs

  https://www.youtube.com/watch?v=_V5ry138sNE

  Maar hij heeft gelijk…

  Een vriendin van me heeft net 10miljoen subsidie gekregen voor de “Quantum Internet”, quantum meganica gaat over licht wat deeltjes maar ook golfeigenschappen heeft en dat kan je gebruiken voor computers en communicatie. Moet je wel een glasvezel voor de deur hebben.

  https://www.delta.tudelft.nl/article/first-version-quantum-internet-making

 2. by Brecht on

  Nu de folders om de oren vliegen.
  Wat worden de maandlasten ongeveer vergeleken bij mn huidige ziggo. De internet snelheid maakt hierbij momenteel niet uit. Met 3 netflixen tegelijk aan meer dan genoeg mbs met huidige ziggo 40mb (welke ook nog te verhogen is )
  Dus bv caiway
  1Tv hd / internet 52e
  2. 3 decoders 10e
  3 ziggo sport voor max f1 natuurlijk 16e
  3 Vrij bellen 15 e
  4 vastrecht 17.50
  Totaal : 110.50 euro

  Betaal nu 60 euro

  • by Donar on

   Vastrecht is alleen voor mensen die GEEN Ziggo kunnen krijgen op hun adres. Kortom die 17.50 kan er af. Ik neem niet aan dat je bij Ziggo zo een luxe packet hebt voor 60 euro p/m? De downstream, de verbinding als je dingen van internet af haalt maakt op dit moment inderdaad niet zoveel uit. Maar als je zaken naar internet toe gaat zenden scheelt het een heleboel (bv. vloggen, beveiligingscamera, etcetc). Nadeel als je het niet doet is dat je geen glas op je adres hebt en je dus eigenlijk alleen maar klant van Ziggo kan zijn/blijven, met een postcode check kan Ziggo dat ook zien. Ik denk dat dit een negatieve invloed heft op de prijsontwikkeling van Ziggo. De glasvezel begint met een aanbieder of 5/6 maar dit zullen er meer worden. Een jaartje overstappen loont zoiezo omdat je dat in iedergeval die glasaansluiting hebt.

 3. by Donar on

  Het lijkt er op dat DELTA toch het goedkoopste pakket heeft, 540 euro inc. BTW per jaar. Dus wil je glasvezel aangesloten hebben bij je thuis. En opzeggen na een jaar omdat je het nog niet wilt gebruiken. Dan is dit de goedkoopste optie om je huis op de glasvezel aangesloten te krijgen.

  Zie: http://deltaglasvezel.nl/

 4. by Donar Alofs on

  Het eerst jaar is Ziggo sport bij Caiway trouwens 5 euro per maand en geen 16 euro. Je kan Max ook gewoon zien op een Duits kanaal wat bij Caiway zit, je hebt dan dezelfde beelden maar wel ander commentaar.

  Voor meer vragen over de TV pakketten (ik weet veel over internet maar niet zoveel over TV) kan je bijvoorbeeld Vincent van Caiway bellen, 088-2249099 .

  Ik zou toch iedereen aanraden minimaal 1 jaar over te stappen op een aanbieder op de glasvezel. Of je in je huis maar 1 aanbieder (Ziggo) of 6 aanbieders kan hebben maakt op termijn zeker uit op de prijs die je voor je internet/tv/telefonie moet betalen (ja het is dus zoiezo op termijn goedkoper). Je wilt keuze hebben. TV via de kabel gaat steeds minder belangrijk worden, moderne TV’s hebben al gewoon een wifi / rj45 internet aansluiting om de beelden binnen te halen en met een Chromecast of Nvidia Shield kan je je oudere TV hier ook geschikt voor maken.

  Landsmeer heeft nu 5 dagen geen internet door een Ziggo storing. Vroeger maakte het je niks uit, nu is het erg vervelend, maar in de toekomst is dat waarschijnlijk onwerkbaar/ onleefbaar. Je kan allerlei dingen niet meer doen, bedienen, bestellen en je kinderen kunnen hun schoolwerk niet meer doen. Als de school straks op snel internet zit hebben je kinderen ook een hoge en betrouwbare upstream nodig, dit gaat eigenlijk alleen goed via een glasvezel verbinding.

  Als je straks wat ouder bent kan het goed zijn dat een dokter je lichamelijke conditie alleen maar nog goed kan monitoren via internet, als je dan omdat je geen goed internet hebt meer moet betalen omdat je in het ziekenhuis moet gaan liggen zal de zorgverzekering misschien zelfs duurder voor je worden. Internet gaat gewoon steeds bealngrijker worden. Wat deed je 5 jaar geleden met internet, wat doe je er nu mee en wat doe je er over 5 jaar mee.

  • by Jelmer on

   “Of je in je huis maar 1 aanbieder (Ziggo) of 6 aanbieders kan hebben maakt op termijn zeker uit op de prijs die je voor je internet/tv/telefonie moet betalen (ja het is dus zoiezo op termijn goedkoper)”

   De prijs van Ziggo wordt landelijk bepaald, dus over heel Nederland gezien is er genoeg concurrentie waardoor ze niet zomaar de prijs kunnen opschroeven.

   “Landsmeer heeft nu 5 dagen geen internet door een Ziggo storing. Vroeger maakte het je niks uit, nu is het erg vervelend, maar in de toekomst is dat waarschijnlijk onwerkbaar/ onleefbaar. Je kan allerlei dingen niet meer doen, bedienen, bestellen en je kinderen kunnen hun schoolwerk niet meer doen.”

   Indien er een storing is kun je altijd nog gebruik maken van het 4G netwerk en in de toekomst 5G netwerk. Leuk weetje, Mitsubishi wist een snelheid te behalen van 27Gb/s dat is 27.000Mb/s. (https://tweakers.net/nieuws/146149/mitsubishi-haalt-27gbit-s-bij-5g-test-op-28ghz-band-met-mobiele-antenneterminal.html)

   ” Als de school straks op snel internet zit hebben je kinderen ook een hoge en betrouwbare upstream nodig, dit gaat eigenlijk alleen goed via een glasvezel verbinding.”

   Waarom gaat dit alleen goed bij glasvezel? Op dit moment heb je bij Ziggo ook een betrouwbare upload stream met een constante snelheid. Tevens zijn het over het algemeen kleine word/pdf bestandjes die naar scholen worden ge-upload, waardoor de snelheid bij Ziggo al ruim voldoende is.

   “Als je straks wat ouder bent kan het goed zijn dat een dokter je lichamelijke conditie alleen maar nog goed kan monitoren via internet, als je dan omdat je geen goed internet hebt meer moet betalen omdat je in het ziekenhuis moet gaan liggen zal de zorgverzekering misschien zelfs duurder voor je worden.”

   Opnieuw zijn dit soort bestanden van een klein formaat waardoor 4G en zometeen 5G ruim voldoende zijn om dit te versturen.

   Prima dat je glasvezel wilt en hiervoor mensen probeert over te halen, maar niet door middel van angst zaaien en bangmakerij.

   • by Donar on

    Ik snap dat angst en bangmakerij niet zo, ik wil niemand angstig of bang maken. Er is niks of angstig of bang voor te zijn.

    Ik werk zelf al ruim 20 jaar voor de concurrent van Glasvezelbuitenaf. Ik ben heel goed op de hoogte in de telecom wereld. Baal er van dat een eerdere poging van mijn werkgever niet door gegaan is. Ik spreek niet namens mijn werk maar gewoon voor mij persoonlijk.

    Ziggo werkt prima bij mij. Dus zelfs als het niet door gaat is er voor mij persoonlijk weinig aan de hand. Maar een ding weet ik wel. Als ik straks mn Ziggo op zeg en overstap op een glasverbinding, dan ligt er over een jaar een hele scherpe Ziggo aanbieding op de deurmat.

    Ik heb als de glas aanleg door gaat over een jaar 13 aanbieders om uit te kiezen (al vallen er waarschijnlijk 5 onder dezelfde aandeelhouder).

    Ik heb dan namelijk wat te kiezen.

    Gebeurd dit niet dan gaat de landelijk adviesprijs vast weer met 5% omhoog. Je weet heel veel van Ziggo en Vodaone (dus waarschijnlijk werk je daar). Dan weet je ook dat als je op zegt, jullie Safeteam de klant gelijk weer een veel betere “onderwater” aanbieding gaat doen.

    En dan betaal je veel minder voor hetzelfde. Dat heeft dan even niks meer met de “landelijke” prijs te maken.

    Als je hier even op googled vind je hier meer over, kijk bijvoorbeeld hier: https://tweakers.net/nieuws/115475/ziggo-heeft-verborgen-goedkope-abonnementen-voor-bepaalde-groepen.html

    Ik ben nu heel blij met Ziggo thuis, dank daarvoor. Uit de telefoonlijn is voor Jisp wel de rek er uit. Ziggo kan met Docsis 3.1 nog wel even doorgroeien. Al laat de upstream snelheid dan natuurlijk wel steken vallen tegenover glas. Kabel is een goed medium, maar glasvezel is gewoon beter en gaat langer mee voordat het ouderwets wordt. Dat is gewoon een feit.

    Natuurlijk heb je als backup je mobiel, maar 5G (net als glasvezel) zal hier wel pas op het laatst aangelegd worden. Een landelijk gebied is gewoon niet zo interessant voor de aanleg van 5G. Dat zie je al aan het 4G netwerk hier van vodafoon. Je hebt een soort van 4G, maar lang niet zo goed als in de stad. Woon je dicht bij de A7 en is er file met heel veel mobieltjes in de file dan zakt je verkeer in een keer enorm in.

    Kortom, 4G / 5G backup, leuk maar voor landelijke gebieden meer een pleister dan een echt alternatief. Hoeveel streepjes ontvangst heb jij hier op 4G in de omgeving? (zullen we het dan maar nog even niet over 5G hebben)

    Ik probeer gewoon objectieve informatie te geven. Ik word hier door niemand voor betaald. Ik praat alleen in het belang van mn eigen mogelijkheden voor mijn eigen huis en mijn dorp Jisp.

 5. by Donar on

  Nog een leuk weetje, na dit eerste jaar met de 5 pilot providers van nu krijg je zelfs 12 aanbieders van diensten op het glasnetwerk. Dus kwa breedtband aanbod heb je dan naast Ziggo (op de kabel) nog 12 concurrenten (op de glasvezel erbij).En dit worden er misschien nog wel meer. Als je nu dus niet mee doet met het glasnetwerk veroordeel je jezelf (vendorlock) tot maar 1 aanbieder. Als deze aanbieder eventueel de gederfde omzet wil gaan vehalen op de nog aanwezige klanten (deze hebben niet mee gedaan met het glasvezel project dus kunnen heel moeilijk overstappen naar iets anders en gaan toch niet weg). Dan met je mooi de klos.

  • by Jelmer on

   Nogmaals, dit soort bangmakerij is echt nergens goed voor. Zoals ik hierboven ook al heb vermeld worden de prijzen van Ziggo landelijk bepaald waardoor er genoeg concurrentie is om dit te voorkomen.

 6. by Leo Acquoy on

  Veel gestelde vragen over glasvezel in Zaanstreek-Waterland Buiten

  ‘Ik woon in Neck/Jisp (of enige ander kern met Ziggo). Moet ik een vastrechtvergoeding betalen?’

  Nee. Die geldt alleen voor het buitengebied. In de brief die iedereen heeft ontvangen met het informatiepakket, staat of je een vastrechtvergoeding moet betalen. Staat dat er niet, dan hoef je die dus niet te betalen. Heb je geen brief meer, vul dan je postcode en huisnummer in op de postcodecheck op http://www.glasvezelbuitenaf.nl. Daar krijg je direct te zien of je wel of geen vastrechtvergoeding moet betalen.

  Waarom is er dan een verschil?

  Dat is toch niet eerlijk, hebben wij vaak gehoord. Het antwoord is als volgt. Ons buitengebied kent 3400 adressen, waarvan zo’n 1200 echte buitengebied adressen. Die 1200 is te weinig om glasvezel te kunnen financieren. Er moet namelijk zo’n 28.000 kilometer glasvezel worden aangelegd om iedereen te bereiken, en dat is heel duur. Dat is de reden dat Glasvezel buitenaf voor het eerst in alle projecten die zij hebben gedaan, nu ook de kleine kernen met Ziggo meeneemt waar ze toch al langskomen bij de aanleg. Normaalgesproken betalen adressen in het buitengebied altijd al een vastrecht om de investering mogelijk te maken. Om de mensen in de kernen te verleiden om mee te doen en het voor de anderen mogelijk te maken, hoeven zij geen vastrecht te betalen. Mensen met Ziggo hebben immers over het algemeen een goede verbinding en voelen minder de noodzaak om over te stappen. Zo maken we het samen mogelijk om glasvezel te krijgen.

  Hoe zit het nu precies met die € 17,50 of € 2.200?

  Wanneer je een vastrechtvergoeding moet betalen, kan je kiezen of je maandelijks betaalt of dat je dit bedrag eenmalig afkoopt. Kies je voor maandelijks € 17,50 (let op: wordt elk jaar verhoogd met de inflatie), dan betaal je dat bedrag zolang je een abonnement via een van de dienstenaanbieders hebt. Je lost dus niet af! Stop je met het abonnement, bijvoorbeeld omdat je verhuist of na een tijdje terug wil naar Ziggo of KPN, dan stopt ook de betaling. De volgende bewoner kan dan weer kiezen wanneer hij een abonnement neemt: de maandelijkse vergoeding betalen of afkopen. Kies je voor de eenmalige afkoop? Dan betaal je eenmalig €2.200. Deze afkoop is adres gebonden. Voor je huidige adres hoeft dus nooit meer een (maandelijkse) vastrechtvergoeding te betalen.

  Let op:
  ook de afkoopsom wordt verhoogd met de inflatie. Wat nu als je na een aantal jaar beslist om toch af te kopen? Dan betaal je evengoed die € 2.200 (incl. de verhogingen door inflatie). Je krijgt dus geen korting omdat je al een aantal jaar de maandelijkse vergoeding hebt betaald.

  Wat kan ik dan het beste doen?

  Dat is afhankelijk van een aantal zaken: heb je het geld om in één keer te betalen? Wil je langer dan 10 jaar gebruik maken van glasvezel? Wil je jouw maandbedrag drukken? Wil je dat jouw adres voor altijd vrij is van vastrecht, ook als er een andere bewoner komt (bijvoorbeeld een van jouw kinderen).

  Is jouw antwoord op een of meer van deze vragen ‘ja’, dan is het zeker te overwegen om af te kopen. Je bent voor de lange termijn goedkoper uit en je verhoogt de waarde van jouw huis.

  ‘Waarom moet ik voor 17 december al een abonnement nemen?’

  Omdat alleen via een abonnement wordt bijgehouden wie meedoet. Glasvezel buitenaf baseert de telling niet op de intentie om mee te doen maar op wie echt meedoen. Dat maak je duidelijk met de handtekening die je zet voor een abonnement bij een dienstaanbieder.

  ‘Wat gebeurt er met mijn e-mailadres?’

  E-mailadressen van Ziggo kan je niet meenemen. Ziggo biedt niet de mogelijkheid om bij hen alleen een e-mailadres aan te houden. Een e-mailadres van KPN of een van haar dochters (zoals hetnet en XS4ALL) bieden die mogelijkheid wel. Dat kan volgens de website van KPN alleen als je een alles-in-een pakket hebt en bij opzeggen aangeeft dat je jouw e-mailadres wil houden. Daar betaal je wel voor. Wanneer het KPN-abonnement eenmaal is opgezegd, kan het e-mailadres niet meer worden hersteld.
  Zie https://forum.kpn.com/e-mail-10/email-only-431517/index1.html

  Het advies is om een e-mailadres te nemen dat niet afhankelijk is van de dienstenaanbieder, bijvoorbeeld een (gratis) gmail-, hotmail- of iCloud-adres. Je kan ook een eigen webpagina nemen (een URL) en daar een e-mailadres aan koppelen. Daar moet je dan wel enkele tientjes per jaar voor betalen, afhankelijk van waar je die URL host.

  Bij de nieuwe glasvezel-dienstenaanbieder kan je ook een e-mailadres aanvragen, maar deze aanbieders raden dat af omdat je dan weer een adres hebt dat aan de aanbieder gekoppeld is. Dat maakt overstappen in de toekomst weer lastiger.

  ‘Wanneer moet ik gaan betalen?’

  Zodra je daadwerkelijk van de diensten gebruik kan maken. Dat betekent: als alles is aangesloten en werkt.

  ‘Wat gebeurt er na 17 december als glasvezel wel/niet doorgaat?’

  Als glasvezel niet doorgaat, vervalt het abonnement dat je hebt afgesloten en krijgen we geen glasvezel.
  Als glasvezel wel doorgaat, gaat de aannemer in 2019 beginnen en moet glasvezel er liggen en krijgen alle adressen die een abonnement hebben genomen, uiterlijk begin 2020 glasvezel.
  Zie voor meer informatie: https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/zaanstreek-waterland- buiten/aanleg/planning/

  ‘Hoe zit het wanneer ik later beslis toch mee te doen?’

  Wanneer we de 40% hebben gehaald en glasvezel wordt aangelegd, dan kan je later nog meedoen. Je betaalt dan de werkelijke aansluitkosten van minimaal € 995 bovenop de kosten die anderen ook betalen: abonnement en eventueel vastrecht.
  Denk je: “ik beslis later wel of ik meedoe”, bedenk dan dat die 40% op 17 december gehaald moet zijn willen we überhaupt glasvezel krijgen. Er is GEEN tweede kans. Wanneer te veel mensen zo denken, kan het zijn dat we daardoor dat percentage niet halen. Er valt dan dus later niets meer te beslissen en alle mensen die zich wel al hebben opgegeven, vissen achter het net.

  ‘Mijn internet is al snel genoeg. Waarom zou ik dan toch meedoen?’

  Er zijn een paar redenen:

  * glasvezel is sneller en stabieler dan kabel (Ziggo) of koper (KPN);

  * met glasvezel heb je nooit last van vertraging op het net: iedereen heeft zijn eigen glasdraad en het maakt niet uit wat de buren doen, of het regent en of er file staat (voor 4G). Je hebt altijd de weg voor jezelf en kan zo snel als je abonnement aangeeft;

  * glasvezel is veel toekomst vaster: de snelheden die over glasvezel kunnen, zijn vele malen hoger dan die over coax. Dus als we in de toekomst sneller internet nodig hebben, kan dat probleemloos via glasvezel;

  * we moeten uiterlijk 17 december die 40% gehaald hebben, willen we glasvezel krijgen. Elke aansluiting brengt het gehele gebied dichter bij glasvezel;

  * door mee te doen, maak je glasvezel voor het buitengebied mogelijk en help je dus jouw poldergenoten die geen snel internet hebben;

  * het is – voor mensen in de kernen die nu Ziggo kunnen krijgen – doorgaans niet duurder dan wat ze nu hebben, maar het biedt wel veel meer mogelijkheden voor de toekomst. Ook voor mensen in het buitengebied zijn de kosten over het algemeen vergelijkbaar met wat ze nu betalen voor hun internet, televisie en telefonie.

  ‘Hoe kan ik het pakket kiezen dat het beste bij mij past?’

  Je kan hiervoor contact opnemen met een van de lokale verkopers, die je graag adviseren en – voor jou kosteloos – het passende abonnement aanvragen. Op die manier hoef je niet zelf de weg te zoeken op de verschillende internetpagina’s.
  Je kan ook via glasvezelbuitenaf.nl doorklikken naar de verschillende aanbieders en bekijken wat hun aanbod inhoudt. Op de website staat onder ‘Aanbod’ ook een keuzehulp met vragen die jou helpen tot de juiste keuze te komen.

  Je kan ook een van de ambassadeurs vragen je hierbij te helpen?

  Zij zullen je echter geen pakket adviseren maar je alleen informeren en helpen je eigen keuze te maken.

  ‘Hoe sluit ik mijn tv aan?’

  Je krijgt een kastje dat je met een utp-kabel (internetkabel) aansluit op het glasvezelmodem dat meestal in de meterkast komt te staan. Wanneer je nu al tv-stopcontacten hebt waar je de coax-kabel van de tv in doet, kan je via die leidingen een utp-kabel (laten) aanleggen waar je het tv-kastje op kan aansluiten. De tv sluit je vervolgens op dat kastje aan met een HDMI- kabel.

Comments are closed.