Nico wint de Zaanse Erfgoedprijs

 

Op 6 oktober jl. ontving Jisper Nico Koelemeijer een brief van de Vereniging Zaans Erfgoed.

Daarin stond dat hij genomineerd was voor de Zaanse Erfgoedprijs 2018. De prijs wordt om de twee jaar aan een genomineerd persoon uitgereikt, die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het behoud van Zaans erfgoed. “Ik was stomverbaasd en vroeg mij af: waaraan heb ik dit te danken?”
Nico heeft het gevoel dat veel meer mensen, in Wormerland en de Zaanstreek, recht hebben op deze prijs . “Ik wist niet dat je daarvoor voorgedragen moest worden en dacht dat het vanuit Zaans Erfgoed kwam. In mei heb ik namelijk vol enthousiasme – tijdens een vergadering – verteld over het toneelstuk ‘De IIzeren Duim’, de Jisperkerk en over de Beschuitstoren.”

Arthur van Haarlem Nico

Nico krijgt de Zaanse Erfgoedprijs – een schilderij van Jan Groenhart en een oorkonde – uitgereikt door Ron Kiburg, voorzitter van de Vereniging Zaans Erfgoed (foto Arthur van Haarlem).

Arthur van Haarlem 2 2018 v

Schilderij van Jan Groenhart (foto Arthur van Haarlem).

Wat bleek! Hij is voorgedragen door het bestuur van het Historisch Genootschap Wormer. Nico verzet ook daarvoor veel werk, net als al zijn activiteiten voor Jisp. Eigenlijk vindt Nico het een tikkeltje overdreven. Veel verdiensten die genoemd worden in de voordracht schrijft hij aan anderen toe. Bescheidenheid….. dat siert hem. De Jispers en Wormernezen zullen het eens zijn: Nico Koelemeijer heeft deze prijs dik verdiend. Hij verricht belangeloos heel veel werk voor onze gemeenschap. Zo heeft hij maanden en maanden gelobbyd om het toneelstuk over de leedzetters in Jisp op te laten voeren. Tevens is Nico bijna dagelijks aanwezig in de Jisperkerk om van alles te regelen. Teveel om op te noemen!

Nico, van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs. Hopelijk heb je nog een plekje vrij aan de muur om het prachtige schilderij van Jan Groenhart op te hangen.

 

Vergelijkbare berichten

Van alles wat In de jaarvergadering van de Contactcommissie met burgemeester en wethouders werden de bruggen in Jisp besproken. Jarenlang was er geen onderhoud en dat is duidelijk te zien.
Klassiek in de Zaanstreek Vanaf 28 september kunt u genieten van een nieuwe prachtige concertreeks in het kerkje in Jisp. De bijzondere, intieme sfeer en de uitstekende akoestiek, maakt het bijwonen
Escape to the countryR... Jisp, zondagmiddag 8 november 2020. Deze sympathieke Belg, was als ‘paradijsvogel’ neergestreken in de berm van het Jisperdijkje. Een prachtig voorbeeld, hoe je ook in deze corona-crisis,
Heren gezocht door Zang e...   ♪Ons jongste lid is net aan 60+, de leeftijd van ons oudste lid………… zijn wij vergeten♪ Gemengd koor Zang en Vriendschap gaat per 26 augustus in
Jisp nu veilig?   Sinds een paar weken zijn er WhatsApp preventieborden geplaatst aan beide kanten van het dorp. Eén hangt er bij het Weiver, vlak voor het bord ‘Jisp’ en een