Hoek van Bosch buiten de bebouwde kom?

 

Een paar weken geleden zat ik bij Nancy in de auto. Wij reden richting het gemeentehuis van Wormer. Zij wees naar haar navigatiescherm in het dashboard. “Heb jij dit al gezien?”
“Huh, nee wat?”

80 kilometer Weiver

Zodra je Jisp uitrijdt over de drempel bij de volkstuintjes – richting Oosteinde – staat er 80 kilometer op je scherm! Heel vreemd want in Jisp moet je een snelheid van 30 kilometer aanhouden en vervolgens hup gassen naar de 80. Dat betekent wettelijk dat je buiten de bebouwde kom rijdt. Je mag dus langs ‘Hoek van Bosch’ scheuren. Maar daar niet alleen, ook het Oosteinde mag je met 80 kilometer nemen.

Ongeveer ter hoogte van Oosteinde 66 wordt in het scherm de snelheid van 50 kilometer aangegeven. Andersom rijdend vanuit Wormer geeft het navigatiesysteem precies hetzelfde aan. Eerst dacht ik nog: “dat ligt aan Nancy haar navigatiesysteem, die is niet up-to-date!”

80 kilometer Weiver 2

Ook in mijn auto geeft de navigatie 80 kilometer aan. De snelheid op de wegen binnen een dorp wordt bepaald door de gemeente, daarbuiten de Provincie en Rijkswaterstaat. Ik ga er toch maar eens een mail aan wagen. Wie weet is het de gemeente nooit opgevallen of valt dat gedeelte van ons dorp toch buiten de bebouwde kom?

Antwoord van de gemeente Wormerland:

Bedankt voor uw bericht. We kunnen met 100% zeker zeggen dat het door u bedoelde gebied gewoon is aangeduid als bebouwde kom. Op bijgevoegde kaartje kunt u zien dat de bebouwd kom Jisp direct aansluit op de bebouwde kom Wormer. Dit is in Wormerland altijd al zo geweest en niet veranderd. Er is ook geen onduidelijkheid buiten over de snelheid die er gereden mag worden. Er zit derhalve een foutje in de kaart die door uw navigatiesysteem gebruikt wordt. De kans is aanwezig dat deze fout blijft bestaan als u dit niet doorgeeft aan de makers van deze kaart. De gebruikers dienen zelf dit soort fouten te melden. Dit wordt niet door de gemeente gedaan. Dat er mensen zijn die harder rijden dan de 50 km die toegestaan is, betekent niet automatisch dat een navigatiesysteem 80 km per uur aangeeft. Dat komt meer omdat er te veel weggebruikers gewoon de verkeersregels aan hun laars lappen.
Met vriendelijke groet, De gemeente Wormerland.

Inmiddels melden diverse bewoners dat er 50 km in hun navigatiescherm staat. Ook is aan de achterkant van het bord ‘Jisp’ nu ‘Wormer’ geplaatst. Verder heeft de gemeente een snelheidsdisplay SMILEY geplaatst. Je krijgt een glimlach tot en met 50 km, hoe mooi is dat? Een snelle reactie van onze gemeente. Top!

Vergelijkbare berichten

V. V. Jisp E1 kampioen!   Zaterdagochtend… een snoeiharde wind en af en toe hevige regenval. Het maakte voor de jongens van V. V. Jisp E1 helemaal niks uit. Want kampioenen waren ze eigenlijk
Jaarlijkse veldschoonmaak...   In aanloop naar de Landelijke Opschoondag 2016 organiseren Jan Koene en Leo Acquoy weer de jaarlijkse veldschoonmaak. Op zaterdag 19 maart gaan de deelnemers het Wormer-
Kampioenen!!   Daar kwam ineens Lance aanrijden met de ‘Opel Blitz’ brandweerauto vanuit Oost-Knollendam! De spelers van VV Jisp team JO 9 1 G (gemengd) werden vanmorgen blij verrast.
De sabel van de Wildschut... In het Spaanse Alicante  hangt een sabel van het burgemeestersgeslacht Wildschut aan de muur. Jan (Johannes) Wildschut geboren in 1939 is de zoon van Adrianus Jan Wildschut (1907) en Krijntje
Van bouwrommel gemaakt! Ooit werkte hij bij Foto-film Cees de Haan aan de Wandelweg in Wormerveer. Daar is de liefde voor fotograferen bij Wessel Veltkamp ontstaan. Ongeveer een jaar geleden